.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 14:36

Ολοκλήρωση του Red Bull Rookies Cup

 

Κυπελλούχος ο Bo Bendsneyder

 

Το 2015, ο ταλαντούχος και φιλόδοξος Ολλανδός έφηβος, γράφτηκε στο βιβλίο των ρεκόρ του Red Bull MotoGP Rookies Cup, τη σειρά αγώνων των 13 γύρων, που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Με δύναμη από την Ολλανδία

Ο Bo Bendsneyder, ο 16χρονος οδηγός από το Ρότερνταμ, ήταν μακράν ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της φετινής διοργάνωσης, η οποία έχει σκοπό την προετοιμασία των αυριανών πρωταθλητών.

Ο Bendsneyder έχει κερδίσει τους περισσότερους αγώνες σε μια σεζόν, από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη σε αυτήν την κατηγορία. Είχε ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο από τον ενδέκατο γύρο, στο San Marino GP στο Misano. Έτσι, πήγε στους τελευταίους δύο γύρους στο Aragon, για να ολοκληρώσει τη σεζόν, διατηρώντας την επιτυχή πορεία του. Αλλά τα σχέδιά του διακόπηκαν, μετά από μια πτώση που είχε μαζί με άλλους τρεις αναβάτες στον τελευταίο γύρο των αγώνων και οδηγώντας με τραυματισμένο καρπό κατάφερε να τερματίσει στην ένατη θέση. Παρά το άτυχο τέλος σε μια σχεδόν τέλεια σεζόν, ο Bendsneyder ολοκλήρωσε την χρονιά πρώτος με 49 βαθμούς διαφορά.

Καλύτερος, με διαφορά

Κοιτάζοντας πίσω στη σεζόν 2015 του Red Bull MotoGP Rookies Cup, η νίκη του Bendsneyder δεν ήταν μια συνηθισμένη νίκη. Μέχρι τώρα, οι αγώνες χαρακτηρίζονταν από υψηλό ανταγωνισμό και συχνά η πρώτη θέση κατακτιόταν μετά από σκληρές μάχες μεταξύ αρκετών αναβατών. Ο Ολλανδός αναβάτης έθεσε νέα δεδομένα. Η σεζόν του άρχισε με μια διπλή νίκη στην πίστα της Jerez και συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, έχοντας έτσι πέντε συνεχόμενες νίκες. Με τις τρεις ακόμα νίκες στο δεύτερο μισό της σεζόν, είχε συνολικά οχτώ νίκες, τις περισσότερες που έχει κατακτήσει αναβάτης σε αυτήν την κατηγορία, μέσα σε μία χρονιά. Εξασφάλισε τις 11 από τις 13 pole position και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, στους δύο τελευταίους προκριματικούς αγώνες. Ο Bo αφήνει τη διοργάνωση με συνολικά εννέα νίκες, συμπεριλαμβανομένης της νίκη στην πατρίδα του στο Assen το 2014, τη χρονιά που έκανε το ντεμπούτο του.

Ο Bendsneyder αναμένεται τώρα να ανέβει στην κατηγορία Moto3, στη σεζόν του 2016. Με αυτόν τον τρόπο θα ακολουθήσει έξι πρώην νικητές του Rookies Cup, που τώρα αγωνίζονται στις κατηγορίες Moto3 ή Moto2. Οι δύο προηγούμενοι Αμερικανοί νικητές συνεχίζουν την επιτυχημένη αγωνιστική καριέρα στην πατρίδα τους.

Το 2015, ο αναβάτης της κατηγορίας Rookie, ο οποίος ήταν ο πιο ανταγωνιστικός αναβάτης απέναντι στον Bendsneyder, ήταν ο Ιταλός έφηβος Fabio Di Giannantonio, ο οποίος πήρε τη νίκη σε τρεις από τους αγώνες που δεν κατάφερε να κερδίσει ο Ολλανδός έφηβος και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, πίσω από αυτόν, σε τέσσερεις άλλους αγώνες. Στους υπόλοιπους αγώνες, ανταγωνιστές του Ολλανδού, ήταν επίσης ο Ιάπωνας αναβάτης Ayumu Sasaki (Silverstone) και ο Ισπανός Marc Garcia (Aragon).

Όλα έτοιμα για τη σεζόν του 2016

Το Red Bull MotoGP Rookies Cup θα διανύσει τη 10η σεζόν το 2016 και όλο αυτό το διάστημα έχει αποφέρει ένα εντυπωσιακό «κύμα» αναβατών, στις κατηγορίες του MotoGP. Η διοργάνωση έχει πλέον εδραιωθεί, ως το τέλειο εκπαιδευτικό στάδιο για τους φιλόδοξους νεαρούς αναβάτες που βλέπουν μπροστά τους μια διεθνή αγωνιστική καριέρα.

Η Ετήσια Διοργάνωση Επιλογής για τους υποψήφιους της 10ης σεζόν του Red Bull MotoGP Rookies Cup, θα πραγματοποιηθεί σε δύο βδομάδες.

Τελική Βαθμολογία

Red Bull MotoGP Rookies Cup μετά από 13 από τους 13 γύρους
1. Bo Bendsneyder (NED), 243 βαθμοί (Cup winner)
2. Fabio Di Giannantonio (ITA), 194
3. Ayumu Sasaki (JAP), 161
4. Marc Garcia (ESP), 151
5. Oscar Gutierrez (ESP), 148

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 18:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon