.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 22:10

AMA Motocross, -2011 12ος γύρος, San Diego

 

Πρωταθλητής ο Villopoto!

 

 

Του Χρήστου Σώκου

Χωρίς δράματα ή κάποια μεγάλη ανατροπή τελείωσε το φετινό AMA MX, με τον Ryan Villopoto (Kawasaki) να στέφεται τελικά πρωταθλητής. Έτσι πέτυχε μία τέλεια χρονιά, αφού πήρε και τον τίτλο του AMA SX. Μάλιστα σε αυτό τον αγώνα, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει πιο συντηρητικά διασφαλίζοντας τους βαθμούς που χρειαζόταν, βγήκε στην πίστα σαν πρωταθλητής και πήρε και μία νίκη! Ο Ryan Dungey (Suzuki) παρόλο που πήρε τη νίκη overall, είδε το πρωτάθλημα να χάνεται, παραδεχόμενος ότι ήταν η χρονιά που «πολέμησε» όπως δεν είχε κάνει ποτέ. Το γεγονός πάντως είναι ότι αυτοί οι δύο αναβάτες βρίσκονται αυτή την στιγμή σε διαφορετική κλάση από όλους τους υπόλοιπους, κάτι που αναγνώρισε και ο Justin Barcia (Honda) λέγοντας ότι “ οι Villopoto και Dungey είναι από άλλο πλανήτη!”.

Motocross 450


Από το πρώτο σκέλος ο Villopoto απέδειξε ότι άξιζε το φετινό πρωτάθλημα, αφού οδηγώντας ταχύτατα πέρασε τους πάντες μέχρι την πρώτη θέση και έμεινε εκεί έως το τέλος. Ο Dungey έψαχνε να βρει τον τρόπο αλλά μόλις που μπόρεσε να αφήσει τον Barcia στην τρίτη θέση και να δει τον Villopoto να του κλέβει τρεις ακόμα βαθμούς. Έτσι όταν έφτασε η στιγμή για την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους η κατάσταση είχε λίγο έως πολύ ξεκαθαρίσει. Ο Villopoto με μία τρίτη θέση ανακηρύχτηκε πανηγυρικά πρωταθλητής.

Ο Dungey κέρδισε το σκέλος και τον αγώνα, αναγνωρίζοντας την αξία του αντιπάλου του. Δεύτερος ο Barcia, που σίγουρα αποτελεί την αποκάλυψη στην κατηγορία, αφού μετά τα απογοητευτικά του αποτελέσματα με 250 στην αρχή, έδειξε άλλο πρόσωπο εντελώς με το 450.
Ο Reed τελικά έχασε για τα καλά την φόρα του μετά το «άλμα θανάτου» και έμεινε τρίτος στην βαθμολογία. Τέταρτος, αλλά όχι πολύ μακριά, ο Brett Metcalfe (Suzuki) που σίγουρα είναι ένας αναβάτης, ο οποίος έχει να δείξει πολλά ακόμα. Σε αντίθετη τροχιά ο Mike Alessi (KTM), ο οποίος χρόνο με τον χρόνο δείχνει να χάνει την ικανότητα να πρωταγωνιστήσει.

MX Lites 250

Έχοντας ήδη στεφθεί πρωταθλητής ο Dean Wilson (Kawasaki) μπήκε με άλλο αέρα στην γρήγορη πίστα του Palas και έφυγε με δύο νίκες! Δεύτερος ο Blake Baggett (Kawasaki), ο οποίος όμως στο τέλος έμεινε τρίτος στην βαθμολογία. Δεύτερος τελικά ο Tyla Rattray κάνοντας την κατηγορία απόλυτη επιτυχία για την Pro Circuit Kawasaki. Αρκετά ελπιδοφόρα για το μέλλον η τρίτη θέση στον αγώνα του Marvin Musquin (ΚΤΜ).

Αποτελέσματα

{arttinytable}

Motocross Class
1. Ryan Dungey SUZ
2. Ryan Villopoto KAW
3. Justin Barcia HON
4. Brett Metcalfe SUZ
5. Mike Alessi KTM
6. Kyle Regal SUZ
MX Lites 250
1. Dean Wilson KAW
2. Blake Baggett KAW
3. Marvin Musquin KTM
4. Tyla Rattray KAW
5. Justin Bogle HON
6. Gareth Swanepoel YAM

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

450
1. Ryan Villopoto 526
2. Ryan Dungey 514
3. Chad Reed 429
4. Brett Metcalfe 374
5. Mike Alessi 304
6. Jake Weimer 271
7. Justin Brayton 218
8. Andrew Short 196
9. Kevin Windham 193
10. Davi Millsaps 173
250
1. Dean Wilson 538
2. Tyla Rattray 472
3. Blake Baggett 469
4. Eli Tomac 314
5. Kyle Cunningham 311
6. Gareth Swanepoel 300
7. Broc Tickle 253
8. Alex Martin 213
9. Martin Davalos 213
10. Darryn Durham 195

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon