.
Κατηγορία AMA Motocross
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 19:02

ΑΜΑ ΜΧ 2018, 4ος αγώνας, High Point

 

Eli Tomac κυρίαρχος στα 450, ανατροπή σκηνικού στα 250

 

Το Αμερικανικό Πρωτάθλημα Motocross μετακόμισε στην πολιτεία της Πεννσυλβάνια για τον τέταρτο αγώνα της σεζόν υπό καλοκαιρινή ζέστη, με αμφότερες τις βασικές κατηγορίες του πρωταθλήματος να διατηρούν άσβεστη την αγωνία στις μάχες των τίτλων.

Στα 450 οι Eli Tomac (Kawasaki) και Marvin Musquin (ΚΤΜ) παλεύουν στην κορυφή, την ώρα που ο Jason Anderson (Husqvarna) παραμένει εκτός μάχης.

Στα 250 ο Zach Osborne (Husqvarna) είναι η νέα απώλεια, καθώς θα χάσει την υπόλοιπη χρονιά με ένα πρόβλημα στον ώμο, αφήνοντας τη μάχη του τίτλου να παιχτεί ανάμεσα στους Jeremy Martin (Honda), Aaron Plessinger (Yamaha), Alex Martin (KTM) και Justin Cooper (Yamaha).

35519208 1735117096563964 3421353110994419712 o

ΜΧ450

Αν και ήταν ο περσινός νικητής του High Point, Blake Baggett (KTM), που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, αμφότεροι οι αγώνες της κατηγορίας ήταν μια προσωπική υπόθεση των κ.κ. Tomac και Musquin.

Οι δυο τους παρατάχτηκαν με τον δεύτερο και τρίτο χρόνο των δοκιμών, με μόλις δύο δέκατα απόσταση μεταξύ τους, και στην απευθείας αναμέτρηση στην πίστα μοιράστηκαν νίκες και βαθμούς, αν και τυπικά ο Tomac πήρε τη συνολική νίκη του High Point.

marvin musquin

Στο πρώτο σκέλος ο Musquin κέρδισε καθαρά τον αντίπαλό του, ο οποίος κατάφερε μεν να καθαρίσει με τον ανταγωνισμό, αλλά δε μπόρεσε ποτέ να βρει ρυθμό ικανό για τη νίκη.

Στο δεύτερο σκέλος είχαμε πλήρη αντιστροφή, με τον Tomac να οδηγεί τον αγώνα και τον Musquin να καταδιώκει. Αυτός κατάφερε μεν να πλησιάσει και να απειλήσει τον Tomac, μα στο δραματικό φινάλε κατέληξε δεύτερος.

eli tomac

Οι τρίτες θέσεις ανά σκέλος πήγαν στους Justin Barcia (Yamaha) και Ken Roczen (Honda).

Ξεχώρισε με την απόδοσή του ο rookie Justin Hill που προήχθη από τη Suzuki στη μεγάλη κατηγορία για μερικούς αγώνες. Αφού προκρίθηκε στην έκτη θέση, έκλεισε τον αγώνα πέμπτος, με τερματισμούς στην τέταρτη και έκτη θέση αντίστοιχα στα δύο σκέλη.

Στην κατάταξη οι Tomac και Musquin ήρθαν με 28 βαθμούς διαφορά στη βαθμολογία και με τόση ακριβώς έφυγαν. Μπορεί ο Musquin να του έκοψε το απόλυτο σερί σε νικηφόρα σκέλη, αλλά τουλάχιστον ο Tomac διατηρεί το δικαίωμα να λέει πως έχει κερδίσει στο σύνολο και τους τέσσερεις αγώνες που έχουν γίνει ως τώρα.

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία ΜΧ450

Αποτελέσματα αγώνα

1. Eli Tomac (2-1)
2. Marvin Musquin (1-2)
3. Justin Barcia (3-5)
4. Ken Roczen (7-3)
5. Justin Hill (4-6)
6. Weston Peick (9-4)
7. Blake Baggett (5-7)
8. Benny Bloss (6-8)
9. Cody Cooper (8-10)
10. Kyle Cunningham (10-12)

Γενική κατάταξη ΜΧ450

standings mx450

ΜΧ250

Ο Jeremy Martin ήρθε εδώ για να επιβεβαιώσει όσους τον έχριζαν πρώτο φαβορί για τον φετινό τίτλο και ξεκίνησε φουριόζος και ταχύτερος από τον προκριματικό γύρο.

Στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας ωστόσο ήταν ο Aaron Plessinger που βρέθηκε να καλπάζει μπροστά, ενώ ο Jeremy Martin έμπλεκε σε μια μακρά κοκορομαχία με τον Justin Cooper. Όταν πια κατάφερε να περάσει δεύτερος, ο Plessinger ήταν πολύ μακριά για να τον φτάσει, έτσι περιορίστηκε στη δεύτερη θέση.

jeremy martin

Παρόλα αυτά ο πρωτοπόρος της κατάταξης και δις πρωταθλητής έδειχνε πως και στον δεύτερο αγώνα θα ήταν πρωταγωνιστής και το απέδειξε οδηγώντας για αρκετούς γύρους. Αυτή τη φορά ήταν η τύχη που θα τον εγκατέλειπε, αφού αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα λόγω μηχανικής βλάβης.

Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Plessinger να κάνει το διπλό στο High Point και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ατυχία του αντιπάλου του.

Με τον τρόπο αυτόν ο Plessinger πέρασε μπροστά στη βαθμολογία με 20 ολόκληρους βαθμούς, ενώ πλέον ο Jeremy Martin νιώθει καυτή την ανάσα του αδελφού του Alex από απόσταση 10 βαθμών και του Justin Cooper άλλους πέντε πιο πίσω.

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία ΜΧ250

Αποτελέσματα αγώνα

1. Aaron Plessinger (1-1)
2. Austin Forkner (4-2)
3. Justin Cooper (3-4)
4. Dylan Ferrandis
5. RJ Hampshire
6. Shane McElrath
7. Jordon Smith
8. Alex Martin
9. Brandon Hartranft
10. Jeremy Martin

Γενική κατάταξη ΜΧ450

standings mx250

 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 19:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA MX 2018, 3ος αγώνας, Thunder Valley AMA MX 2018, 5ος αγώνας, Muddy Creek »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon