.
Κατηγορία Scramble
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 09:48

Κυπ. Scramble Νοτίου Ελλάδος, 4ος αγώνας, Βάλτα Καλαβρύτων

 

Ιδανική διαδρομή, ιδανικές μάχες!

 


Του Θανάση Ξένου

Στην Βάλτα Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε ο 4ος αγώνας για το πρωτάθλημα Scramble Νοτίου Ελλάδος, υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες και απαιτητική διαδρομή.

Βούλγαρης και Ραπατσουλέας

Η διαδρομή ήταν τέλεια, με πολύ καλό χώμα, με πολλές αρνητικές κλίσεις, ότι έπρεπε για προπονημένους αναβάτες. Σχεδιασμένη σε υψόμετρο 900 μέτρων, κορδελιασμένη σε πρανή και λόφους, πρόσφερε θέαμα στους θεατές και απόλαυση στους αναβάτες με την θερμοκρασία να φτάνει στους 18c και να συμβάλλει και αυτή στις ιδανικές συνθήκες.
Οι συμμετοχές έφτασαν τις 43 και αποφασίστηκε να γίνει κοινή κοινή εκκίνηση, και απλά στο 45λεπτο θα έβγαινε έξω η SB και θα συνέχιζαν οι άλλες κατηγορίες.
Στην S1, δυνατός συναγωνισμός υπήρχε από την αρχή, με τον Αλεξ Πολύχρονη να στρίβει πρώτος. Μετά από πτώση, άφησε τους Βούλγαρη, Κορδονούρη και Τορβά να πάρουν τις 3 πρώτες θέσεις με αυτή τη σειρά, με 4ο τον Πολυχρόνη, 5ο τον Ντάβελο και 6ο τον Μπαλτούμα.
Στην S2, ο Ραπατσουλέας έστριψε πρώτος και μετά από μάχες με τον Λάμπρου, πήρε την 1η θέση, με 2ο τον Λάμπρου, 3ο τον Τσανά, 4ο τον Κοτσώνη, 5ο τον Κουρουμπέλη και 6ο τον Τσουκλερή.

Σταματόπουλος, Μαντάς και Καταμπάς

Στην SS, ένας δυνατός Τσανάς πάλεψε για τη νίκη της κατηγορίας αλλά την έχασε από τον πολύ καλό Σταματόπουλο με 3ο τον Κολιόπουλο, 4ο τον Αναγνωστόπουλο, 5ο τον Αναστασόπουλο και την 6αδα έκλεισε ο Νικολόπουλος.
Στην SE, οι μάχες του πολύ καλού Μαντά με τον 2ο τελικά Ντουζένη μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κατηγορίας, ενώ αρκετά πιο πίσω βρέθηκε ο (βετεράνος) Παπαβασιλείου στην 3η θέση, με 4ο τον Αργυρόπουλο, 5ο τον Ζαφειρίου και 6ο τον Μπουζούκο.
Στην κατηγορία SB, ένας πολύ δυνατός Καταμπάς επέβαλε τον ρυθμό στην κατηγορία μη επιτρέποντας στον 2ο Σαχινιάν να ελπίζει κάτι παραπάνω. Αρκετά πιο πίσω, σε ένα μοναχικό αγώνα, τερμάτισε στη 3η θέση ο Πολύχρονης με 4ο τον Παρρά και 5ο τον 11χρονο Μπάκα, ο οποίος τερμάτισε τραυματισμένος μετά από πτώση που είχε στον αναγνωριστικό γύρο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 10:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon