.
Κατηγορία Scramble
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 12:31

Scramble Πάτρα - 7ος πρωταθλήματος - 4ος κυπέλλου

 

Έπεσε η αυλαία

 



Του Νίκου Τσάγκλα

Την Κυριακή 12/12/10 ο ΑΟΔΠ διοργάνωσε τον τελευταίο αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Scramble της ΟΜΕ και ταυτόχρονα και τον τελευταίο για το Πελοποννησιακό Κύπελλο Scramble.

Ήλιος με δόντια

O αγώνας διοργανώθηκε περιμετρικά της πίστας Training Park κοντά στα Βραχνέϊκα Πατρών. Η διαδρομή χρησιμοποιούσε το μεγαλύτερο μέρος της πίστας και πολλά κομμάτια εκτός δρόμου δίπλα από την πίστα.
Παρόλο την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ένας λαμπερός ήλιος βοήθησε αγωνιζόμενους και θεατές να χαρούν έναν όμορφο αγώνα σε μια διαδρομή που αν είχε βρέξει θα ήταν το λιγότερο δύσκολη και απαιτητική.
Χαρακτηριστικά της πανέμορφης διαδρομής, ήταν η παντελής έλλειψη σκόνης και πέτρας, η φανταστική πρόσφυση, το πολύ μονοπάτι με ελάχιστα σημεία για προσπέραση και οι αρνητικές κλίσεις. Μια καθαρά εντουράδικη διαδρομή.

Στα αρνητικά της διοργάνωσης ήταν η καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων λόγω μικρομπερδέματος με τις κατηγορίες του Πανελληνίου και του Πελοποννησιακού, και η μικρή διαδρομή του αγώνα, περίπου 4 χλμ.
Θα πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε πως στα δύσκολα (ειδικά για μπούκωμα) σημεία, υπήρχαν αρκετοί κριτές για να δώσουν ένα αλλά και δύο χέρια βοήθειας.

Επίσης μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε με το διπλό παράβολο συμμετοχής για αυτούς που δήλωσαν και στους δύο θεσμούς. Δεδομένου ότι το ποσό της ασφάλειας ήταν ένα και ο αγώνας κοινός, δεν ήταν σωστό εκ μέρους της λέσχης να απαιτήσει ολόκληρο το παράβολο από αυτούς που δήλωσαν και στο Πελοποννησιακό Κύπελο.

Αγωνιστικά

Τελικά 53 αναβάτες μοτοσικλετών και 15 τετράτροχων έδωσαν το παρόν, με πολυπληθέστερη την SC1 στην οποία έλαβαν μέρος πολλοί αναβάτες νεαροί σε ηλικία.

Οι αρκετές πτώσεις αναβατών στα απαιτητικά κομμάτια της διαδρομής, καθώς και η απουσία κάποιων άλλων από τον αγώνα, δεν κατάφεραν ιδιαίτερα να ανατρέψουν την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις.
Άξιοι συγχαρητηρίων οι αναβάτες των τετράτροχων οι οποίοι απέδειξαν για άλλη μια φορά πως μπορούν και «πηγαίνουν» σε απαιτητικές διαδρομές.

Η διαδρομή είχε μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, περιελάμβανε μέρος της πίστας Training Park και εκτεταμένα κομμάτια εκτός δρόμου και μονοπατιών. Σχετικά λίγα τα σημεία για προσπέρασμα, πολύ καλή πρόσφυση, καθόλου πέτρα και καθόλου σκόνη (εκτός της πίστας) ήταν τα χαρακτηριστικά της. Η ημέρα ήταν ιδανική με έναν λαμπρό ήλιο να ανεβάζει κατά το δυνατόν τη θερμοκρασία και μια πεντακάθαρη ατμόσφαιρα να επιτρέπει την θέαση του αγώνα αλλά και της όμορφης τοποθεσίας.

Αποτελέσματα

Οι δυνατές μάχες ανέδειξαν τους παρακάτω νικητές ανά κατηγορία:
SC1 – Τομάρας Χρήστος, SC2 – Μικές Ηλίας (Quality Moto - Mikes Team),  SC3 – Σάντης Κων/νος (DK Racing – Οικοδομικές εργασίες Ν. Δρίτσας), SCVET – Σταματόπουλος Σπύρος (Yamaha Moto Racing Κόρινθος), SCATV – Cris CBI (Jet power team) SCQUAD R – Τριανταφύλλου Άρης (Moto Spanos).

Για τον αγώνα του Κυπέλλου νικητές ήταν:
SC1 – Ντουζένης Μιχάλης (Μoto Σοφικίτης), SC2 Βαρυμιτίδης Γεώργιος (www.factorymotoshop.gr – Hot wheel - BP Sipsas), SC3 – Παπαγεωργίου Κων/νος (Moto drive – Moto Center), SCCH – Τόρβας Παναγιώτης.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site του ΑΟΔΠ www.aodp.gr

Μετά τον αγώνα έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές και ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Ο ΑΟΔΠ ευχαριστεί θερμά τους αναβάτες που έλαβαν μέρος στον όμορφο αυτόν αγώνα, τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου που βοήθησαν στην προετοιμασία και διεξαγωγή του, τον Ερυθρό Σταυρό για την υγειονομική κάλυψη, το Πυροσβεστικό Σώμα για την παροχή πυροσβεστικού οχήματος, και εύχεται σε όλους καλές γιορτές και υγεία για το 2011.

Φωτογραφίες μοτοσυκλετών

Φωτογραφίες ATV

Φωτογραφίες απονομών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παγκρήτιο κύπελλο scramble 1ος αγώνας Scramble – Τυμπάκι »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon