.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 14:47

Π.Π. Motocross AMOTOE - 1ος αγώνας - Χαλκίδα

 


Εικόνες παγκοσμίου

 



Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Bikeit

Για μία ακόμη φορά οι μετεωρολογικές προβλέψεις έπεσαν έξω. Περισσότεροι από 1000 θεατές που αψήφησαν τα τερτίπια του καιρού και έφτασαν στην Χαλκίδα, απόλαυσαν έναν μοναδικό αγώνα motocross. Τόσο η λέσχη της Χαλκίδας όσο και το σωματείο Άρης, “έστησαν μία παράσταση” που θύμιζε πολύ τις εικόνες που έχουμε δει, όσοι έχουμε την τύχη, από αντίστοιχους αγώνες παγκοσμίου πρωταθλήματος. Γαλατιανός και Κουζής στην ΜΧ1, Κοντολέτας και Κοσμάς, στην MX 2, κέρδισαν τα αντίστοιχα σκέλη δίνοντας στους θεατές μοναδικό θέαμα.

Αγώνας πρότυπο

Η συννεφιά και ο ήλιος κατά διαστήματα δημιούργησε τον ιδανικό καιρό για αγώνα. Όσο και αν τις προηγούμενες μέρες ο καιρός αναμενόταν βροχερός, η λέσχη φρόντισε για το σωστό “πότισμα” της πίστας και δικαιώθηκε, μιας και η άμμος στην συγκεκριμένη πίστα στεγνώνει εύκολα ακόμη και με τις πρώτες ακτίνες του ηλίου και βγάζει σκόνη, κάτι που εδώ, δεν έγινε. Έτσι, οι 110 συμμετέχοντες που γέμισαν τα paddocks με τα χρώματα από τις τέντες και τις μοτοσυκλέτες τους, απόλαυσαν έναν αγώνα που στήθηκε με σεβασμό στα ωράρια αλλά και στα θέματα ασφαλείας.

Δεκάδες ήταν οι κριτές κατά μήκος της μεγάλης ομολογουμένως πίστας, το ίδιο και οι διασώστες, μοιρασμένοι σε όλο το μήκος για πιθανό ατύχημα. Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι χρειαζόταν ειδική κάρτα για να μπεις στο χώρο του αγώνα, όπως άλλωστε και στο παγκόσμιο, όπως και η προτροπή κριτή σε μηχανικό αναβάτη, να κατέβει από το άλμα αλλιώς θα του έκανε αναφορά. Οι κανόνες ασφαλείας είναι πολύ σημαντικοί στην διεξαγωγή του αγώνα μιας και, το “μπείτε σκύλοι αλέστε”, από θεατές και μηχανικούς εκτός ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, ανήκει και σε μια άλλη εποχή.

Η οριοθέτηση της διαδρομής που είχε γίνει από τον προηγούμενο αγώνα, το 2010, δημιούργησε μία ιδανική βάση για αγώνες, κάτι που όπως δήλωσε και αντιδήμαρχος Χαλκίδας ο οποίος παραβρέθηκε, “θα βελτιωθεί όσο είναι δυνατόν” Η παρουσία της Red Bull με την μουσική της κράτησε τους θεατές σε κέφι ενώ το speakaz από τον Στέλιο Χριστοδούλου έδινε πληροφορίες στους θεατές. Πολύ καλή θεωρείται η θέσπιση της οικονομικότερης κατηγορίας ΜΧ 2Τ στην οποία συμμετέχουν αναβάτες μόνο με δίχρονες μέχρι 144cc και τρέχουν κανονικά στην MX 2, με ξεχωριστή βαθμολογία και απονομή ως κύπελλο. Το μέλλον θα δείξει για την εξέλιξή της μιας και στο παγκόσμιο έχει ογδόντα συμμετοχές και θεωρείται ιδανικότερη κατηγορία για την μετάβαση ενός αναβάτη από τα 65 στα 85 και μετά στα 125 κυβικά, αντί για ένα σαφώς μεγαλύτερο και πιο βαρύ, τετράχρονο 250.

Για την μεταφορά στην πίστα, υπήρχε λεωφορείο ναυλωμένο από τον δήμο που έκανε αυτή τη δουλειά, ενώ τηρήθηκε η δωρεάν είσοδος στους μαθητές, όπως είχε δηλώσει η λέσχη. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την απουσία όποιας αφίσας στη διαδρομή ακόμη και κοντά στην Χαλκίδα. Η σωστή προβολή, με πανό, ίσως και flyers στο “νυφοπάζαρο” στην παραλία της πόλης, θα έφερνε στην συγκεκριμένη διοργάνωση τον κόσμο που της άρμοζε.

ΜΧ 2


Η αγωνιστική ημέρα ξεκίνησε με την κατηγορία MX 2. Στο πρώτο σκέλος έφυγε μπροστά ο Παπίλας, ακόλούθησε από κοντά ο Κοντολέτας με τον Κοσμά, λίγο πιο πίσω ήταν ο Παναγιωτόπουλος και ο Totev εκεί κοντά. Μετά από λίγους γύρους πέρασε μπροστά ο Κοντολέτας ο οποίος ανέβασε ρυθμό και έφτασε τη διαφορά στα 5 με 7 δευτερόλεπτα. Έτσι μπόρεσε να κρατηθεί στην πρώτη θέση και αθόρυβα να κερδίσει χωρίς να απειληθεί από κανέναν. Πίσω, ο Μπαξεβάνης ήρθε και πίεσε τον Παναγιωτόπουλο και μαζί τον Παπίλα, και οι δύο τους ανέβασαν ρυθμό με στόχο το βάθρο. Μέχρι τότε στην 3η θέση βρισκόταν ο Totev και κρατούσε άνετα αλλά δεν άντεξε τελικά την πίεση του Παναγιωτόπουλου ο οποίος τερμάτισε 3ος.  Παπίλας, Μπαξεβάνης, Τουραντζίδης, Λυρίου, Ζώρας και Ατσίδης συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Στο δεύτερο σκέλος έγινε σκοτωμός. Έφυγε μπροστά ο Παναγιωτόπουλος και πριν τον τερματισμό τον πέρασε ο Κοσμάς. Ο Κοντολέτας βρισκόταν σε απόσταση μισού δευτερολέπτου και η πίεση που ασκούσε ήταν αρκετή για να κουράσει τον Παναγιωτόπουλο. Με τον Κοντολέτα να περνάει στην 2η θέση, ο Παναγιωτόπουλος έδειξε να αφήνει την επίθεση και να αρκείται στην 3η θέση. Μπροστά ο Κοσμάς είχε ανεβάσει ρυθμό και μαζί άνοιξε και την διαφορά. Ήταν πολύ δύσκολο για τον Κοντολέτα να τον φτάσει, παρά την επιθετική οδήγηση που είχε. Έτσι ο Κοσμάς πήρε την πρώτη του νίκη σε μία νέα μοτοσυκλέτα, ο Κοντολέτας τερμάτισε 2ος και ο Παναγιωτόπουλος 3ος. Οι Παπίλας και Totev διατήρησαν τις θέσεις τους στην 4η και 5η ενώ ο Μπαξεβάνης ήταν ο μοναδικός στον ίδιο γύρο. Την δεκάδα έκλεισαν οι Λυρίου, Τουραντζίδης, Ζώρας και Λαγούδης.

ΜΧ 1


Έφυγε άνετα μπροστά ο Κουζής και φάνηκε να ελέγχει τον αγώνα ο οποίος άνοιγε τη διαφορά. Πίσω του δίνονταν μάχες μεταξύ του Γαλατιανού και του Σκύβαλου στην οποία επικράτησε ο πρώτος, και έβαλε στο στόχαστρο τον Κουζή. Μετά τον πρώτο γύρο, ο Γαλατιανός έφτασε και πέρασε τον Κουζή και άνοιξε τη διαφορά στα 3 δευτερόλεπτα. Ο Σκύβαλος πέρασε σε μία ανηφορική τον Κουζή αφήνοντάς τον στην 3η θέση και έδειχνε να τον κρατάει και μαζί και την δεύτερη θέση. Μπροστά ο Γαλατιανός είχε το δικό του ρυθμό και κοιτούσε πίσω στα άλματα και έτσι ήξερε πως πρέπει να κινηθεί. Από κει και πέρα, ένα λάθος του Κουζή στο κυνηγητό του Σκύβαλου παραλίγο να τον ρίξει κάτω, ενώ μόλις πέτυχαν αργούς αναβάτες, έδειξε ότι δεν θα περάσει μπροστά. Τελικά, πίεσε τον Σκύβαλο τον οποίο πέρασε και έφυγε μπροστά, στην 2η θέση του βάθρου, αφήνοντας τον κρητικό αναβάτη, 3ο. Πίσω τους, Ηλιόπουλος και Λυρίου ήταν οι μοναδικοί στον ίδιο γύρο μιας και οι Πασσάς, Βαγγελάκος, Σιαφαρίκας και Ντουμάνης, βρέθηκαν ένα γύρο πίσω.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής έβαλε το κεφάλι κάτω από την αρχή και πέρασε μπροστά με μικρή διαφορά. Κολλητά του βρίσκεται ο Σκύβαλος ο οποίος πιέζει με τον Γαλατιανό στην 3η θέση. Έκπληξη αποτέλεσε η πολύ καλή εκκίνηση του Σιαφαρίκα στην 4η θέση, την οποία διατήρησε για λίγους όμως γύρους. Πίσω, ο Ηλιόπουλος με τον Βαγγελάκο είχαν την προσωπική τους μάχη, αλλά τα μάτια ήταν στραμμένα μπροστά. Ο Κουζής έβαλε το κεφάλι κάτω, διατήρησε την θέση του και αύξησε την διαφορά χωρίς να απειληθεί από κανέναν. Στην 2η θέση και με 32 δευτερόλεπτα πιο πίσω έμεινε ο Σκύβαλος μιας και ήταν πολύ δύσκολο να ακολουθήσει το ρυθμό. Πίσω του, μόνος του ερχόταν ο ταλαιπωρημένος από ίωση Γαλατιανός, στην 3η θέση. Ο Ηλιόπουλος ήταν ο μόνος που παρέμεινε στον ίδιο γύρο, διατηρώντας την 4η θέση, μιας και ο Βαγγελάκος εγκατέλειψε. Λίγο πίσω, μοναχικό αγώνα είχαν οι Πασσάς και Σιαφαρίκας (πρωταθλητής enduro), ο οποίος έκανε μία πολύ καλή παρουσία. Δυνατή η επίδοση του Λυρίου ο οποίος παρά το ότι ξεκίνησε πολύ πίσω, οδηγώντας σταθερά και γρήγορα, έφτασε στην 7η θέση. Ντουμάνης, Ζερβός και Αυγέρης συμπλήρωσαν την δεκάδα.

Open – Junior - mini


Οι αγώνες της Open ήταν μία επανάληψη στα αποτελέσματα, τουλάχιστον μέχρι την 5η θέση. Ο Νίκος Ανδρέου, πρωταθλητής της κατηγορίας, δεν απειλήθηκε από κανέναν και έτσι επικράτησε και στα δύο σκέλη. Πίσω του ακολούθησαν οι Στούπας, Ράπτης, Ταμβάκος και η 5η θέση άλλαξε χέρια από τους Μαρίνη και Γεωργουσόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πολυπληθέστερη κατηγορία με τριάντα εφτά συμμετέχοντες.

Στην εκκίνηση έφυγε μπροστά ο Κεραμιδάς αλλά δεν άντεξε την πίεση που του επέβαλλε ο Ανδρέου. Ο ρυθμός του Χαλκιδαίου αναβάτη ήταν πιο γρήγορος και έτσι, παρά την νέα μοτοσυκλέτα που διέθετε, έφτασε στο σημείο να ανοίξει τη διαφορά του και να διατηρήσει την 1η θέση μέχρι το τέλος.
Στην κατηγορία Junior, η απόλυτη επικράτηση του Μανόλη Κρητικού με σχεδόν ένα λεπτό από τους αντιπάλους του, δείχνει το διαφορετικό επίπεδο. Πίσω του οι θέσεις άλλαξαν χέρια με τους Φανουράκη και Κατέβα, χωρίς μάχες μεταξύ τους. Ο Γρηγοριάδης ήταν ο νικητής στην κατηγορία mini.

Δηλώσεις αναβατών


Δημήτρης Κοντολέτας, νικητής ΜΧ 2 – 1ο σκέλος: “Να είμαστε καλά, το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο. Όλοι οι οδηγοί είναι πολύ δυνατοί, προσπάθησα να κρατήσω ρυθμό και έφερα το αποτέλεσμα.”

Σπύρος Κοσμάς, Νικητής MX 2 – 2ο σκέλος: “Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, στο προηγούμενο σκέλος είχα ένα προβληματάκι με τις αναρτήσεις. Με βοήθησε ένας πολύ καλός φίλος και φτιάξαμε τις αναρτήσεις, και τον ευχαριστώ. Ο Δημήτρης Κοντολέτας είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, είμαι σε νέα ομάδα, προσπαθούμε να βρούμε την μοτοσυκλέτα, το στήσιμο της. Υποσχόμαστε ένα πολύ καλύτερο μέλλον”.

Στέλιος Γαλατιανός, Νικητής MX 1 – 1ο σκέλος: “Είχα τον καλύτερο χρόνο από χτες οπότε είχε ένα πλεονέκτημα. Έφυγα δεύτερος στην εκκίνηση, και αγχώθηκα λίγο. Μετά έβαλα το κεφάλι κάτω και έκανα διαφορά. Έβλεπα τους άλλους πίσω και αισθανόμουν ότι ελέγχο τον αγώνα. Ο Κουζής είναι πολλές φορές πρωταθλητής, είναι πολύ έμπειρος και πολύ έξυπνος. Η συνέχεια θα είναι πολύ δυνατή, ο Παναγιώτης θα επιστρέψει σίγουρα δυναμικά στο επόμενο σκέλος, οπότε έχουμε ακόμη”.

Παναγιώτης Κουζής, Νικητής MX 1 – 2ο σκέλος: “Μου άρεσε η προετοιμασία της πίστας, αλλά είμαι απροπόνητος και αυτό φαίνεται στα πρώτα σκέλη. Εμένα μου βγαίνει καλύτερα στο δεύτερο σκέλος. Βασικά το πρόσωπο του αγώνα είναι ο Σκύβαλος μιας και είχαμε πολλές μάχες σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρία μου, γιατί μου εμπιστεύθηκε αυτή τη μοτοσυκλέτα, την πρώτη χρονιά που παρουσιάστηκε, και θέλω να τους βγάλω ασπροπρόσωπους. Χρειάζεται προπόνηση, αλλά εμένα προτεραιότητα έχει το μαγαζί μου αυτή την περίοδο.“

Νίκος Ανδρέου, Νικητής Open: “Ευχαριστώ πολύ τον κ.Κατέβα που μου έδωσε την νέα μου μοτοσυκλέτα γιατί χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ. Έχω πάρει την μοτοσυκλέτα πριν λίγες μέρες, δεν είναι δικαιολογία αυτό βέβαια. Πιέστηκα πολύ, δεν είμαι προπονημένος, και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα.“

Γενικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες MX 2 - 1ο σκέλος

Φωτογραφίες MX 2 - 2ο σκέλος

Φωτογραφίες MX 1 - 1ο σκέλος

Φωτογραφίες MX 1 - 2ο σκέλος

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Junior

Φωτογραφίες Mini

Απονομές

Αποτελέσματα

Βρείτε τα αποτελέσματα στην επίσημη σελίδα του χρονομέτρη ironteam

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon