.
Κατηγορία MiniGP
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 12:29

MiniGP Cup 2013, 3ος αγώνας, Κιούρκα

 

Συγκλονιστικό φινάλε !!!

 


Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν τις εξελίξεις οι εκατοντάδες θεατές του 3ου αγώνα του MiniGP Cup, με τους αγώνες να κρίνονται στον τελευταίο γύρο ακόμα και πάνω στην γραμμή τερματισμού.

Το γεγονός της απίστευτα βελτιωμένης εμφάνισης των αθλητών στις δοκιμές, με χρόνους γύρου που πριν από 2 μήνες φάνταζαν εξωπραγματικοί, όλοι περίμεναν με αγωνία την έκβαση των αγώνων.

Junior – Μάχη Παπαπαύλου – Καρακώστα


Με το σβήσιμο των φώτων εκκίνησης, ο Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ, IMR) και ο poleman Παναγιώτης Παπαπαύλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) πετάχτηκαν μπροστά και ξεχύθηκαν σε μια φοβερή μονομαχία οδηγώντας εκπληκτικά γρήγορα. Ο Παπαπαύλου πέρασε αμέσως επικεφαλής αλλά ο Καρακώστας ακολούθησε και λίγο αργότερα πέρασε μπροστά για να τον ξαναπεράσει ο Παπαπαύλου σχεδόν αμέσως. Απαντά με νέα προσπέραση ο Καρακώστας σε ένα λαθάκι του Παπαπαύλου ο οποίος, έμεινε λίγο πίσω αλλά ξαναπλησίασε τον Καρακώστα και στο τελευταίο γύρο, στην προσπάθειά του να περάσει εμπρός, ακούμπησε στον πίσω τροχό του Καρακώστα, οι 2 αθλητές έχασαν στιγμιαία τον έλεγχο, με τον Παπαπαύλου να πέφτει τελικά και τον Καρακώστα να μένει όρθιος και να κατακτά πανηγυρικά την 1η νίκη στην …3μηνη καριέρα του. Λίγο πιο πίσω, ο έτερος Καρακώστας, ο Νίκος (ΑΡΗΣ, IMR) πάλεψε με τους Ηλία Μπαξίσογλου (ΛΕΜΟΤ, IMR) και Αλέξανδρο Χαβέλα (Ομάδα 65, IMR) με τον τελευταίο να πέφτει και να συνεχίζει με τεχνικά προβλήματα ενώ ο Μπαξίσογλου πέρασε τον Ν.Καρακώστα και τερμάτισε άνετα 2ος. Ωραία μάχη είχαν και οι λιλιπούτειοι Αλέξανδρος Κόλλιας (ΛΕΜΟΤ, Yamaha) και Χρήστος Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, Honda) με τον Παπανικολάου να εγκαταλείπει λόγω κούρασης και τον Κόλλια να τερματίζει 5ος μπροστά από τον Χαβέλα ενώ, μετά τον τερματισμό των πρώτων, όλοι (αθλητές, θεατές, ομάδες) παρακολουθούσαν την προσπάθεια του Παπαπαύλου να ξαναβάλει μπροστά την μοτοσυκλέτα του μετά την πτώση, κάτι που συνέβh οριακά ώστε να καταφέρει να τερματίσει ο Παπαπαύλου και να κατακτήσει το Κύπελλο στο MiniGP Cup το οποίο αλλιώς, θα όδευε στα χέρια του Μπαξίσογλου!
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ταχύτερος γύρος του αγώνα από τον 14χρονο Δ. Καρακώστα θα τον έφερνε στην pole position στους «μεγάλους» (Senior)!!

 Senior – Φοβερό φινάλε

Φοβερό φινάλε και για την συνοδευτική κατηγορία των «μεγάλων», την Senior όπου ο Αριστείδης Γκιζίνος (ΦΙΑΜ, Monster Pro) πετάχτηκε μπροστά και άρχισε να φεύγει ενώ πίσω του, οι Λιόλιος (Ομάδα 65, IMR), Παπαγγέλου (ΑΡΤΕΜΙΣ, IMR), και Πίππος (ΑΡΗΣ, Honda) «σφάχτηκαν» για μερικούς γύρους με τον Λευτέρη Πίππο να περνά τελικά δεύτερος και να ξεκινά ένα ξέφρενο κυνηγητό του Γκιζίνου. Ο Πίππος κάλυψε μια μεγάλη σχετικά απόσταση και να έφτασε στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου (!) στον τροχό του Γκιζίνου με τους 2 συναθλητές και στο Πρωτάθλημα ταχύτητας να τερματίζουν δίπλα-δίπλα και χρειάστηκε μελέτη και του βίντεο για να βεβαιωθεί η πρώτη νίκη του Γκιζίνου στην κατηγορία (η οποία έτσι και αλλιώς δεν βαθμολογείται). Ο Παναγιώτης Παπαγγέλου και Ηλίας Γλυκός (Ομάδα 65, IMR) συμπλήρωσαν την τετράδα χωρίς να «ενοχληθούν» από την πολλή όμορφη μάχη του, άτυχου στον προηγούμενο αγώνα, Σωτήρη Μπεγνή (ΑΡΗΣ, Honda) του καλά προπονημένου Χρήστου Παντελεάκη (ΑΡΗΣ, Honda) και του πρωτοεμφανιζόμενου στον θεσμό και πανταχού παρόντα Μιχάλη Σπηλιώτη (ΛΕΜΟΤ, IMR). Πρώτη εμφάνιση, γενικότερα σε μοτοαγώνες και για τους εκπροσώπους της Κω, τον Δήμο Εψιμο και Κων/νο Αυγερέλλη (αμφότεροι: Ικαρος Ρόδου, Stomp) αλλά και για τον Στράτο Χρονόπουλο (ΛΕΜΟΤ, IMR).

 Οι υποτροφίες

Πανηγυρικό κλείσιμο στις απονομές με ανακοίνωση συνέχισης του θεσμού για το 2014 και πολλά – πολλά σχέδια.

Δικαιούχοι της ετήσιας υποτροφίας στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, οι Π.Παπαπαύλου, Η.Μπαξίσογλου και Δημ. Καρακώστας, δικαιούχοι της αθλητικής προσφοράς της IMR, οι Δ. & Ν. Καρακώστας καθώς και ο Η. Μπαξίσογλου οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αντίστοιχο διεθνή αγώνα στην Ισπανία με έξοδα της IMR.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 13:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MiniGP 2013, 2ος αγώνας, Κιούρκα MiniGP 2014, 1ος αγώνας, Αφίδνες »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon