.
Κατηγορία MiniGP
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 09:38

MiniGP 2013, 2ος αγώνας, Κιούρκα

 

Maxi απόλαυση !!

 


Ένα συναρπαστικό αγώνα έζησαν οι αθλητές, ομάδες και θεατές του 2ου αγώνα του MiniGP Cup.

Νέες συμμετοχές, βελτιωμένος εξοπλισμός, κάθοδος … χρονομέτρων, μάχες μέχρις εσχάτων και επεισοδιακές εξελίξεις ήταν τα βασικά στοιχεία ενός αγώνα που όλοι θα θυμούνται για πολύ καιρό.

Το κυρίως θέμα

Φοβερή στην όψη, ανώδυνη στην ουσία, η «πτώση – σκούπα» του Αλέξανδρου Χαβέλα στην στροφή της εκκίνησης έφερε ένα μικρό χαμό και 4 αθλητές σε «ξαπλωτή» επαφή με την άσφαλτο και το χώμα! Ο αγώνας διακόπηκε για να ξανα-ξεκινήσει σε 20 λεπτά με «άπαντες παρόντες».

Ο «μικρός» Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ, IMR) με την φόρα της εντυπωσιακής εμφάνισής του στις δοκιμές, πήρε την εκκίνηση και οδήγησε επικεφαλής μέχρι τον 8ο γύρο όπου ο μελετημένος Νότης Παπαπαύλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) μετά τις μάχες του με τον Αλέξανδρο Χαβέλα (Ομάδα 65, IMR), Ηλία Μπαξίσογλου (ΛΕΜΟΤ, IMR) και Νίκο Καρακώστα (ΑΡΗΣ, IMR) βρήκε τον τρόπο να περάσει και τον φορτσάτο Δημ. Καρακώστα και με έναν εκπληκτικό ταχύτερο γύρο (55,1’’) να πανηγυρίσει την δεύτερη νίκη του στον θεσμό. Η μονομαχία των 2 πρώτων σκίασε λίγο την άλλη φοβερή (τριπλή!!!) μονομαχία και εναλλαγή θέσεων, αυτής για την 3η θέση η οποία πήγε στον αλάνθαστο αυτή την φορά Αλέξανδρο Χαβέλα με τον Νίκο Καρακώστα να τερματίζει σχεδόν δίπλα του και τον Ηλία Μπαξίσογλου να πιέζει. Σχετικά μοναχικός ο αγώνας για τον Μαρίνο Λομποτέση (και αυτός όμως βελτίωσε την επίδοσή του σε ταχ. γύρο), όπως και του πρωτοεμφανιζόμενου Στέλιου Χάλαρη ο οποίος σίγουρα χρειάζεται γρηγορότερη μοτοσυκλέτα όπως και ο άτυχος Αλέξανδρος Κόλλιας. Με περισσότερη προπόνηση θα αντέξει ακόμα καλύτερα στις απαιτήσεις του αγώνα ο σταθερά ανερχόμενος Κωνσταντίνος Καραμάνης.

Και το «επιδόρπιο»…

Αγωνία στο έπακρο και στην κατηγορία των μεγάλων (Senior) όπου ο νεοεμφανιζόμενος Απόστολος Λιάκος (Ομάδα 65, IMR) πετάχτηκε μπροστά και έκανε γρήγορα μια μικρή διαφορά. Δημήτρης Παπαγγέλου (Αρτεμις, IMR), Μάνος Φασουλάκης (Ομάδα 65, IMR) και Λευτέρης Πίππος (ΑΡΗΣ, Honda) άλλαζαν επί 4 γύρους θέσεις μεταξύ τους, ο Παπαγγέλου το παράκανε (πτώση) αλλά συνέχισε με κέφι, ενώ ο Πίππος, αφού πέρασε τον Φασουλάκη, ανέβασε ρυθμό, πέρασε τον Λιάκο (φάνηκε να κουράζεται) και «κατέβασε» από το 55’’ (54,79’’) το ρεκόρ γύρου. Ταχύς αλλά με λάθος στην εκκίνηση ο Νίκος Λιόλιος (Ομάδα 65, IMR) προσπάθησε πολύ για να πλησιάσει τον επανεμφανισθέντα στους αγώνες Χρήστο Παντελεάκη (ΑΡΗΣ) που βολεύτηκε στο εντυπωσιακό Honda στους 2 τελευταίους γύρους όπου και «έσπασε» το 57’’ σε ταχ. γύρο. Ενθουσιασμένος από την εμπειρία δήλωσε ο Μιχάλης Μιμίκος (ΑΜΛΕΧ, IMR).

Επόμενος και τελευταίος αγώνας του θεσμού, στις 13 Σεπτεμβρίου.
Ευχαριστούμε τον Κουρο-Σάββα Κουρίδη για τις όμορφες φωτό, τον ηλεκτρομηχανοκίνητο οπερατέρ Θεοδόση Τζαβάρα για τα βιντεοπλάνα όπως και τον Δημήτρη Γεράρδη για την συναρμογή τους (μείνετε συντονισμένοι στο aris.amotoe.gr).

Βαθμολογία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ MiniGP Cup 2013
    Αθλητής Σωματείο Σύνολο 1ος αγώνας 2ος αγώνας 3ος αγώνας
1 55 ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩ Λ.Ε.ΜΟΤ. 50 25 25  
2 88 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ Λ.Ε.ΜΟΤ. 31 20 11  
3 71 ΛΟΜΠΟΤΕΣΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ Λ.Ε.ΜΟΤ. 26 16 10  
4 99 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙ ΑΡΗΣ 20   20  
5 11 ΧΑΒΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟ ΟΜΑ∆Α 65  16   16  
6 56 ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤ ΑΡΗΣ 13 13    
7 97 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΡΗΣ 13   13  
8 44 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤ ΑΡΗΣ 11 11    
9 19 ΚΟΛΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ Λ.Ε.ΜΟΤ. 10 10    
10 36 ΧΑΛΑΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΕΜΟΤ 7   7  
11 32 ΓΚΙΖΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΗΣ 0      
12 22 ΤΣΙΑΒΟΣ ΟΡΦΕΑΣ Ε.Δ.Ο. 0      

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 13:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon