.
Κατηγορία MiniGP
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 11:27

MiniGP 2013, 1ος αγώνας, Κιούρκα

 

Ανατροπές!

 


Ριζική ανατροπή στο «θαμπό» τοπίο των καιρών από τον «λαμπρό» 1ο αγώνα του MiniGP Cup 2013 στο καθιερωμένο Kartodromo των Αφιδνών. Μια φρέσκια, πολύ νέα, γενιά αθλητών ξεσήκωσε τους αρκετούς θεατές που πλαισίωσαν την διοργάνωση εκπλήσσοντας δε ευχάριστα τους πάντες με το δυνατό θέαμα και τις συγκινήσεις που προσέφεραν, στοιχεία που κυριάρχησαν επίσης και στην κατηγορία των εμπείρων, στην MiniGP Senior.

Κατηγορία Mini - Πρώτος ο Παπαπαύλου

O έμπειρος σε αντίστοιχους αγώνες στο εξωτερικό Νώτης Παπαπαύλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) στον πρώτο του αγώνα επί ελληνικού εδάφους, δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε την νίκη. Αυτό δεν έγινε εύκολα αφού ο ταχύτερος στις δοκιμές Αλέξανδρος Χαβέλας (ΛΦΣΜ, IMR) πετάχτηκε μπροστά και οδήγησε την κούρσα μέχρι να τον περάσει ο «long hair» Νίκος Καρακώστας (ΑΡΗΣ, IMR). Αυτός ένιωσε έντονη την πίεση του Παπαπαύλου που τον έφτασε, αφού ο Χαβέλας έπεσε αμέσως μόλις τον πέρασε ο Παπαπαύλου. Η μάχη Καρακώστα – Παπαπαύλου έληξε υπέρ του αθλητή της ΛΕΜΟΤ αφού και ο Καρακώστας έπεσε την ώρα που έκανε επίθεση για την πρωτοπορία. Έτσι μια σχετικά εύκολη δεύτερη θέση κατέληξε στον χαμογελαστό «μοτοκροσά» της ΛΕΜΟΤ Ηλία Μπαξίσογλου (IMR) που δεν πιέστηκε από τον ομόσταυλό του (ΛΕΜΟΤ, IMR) Μαρίνο Λομποτέση. Εντυπωσιακή εμφάνιση στην 4η θέση από τον 12χρονο Κωνσταντίνο Καραμάνη (ΑΡΗΣ, IMR) και αντίστοιχα εντυπωσιακός, ο μόλις 9χρονος (!) Χρήστος Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, IMR) όπως και ο 11χρονος Αλέξανδρος Κόλλιας (ΛΕΜΟΤ) με το ασθενικό YSR 50 του! Άτυχοι του αγώνα, ο έτερος Καρακώστας, ο Δημήτρης (ΑΡΗΣ, IMR) που ξεκίνησε πολύ άσχημα, πήρε φόρα και ανέβαινε μέχρι να πέσει και να εγκαταλείψει έχοντας όμως σημειώσει τον 2ο ταχύτερο γύρο, καθώς και ο εντελώς πρωτάρης Παναγιώτης Γκιζίνος, που έπεσε στις ελεύθερες δοκιμές και προτίμησε να μην συνεχίσει.

Κατηγορία MaxiGP - Νικητής ο Συνιώρης

Θέαμα και συναγωνισμό …«maxiGP» απόλαυσαν, θεατές, αθλητές και αθλήτρια στην συνοδευτική κατηγορία των μεγάλων, την MiniGP-Senior. Ο Σάκης Συνιώρης (ΛΕΜΟΤ, IMR) έλεγξε απόλυτα όλο τον αγώνα αν και ο Νίκος Λιόλιος (ΛΦΣΜ, IMR) οδήγησε επικεφαλής για 2 γύρους και στον υπόλοιπο φρόντισε τόσο να ακολουθεί τον Συνιώρη, όσο και να αντιμετωπίσει τον Γιώργο Παπασταύρου (ΛΕΜΟΤ, IMR), που είχε μια όμορφη μονομαχία με τον Λευτέρη Πίππο (ΑΡΗΣ, Honda). Να σημειωθεί ότι οι 4 πρώτοι τερμάτισαν μέσα σε 2 δευτερόλεπτα (!!). Σχετικά μοναχικά ο Μάνος Φασουλάκης (ΛΦΣΜ, IMR), δεν ενοχλήθηκε από την μάχη του Ηλία Γλυκού (ΛΦΣΜ, IMR) με τον Λάμπρο Γκουντούμα (ΛΕΜΟΤ, IMR), ενώ ο πανταχού παρών Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (ΑΡΗΣ, Honda), ξέφυγε από τις βολές της Δήμητρας «Τζο» Λαδά (ΑΡΤΕΜΙΣ, IMR) η οποία επέστρεψε δυναμικά στην αγωνιστική δράση (αλλά και στις πτώσεις…). Υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι θα προπονηθεί παραπάνω ο Γιώργος Βογιατζής και ότι δεν θα βιαστεί τόσο στον 1ο γύρο ο Μαν. Μιχόπουλος.

Όλοι μετρούν, με προσμονή, μέρες μέχρι τον επόμενο αγώνα στις 14 Ιουλίου, στο Kartodromo.

Ο ΑΡΗΣ ΑΣ ευχαριστεί τους πολύπλευρους υποστηρικτές του (ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Michelin, Wheel City, Δημητρόπουλος Racing, Race Tech exhausts, IMR, Action Trade & Afisso) σε αυτή την ελπιδοφόρα διοργάνωση, το Team Boustas για την ολόψυχη συμπαράσταση, το Track Bike για την εθελοντική προσφορά και όλους όσους βρέθηκαν κοντά, με κάθε τρόπο, στην έναρξη του θεσμού.

Αποτελέσματα στο www.sportstiming.gr που μετέδωσε (όπως πάντα) ζωντανά, διαδικτυακά, τις εξελίξεις.

Μείνετε «συντονισμένοι» στο aris.amotoe.gr για το επίσημο βίντεο του αγώνα.

Φωτό Κώστας Γκαζής - Μοτο Τρίτη

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 20:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: MiniGP 2013, 2ος αγώνας, Κιούρκα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon