.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 11:10

Ημερίδα - "Γνωρίστε το άθλημα του Μοτοσυκλετισμού"

 

«Διεύρυνση οριζόντων»

 

Περισσότεροι από 70, φίλοι και φίλες του μοτοαθλητισμού, αθλητές και πρωταθλητές, γονείς, εκπρόσωποι σωματείων και ομοσπονδιών, εκπρόσωποι εμπορικών εταιρειών μοτοσυκλέτας, δημοσιογράφοι, δημόσιοι παράγοντες, κ.α., συγκεντρώθηκαν στην φιλόξενη Αίθουσα Πολλαπλών Xρήσεων του Δημαρχείου Πεντέλης συμμετέχοντας στην Ημερίδα «Γνωρίστε τον μοτοαθλητισμό» που διοργάνωσε το πάντα ανήσυχο και πρωτοπόρο σωματείο «ΑΡΗΣ»

Στην εκδήλωση, ξεδιπλώθηκε από τον Στ. Χριστοδούλου (πρόεδρος «ΑΡΗΣ») η ιστορία του αθλήματος, με φωτογραφίες του ’30, οπτική αναφορά στο πρωτάθλημα μοτοποδοσφαίρου (’50!), κινηματογραφικά στιγμιότυπα από αγώνες του ’50, ’60, για να φτάσουμε στο σήμερα της Ελλάδας των παγκοσμίων πρωταθλημάτων μοτοσυκλετισμού.

Παράλληλα έγινε εκτεταμένη αναφορά: στο αθλητικό νομικό πλαίσιο και την σημασία του αφού ο μοτοαθλητισμός, από εκδήλωση, έγινε άθλημα που προστατεύεται συνταγματικά, στα προνόμια αθλητών και φορέων αλλά και στις αξίες που πρέπει να αναπτυχθούν η οποία είναι η αθλητική επίδοση, η διεθνής διάκριση, το ρεκόρ που μπορεί να έρθει μόνο από τον μακρόπνοο σχεδιασμό και την συγκεκριμένη στόχευση και προετοιμασία.

Ο κ. Ανδρέας Μαλάτος (πρόεδρος Ι.Δ.Ε.Α.Δ*) διακεκριμένος νομικός ανέλυσε την αξία του αθλητικού νομικού πλαισίου και προέβαλλε τις 2 πλευρές του αθλητισμού, τον αγωνιστικό αθλητισμό και τον ψυχαγωγικό αθλητισμό.

Ο κ. Κώστας Τουρναβίτης (καθηγητής ΤΕΦΑΑ, Α’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Προπονητών) τεκμηρίωσε την ανάγκη επιστημονικής προετοιμασίας των αθλητών αλλά και την ανάγκη ειδικής, εκπαιδευτικής-ψυχαγωγικής, προπονητικής προσέγγισης των εφήβων και των παίδων.

Ο κ. Δημήτρης Σφακιανάκης (επιστημονικά εξειδικευμένος προπονητής στίβου, με έρευνα στον μοτοαθλητισμό) τεκμηρίωσε τις αθλητικές ανάγκες του μοτοσυκλετισμού και παρουσίασε ένα βασικό ετήσιο αθλητικό προγραμματισμό που πρέπει να σχεδιάζεται για τους μοτοαθλητές.

Ο κ. Σταύρος Γεωργακόπουλος (πολυπρωταθλητής Motocross), με βάση τις προσωπικές του εμπειρίες οι οποίες τον οδήγησαν σε στροφή από την τεχνολογική υπεροχή του μέσου (μοτοσυκλέτα, χρήσιμη πάντως) στην αθλητική υπεροχή του σώματος, απέδωσε εμφατικά την αθλητική υπόσταση του αγωνιστικού μοτοσυκλετισμού (**)

Οι περισσότεροι από του παρευρισκόμενους έκαναν άκρως αξιόλογες ερωτήσεις και παρατηρήσεις σε ένα παραγωγικό διάλογο με τους ομιλούντες, απολαμβάνοντας την εκδήλωση μέχρι το τελευταίο λεπτό, δηλώνοντας ότι: «Η ημερίδα αυτή, άλλαξε αλλά και συγκέντρωσε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα»

Τέλος, ξεχωριστή εντύπωση προκάλεσε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου, καθημερινό μοτοσυκλετιστή επί 50 έτη και προπονητή ιππασίας ο οποίος, εκτός άλλων, δήλωσε συμπαραστάτης σε κάθε τέτοια οργανωμένη προσπάθεια.

(* Ινστιτούτο Διεθνούς & Διεθνούς Αθλητικού Δικαίου)
(**, έγινε γνωστό ότι ο Δ. Σφακιανάκης και ο Στ. Γεωργακόπουλος παρακολούθησαν το 1ο ιστορικά αθλητικό σεμινάριο που διοργάνωσε η FIM Europe)

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 11:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1οTrail Ride 2015, 1Φεβρουαρίου 7ο Full Enduro Adventure στον Λαγκαδά »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon