.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 13:50

MotoGP: Υποχρεωτικές οι φόρμες με αερόσακους από το 2018

 

Βελτιωμένη ασφάλεια σε MotoGP, Moto2, Moto3

 

Η επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος GP της FIM, αποφάσισε να κάνει υποχρεωτικές τις φόρμες αναβατών με προστατευτικούς αερόσακους, από το 2018.

Η επιτροπή που αποτελείται από τη FIM, την IRTA, τη Dorna, την MSMA συναντήθηκε στις 15/10/2016, και έλαβε την απόφαση για τους υποχρεωτικούς αερόσακους με σκεπτικό την αυξημένη ασφάλεια των αναβατών όλων των κατηγοριών (Moto3, Moto2, MotoGP).

airbags

Οι αερόσακοι έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιούνται από πολλούς αναβάτες εδώ και καιρό, με την αποτελεσματικότητα τους στην αποτροπή σοβαρών τραυματισμών να αποδεικνύεται ξανά και ξανά.

Σίγουρα είναι ένα μέτρο που όχι μόνο θα βελτιώσει την ασφάλεια των αγωνιζομένων, αλλά θα οδηγήσει και στην ταχύτερη εξέλιξη των συστημάτων, και στη μείωση του κόστους τους.

airbags3

Για την  ώρα, οι τεχνολογίες με αερόσακο σε αναβάτες MotoGP, Moto2 και Moto3 είναι οι εξής: D-air (Dainese), Tech-Air (Alpinestars) και In&motion (σε συνεργασία με την Ixon).

Μην ξεχνάμε τέλος πως τα συγκεκριμένα συστήματα βρίσκουν το δρόμο τους για τη μαζική παραγωγή για το ευρύ κοινό, συμβάλλοντας στη βελτιωμένη ασφάλεια όλων μας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 14:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon