.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 13:06

Michelin: ανασκόπηση GP Misano 2016

 

Ανατροπή των ρεκόρ, όγδοη νίκη από διαφορετικό αναβάτη!

 

H Michelin είδε τα νέα της μπροστινά ελαστικά να φέρνουν πολύ καλά αποτελέσματα το Σαββατοκύριακο 10-11/9/2016 καθώς ο Dani Pedrosa (Repsol Honda) έβαλε φωτιά στην πίστα σημειώνοντας εκπληκτική νίκη στο Misano της Ιταλίας με νέο ρεκόρ πίστας και ρεκόρ συνολικού χρόνου αγώνα στην διαδικασία αυτή. 

Σε μια ηλιόλουστη μέρα, όπου η θερμοκρασία αέρα έφθασε στους 28οC και η θερμοκρασία πίστας άγγιξε τους 43οC, τα ελαστικά της Michelin λειτούργησαν πολύ καλά κάτω από τα αντίξοα στρεσαρίσματα στα οποία εκτέθηκαν στους 28 γύρους του αγώνα και παρείχαν καλές επιδόσεις. 

San Marino 2016 13 GP San Marino 36537

Ο Pedrosa που ξεκίνησε από την όγδοη θέση στη σχάρα της εκκίνησης και ανέβηκε τη μία μετά την άλλη θέση σπάζοντας το ρεκόρ γύρου, χρησιμοποιούσε το νέο Michelin Power Slick σε μαλακή γόμα –ο ένας από τους δύο αναβάτες που επέλεξαν αυτή την έκδοση – στον εμπρός τροχό της μοτοσικλέτας ταιριάζοντας το με το μεσαίας γόμας πίσω ελαστικό.

Ο Ισπανός έδειχνε άπιαστος καθώς έφθασε και πέρασε τον πρωτοπόρο του αγώνα Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) επτά γύρους πριν τη λήξη του αγώνα. Καθώς ο Pedrosa περνούσε την γραμμή του τερματισμού δεν είχε σημειώσει μόνο τον ταχύτερο γύρο πίστας με το εκπληκτικό 1’32”, αλλά επιπλέον μείωσε σχεδόν κατά 22 δευτερόλεπτα τον προηγούμενο συνολικό χρόνο αγώνα και έγινε ο όγδοος διαφορετικός αναβάτης στη σειρά που πήρε νίκη στα MotoGP, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας.

Δηλώσεις

Dani Pedrosa – Repsol Honda: «Είχα πολύ καλή αίσθηση με τα ελαστικά της Michelin και αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να γεφυρώσω τη διαφορά και να δώσω μάχη με τους προπορευόμενους αναβάτες. Εύχομαι να μείνω στην ίδια θέση και στον επόμενο αγώνα.»

Ο Rossi που τερμάτισε πίσω από τον Pedrosa και μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Marc Marquez (Repsol Honda) που τερμάτισε τέταρτος, χρησιμοποίησε το νέο μεσαίας γόμας μπροστινό ελαστικό σε συνδυασμό με το μεσαίας γόμας πίσω, ενώ ο Marquez επέλεξε να φορέσει σκληρό μπροστινό και μεσαίας γόμα πίσω. Η τρίτη θέση πήγε στο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) ο οποίος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο που έχει γίνει ποτέ στην πίστα των 4.226 m του Misano το Σάββατο παίρνοντας της pole position, με το μοναδικό 1’31”.

San Marino 2016 13 GP San Marino 00021

Nicolas Goubert– Αναπληρωτής διευθυντής, Τεχνικός διευθυντής και Επιβλέπων των προγραμμάτων MotoGP: «Σήμερα είδαμε τον όγδοο διαφορετικό νικητή σε οχτώ αγώνες και αυτό είναι κάτι που δεν είχαμε φανταστεί καν στην αρχή της σεζόν. Ο σκοπός μας ήταν πάντα να παρέχουμε τα καλύτερα ελαστικά στους αναβάτες, όλων των μοτοσικλετών και για όλες τις συνθήκες και όταν έχουμε τόσους πολλούς νικητές αυτό αποδεικνύει ότι πετυχαίνουμε το σκοπό μας. Ο Dani ήταν δυνατός όλο το Σαββατοκύριακο και οι επιδόσεις του στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές δεν έδειξαν τις αληθινές του δυνατότητες, ωστόσο στο σημερινό αγώνα απέδωσε πολύ καλά και αξιοποίησε τη μαλακή γόμα στο μπροστινό ελαστικό στο μέγιστο καταγράφοντας την πρώτη του νίκη στη σεζόν.

San Marino 2016 13 GP San Marino 00030

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις των ελαστικών μας σε αυτή την πίστα καθώς οι αναβάτες χρησιμοποίησαν και τις τρεις διαφορετικές γόμες στο μπροστινό ελαστικό στον αγώνα της Κυριακής. Το γεγονός ότι καταγράφηκε ταχύτερος χρόνος και έσπασε το ρεκόρ πίστας είναι ένα πολύ θετικό αλλά η ανθεκτικότητα και οι σταθερές επιδόσεις κάτω από τόσο απαιτητικές συνθήκες είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Σήμερα η θερμοκρασία της πίστας άγγιξε τους 43 βαθμούς και με την σκληρή επιφάνεια της ασφάλτου αναμενόταν ιδιαίτερα απαιτητική στη γόμα του ελαστικού αλλά μείναμε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα και θα τα χρησιμοποιήσουμε για τη πρόοδό μας στη συνέχεια της σεζόν.»

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 19:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon