.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 12:41

KTM: Εξαντλητικό MotoGP Test στο Aragon

 

Τρεις ημέρες, 470 γύροι!

 

H KTM ετοιμάζει πυρετωδώς το RC16 για το αγωνιστικό του ντεμπούτο στη Valencia, προσθέτοντας ένα ακόμη εξαντλητικό τεστ στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας MotoGP της φίρμας, αυτή τη φορά στο Aragon.

Τρεις ημέρες & 470 γύροι, στην ηλιόλουστη πίστα του Aragon στην Ισπανία, με τους Mika Kallio και Randy de Puniet να βελτιώνουν κομμάτι-κομμάτι το RC16, δίχως ευτυχώς κανένα παρατράγουδο - βλ. πτώση.

Δυστυχώς η περιορισμένη πρόσφατη χρήση της πίστας μεταφράστηκε σε χειρότερο κράτημα από ότι περίμενε η ομάδα, παρόλα αυτά η εμπειρία που αποκόμισε η ΚΤΜ ήταν σίγουρα πολύτιμη.

Mika Kallio KTM RC16 Aragon 2016

Mike Leitner, αντιπρόεδρος του Onroad τμήματος της ΚΤΜ: "Μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τα βήματα εξέλιξης του Misano, κάνοντας σημαντικές βελτιώσεις στο κράτημα της μοτοσυκλέτας, παρόλο το κακό κράτημα που προσέφερε η πίστα. Επιπρόσθετα, θέλαμε να ξαναδοκιμάσουμε το RC16 σε ζεστές συνθήκες, και είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε τόσο στο Misano, όσο και στο Aragon. Οι χρόνοι στην προσομείωση αγώνα ήταν αποδεκτοί, και στις 2 πίστες, και συλλέξαμε πολύτιμα στοιχεία για τα φορτία του κινητήρα, και των εξαρτημάτων του."

Randy de Puniet KTM RC16 Aragon 2016

Sebastian Risse (Τεχνικός Διευθυντής Onroad): "Πιστεύω πως οι 6 μέρες δοκιμών (Misano + Aragon) έφεραν τους πάντες στο όριο, και για αυτό ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε στο τέλος. Στο Aragon, οι 2 πρώτες μέρες ξοδεύτηκαν για να χτίσουμε εμπιστοσύνη στο κράτημα, αλλά και σε αρκετά συγκριτικά τεστ. Και την τελευταία μέρα, μπορέσαμε να πιέσουμε και να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο με τη μοτοσυκλέτα. Τώρα έχουμε μια πολύ καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένουμε τόσο στη Valencia, όσο και την επόμενη σεζόν."

Mika Kallio Mechanic KTM RC16 Aragon 2016

Mika Kallio (Test Rider MotoGP): "Τα τεστ στο Misano και στο Aragon ήταν τα καλύτερα μέχρι στιγμής. Σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο, και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Βρισκόμαστε σε καλό σημείο για τον αγώνα της Valencia, όμως θα πρέπει να έχουμε ρεαλιστικούς στόχους στο μυαλό, και να μην ξεχνάμε πως η μοτοσυκλέτα είναι σχετικά καινούργια. Όταν πάμε στο Brno για το επόμενο τεστ, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την πρόοδο μας."

Randy de Puniet Mika Kallio KTM RC16 Aragon 2016

Randy de Puniet (Test Rider MotoGP): "Η πρώτη μέρα δεν ήταν εύκολη για μένα, καθώς είχα καιρό να βρεθώ στη σέλα του RC16, όμως η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά και μπορέσαμε να βελτιώσουμε τους χρόνους μας, μέρα τη μέρα. Θα συμμετάσχω και στο τελευταίο τεστ στη Valencia, όπου θα βοηθήσω την ομάδα και τον Mika να προετοιμαστούν για τον Wild Card αγώνα στην ισπανική πίστα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο."

Την επόμενη εβδομάδα, η KTM Factory Racing Team θα κάνει επιπρόσθετα τεστ του RC16 σε αεροσήραγγα στην Κολονία, πριν το επόμενο τεστ, σε 3 εβδομάδες στο Brno. Το τελευταίο από τα συνολικά 13 τεστ του προγράμματος θα είναι στη Valencia, στα μέσα του Οκτωβρίου, πριν τον πολυαναμενόμενο αγώνα στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος MotoGP 2016, στα μέσα Νοεμβρίου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 15:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon