.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 09:57

Yamaha-Lorenzo: Ανακοινώθηκε ο χωρισμός

 

Τέλος εποχής για μια μεγάλη συνεργασία

 

Με επίσημη ανακοίνωση της η Yamaha επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν τον πολυπρωταθλητή Jorge Lorenzo να αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος του 2016. Το μόνο που μένει τώρα είναι η ανακοίνωση Lorenzo-Ducati για το επόμενο βήμα του σπουδαίου Ισπανού αναβάτη.

Ο τίτλος της ανακοίνωσης της Yamaha είναι ο εξής: "Η Yamaha και ο Jorge Lorenzo σταματάνε τη συνεργασία τους στο τέλος του 2016."

Και συνεχίζει: "Η Yamaha Motor Co Ltd ανακοινώνει πως η συνεργασία τηςμε τον Jorge Lorenzo θα σταματήσει με το κλείσιμο της σεζόν MotoGP του 2016, όταν ο Lorenzo θα ακολουθήσει νέες αγωνιστικές προκλήσεις. Από όταν ο Lorenzo έγινε μέλος της Yamaha Factory Racing Team το 2008, ο Lorenzo και η Yamaha κέρδισαν τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα MotoGP (2010, 2012 και 2015), 41 νίκες και 99 βάθρα στις 141 εκκινήσεις.

Η Yamaha είναι εξαιρετικά ευγνώμων για τη συνεισφορά του Jorge στις αγωνιστικές επιτυχίες της φίρμας, και ανυπομονεί να μοιραστεί μαζί του μερικές ακόμα αξέχαστες στιγμές κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων 15 αγώνων του 2016, στην ένατη σεζόν της συνεργασίας μας.

Η Yamaha Motor Co. Ltd εύχεται στον Lorenzo ότι καλύτερο για τις μελλοντικές αγωνιστικές του αναζητήσεις, και επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την πλήρη υποστήριξη της στην προσπάθεια για να κερδίσει τον τέταρτο τίτλο του στο MotoGP.

Έχοντας ήδη ανακοινώσει την επέκταση του συμβολαίου της με τον Valentino Rossi για τις χρονιές 2017-18, η Yamaha θα ανακοινώσει τη σύνθεση της Movistar Yamaha MotoGP Team μόλις κλείσει τη συμφωνία με τον 2ο αναβάτη της."

Μια πραγματικά κορυφαία συνεργασία φτάνει στο τέλος της, και η σεζόν του 2017 αναμένεται καυτή όσον αφορά στις μεταγραφές. Θα πάει στην Ducati ο Lorenzo; Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος; Ποιος αναβάτης θα πάρει τη θέση του; Θα φύγει ο Pol Espargaro από την Tech3; Είναι ο Πάπας Καθολικός; Ο Smith έχει ήδη συνάψει συμβόλαιο με την ΚΤΜ, οπότε πλέον οι κενές θέσεις της Yamaha στις 2 ομάδες (Movistar & Tech3) είναι ΤΡΕΙΣ. Ποιος θα προλάβει;

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 16:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon