.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 17:00

Πολυτίμη Κυριακοπούλου & Yamaha WR450F στο Libya Rally!

 

Ο αγώνας ξεκίνησε!

 

Την Πέμπτη 14 Απριλίου ξεκίνησε η συμμετοχή (η μοναδική από την Ελλάδα) της Πολυτίμης Κυριακοπούλου στο Libya Rally, έναν εξαιρετικά απαιτητικό επταήμερο αγώνα rally στο Μαρόκο που θα ολοκληρωθεί στις 21 Απριλίου! Σε αυτόν τον αγώνα έχει μαζί της τον ιδανικότερο «σύντροφο», μία ειδικά διαμορφωμένη και ολοκαίνουργια Yamaha WR450F η οποία της παραχωρήθηκε από την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.

polytimi yamaha 4

Η Πολυτίμη οδήγησε για πρώτη φορά στα 16 παίρνοντας το παπί που τελικά δεν ήθελε η μεγαλύτερη αδελφή της, και η πρώτη της μοτοσυκλέτα ήταν ένα YAMAHA XT350! Στην πορεία δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί περισσότερο με τη μοτοσυκλέτα και τις εκδρομές γιατί όπως η ίδια λέει χαμογελώντας τα «έκανε όλα ανάποδα». Έβγαλε το Πολυτεχνείο με 3 παιδιά και στη συνέχεια έκανε και το τέταρτο! Ανάμεσα σε δουλειά, σπίτι, μεγάλωμα των παιδιών ο χρόνος που έμενε για το χόμπυ ήταν ελάχιστος. Οδηγούσε όποτε δινόταν η ευκαιρία, και κυρίως στο δρόμο, όχι σε χώμα.

Αρκετά αργότερα ανακάλυψε τις συγκινήσεις που προσφέρει η εκτός δρόμου οδήγηση και οι χωμάτινες διαδρομές. Τη συνάρπασε η αίσθηση ελευθερίας και περιπέτειας και αποφάσισε να δοκιμαστεί και στο trail ride. To 2009 συμμετείχε για πρώτη φορά σε βαλκανικό αγώνα. Η εμπειρία ήταν καταλυτική και λίγα χρόνια αργότερα ήρθε μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση: το 2013 έτρεξε στο Touareg rally τερματίζοντας στην 27η της γενικής κατάταξης και στην 3η θέση γυναικών.

Περιμένει με αγωνία τη συμμετοχή της στο Libya Rally και αυτό που πιο πολύ τη συναρπάζει είναι δεν θα έχει κανένα σημείο αναφοράς εκτός από την πυξίδα της! «Είναι τρομερή η αίσθηση της οδήγησης πάνω στην άμμο, σχεδόν απόκοσμη, και αυτή η μαγεία της ερημιάς σε ένα ατελείωτο τοπίο ηρεμίας, μπορεί ξαφνικά να διακοπεί από μία καμήλα που εμφανίζεται κυριολεκτικά από το πουθενά! Για ένα τέτοιο ταξίδι θα ήθελα μόνον την καλύτερη, την απόλυτη WR450F.»

polytimi yamaha 1

H ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. πιστή στο αγωνιστικό πνεύμα που διαπνέει κάθε δραστηριότητα της αγκάλιασε με πολύ ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή τη συμμετοχή της Πολυτίμης Κυριακοπούλου στο Libya Rally παραχωρώντας της μια ολοκαίνουργια Yamaha WR 450F, χορηγώντας τον κατάλληλο ειδικό εξοπλισμό για τη μοτοσικλέτα και προσφέροντας της τον απαραίτητο ρουχισμό και προστατευτικό εξοπλισμό μέσα από επιλεγμένα είδη της κορυφαίας εταιρείας Alpinestars.

Η Πολυτίμη έχοντας συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες Enduro στη χώρα μας και στα Βαλκάνια, θέλει να χαρεί τον αγώνα, να τερματίσει σε καλή θέση, αλλά και από μόνη της η συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα είναι μία μοναδική εμπειρία ζωής. Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. είναι πάντα δίπλα της και της εύχεται κάθε επιτυχία!

polytimi yamaha 5

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από το ταξίδι της, ενώ μπορείτε να παρακοουθείτε LIVE την πρόοδο της στο site του αγώνα ΕΔΩ!

Σημειώστε πως αν δεν βλέπετε στον χάρτη την θέση της Πολυτίμης, κάντε zoom μέχρι να φανούν ξεκάθαρα οι αναβάτες!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 17:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon