.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 15:30

MotoGP: Phillip Island Test, 1η μέρα

 

Βροχή, ήλιος, βροχή, κι ο Petrucci ταχύτερος

 

Μια έβρεχε, μια έβγαινε ήλιος, και ξανά τα ίδια στην 1η μέρα του MotoGP τεστ στο Phllip Island. Τελικά ο Danilo Petrucci πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στο τέλος της ημέρας με slick, και όλοι ελπίζουν σε καλύτερο καιρό για τη συνέχεια.

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ πως οι χρόνοι της 1ης μέρας λίγα έχουν να μας πουν, καθώς άλλοι σημειώθηκαν με μεσαία γόμα (Marquez, κλπ.), άλλοι με slick (βλ. Petrucci), άλλοι με βρόχινα (Lorenzo), άλλοι στο βρεγμένο, άλλοι στο σχεδόν στεγνό, κλπ. Ένα ποτ-πουρί καταστάσεων και τεράστια διαφορά σε χρόνους, που δεν επιτρέπουν άμεσες συγκρίσεις, ούτε βοήθησαν ιδιαίτερα αναβάτες και ομάδες στην προετοιμασία τους.

pedrosa

Μπορεί λοιπόν ο Marc Marquez με τον Dani Pedrosa να είχαν τον τελευταίας γενιάς evo κινητήρα στις εργοστασιακές RC213V, όμως δεν κατάφεραν να τον δοκιμάσουν όπως ήθελαν, και έτσι δεν ρίσκαραν, περιμένοντας την επόμενη μέρα. Στο τέλος ο Marquez βρέθηκε με τον... 12ο χρόνο και ο Pedrosa με τον... 17ο.

marc bday

Εδώ να ευχηθούμε χρόνια πολλά στον Marc Marquez, που έχει τα γενέθλια του μία μέρα μετά από τον Valentino Rossi -αμάν με αυτούς τους δύο.

yfr editorial use pictures 16 1

Ο Rossi ήταν 6ος ταχύτερος, δοκιμάζοντας την μοτοσυκλέτα του 2016, που είναι η μόνη που έχει το στόμιο του ρεζερβουάρ στην... ουρά. Το ρεζερβουάρ βρίσκεται πιθανότατα κάτω από τη σέλα, αλλά η Yamaha είναι ο μόνος κατασκευαστής που υιοθετεί τη συγκεκριμένη θέση στο στόμιο.

jorge spray

Τους πιο πολλούς γύρους (22) στο βρεγμένο από όλους συμπλήρωσε ο Jorge Lorenzo, που βρέθηκε 16ος.

Στο τέλος της ημέρας η πίστα άρχισε να στεγνώνει, και αρκετοί αναβάτες έβαλαν slick γράφοντας χρόνους κατά πολύ ταχύτερους από την υπόλοιπη μέρα. Δυστυχώς η βροχή ξεκίνησε και πάλι ύστερα από λίγο.

jack on his way to the physio

Στα θετικά του τεστ η επιστροφή του Jack Miller, που είχε σπάσει το πόδι του. Ο Αυστραλός αναβάτης έγραψε τελικά μόλις 6 γύρους, και ελπίζει κι αυτός σε καλύτερες συνθήκες την επόμενη μέρα, για να δοκιμάσει με ασφάλεια τις αντοχές του ποδιού του.

Σημειώστε πως ένας ακόμη Αυστραλός, ο Casey Stoner, μπορεί να μην μπήκε μέσα στην πίστα, αλλά βρέθηκε στα pits, και μας έκανε να αναρωτιόμαστε αν θα γράψει γύρους την επόμενη μέρα του τεστ.

Δείτε ΕΔΩ τους καλύτερους χρόνους που πέτυχαν οι αναβάτες την 1η μέρα του τεστ.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 16:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon