.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 17:29

Απερρίφθη η ένσταση Rossi. Εκκινεί τελευταίος στη Valencia!

 

Το CAS τάχθηκε υπέρ της ποινής που είχε επιβάλλει η FIM

 


Το απόγευμα της 5/11/2015, το διαιτητικό δικαστήριο των σπορ (CAS) απέρριψε την προσφυγή του Valentino Rossi για να παγώσει την απόφαση της FIM. Έτσι, οι 3 βαθμοί ποινής της Sepang συνεχίζουν να ισχύουν, με τον Rossi να ξεκινάει τελευταίος από τη σχάρα εκκίνησης!

Ο Rossi ζήταγε είτε να μην ισχύσουν οι 3 βαθμοί, είτε να μειωθούν, ώστε να μην φτάσει τους 4 με τον ένα βαθμό ποινής που είχε από πριν, καθώς ο “μαγικός αριθμός” 4 είναι που μεταφράζεται αυτόματα σε εκκίνηση από την τελευταία θέση στον επόμενο αγώνα.

Ο διαιτητής του CAS, Γερμανός καθηγητής Ulrich Haas, η εκλογή του οποίου έγινε μετά από κοινή αποδοχή των δύο αντίπαλων μερών (Ross & FIM), άκουσε τους αντιπροσώπους Rossi και FIM χθες στα γραφεία του CAS στη Λοζάνη. Ο καθηγητής Haas αποφάνθηκε πως οι όροι για να δεχθεί την αναστολή της ποινής του Rossi δεν ισχύουν, και η ποινή της Valencia πρέπει να παραμείνει.

Το CAS δεν κάνει λεπτομερή αναφορά για το ποιοι όροι θα έπρεπε να ισχύσουν για να αναστείλει την ποινή του Rossi, πάντως το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τον Ιταλό, με τον διαιτητή του CAS να συμφωνεί με την απόφαση της FIM.

Στην ίδια απόφαση το CAS αναφέρεται και στην απόρριψη του αιτήματος του Jorge Lorenzo για συμμετοχή του στη συγκεκριμένη διαιτησία του CAS στην υπόθεση Rossi. Εκεί προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως παρά την απόρριψη της αίτησης Lorenzo, το δικαστήριο δέχθηκε να μελετήσει γραπτές... δηλώσεις του Ισπανού (δεν αναφέρεται κάτι για αυτές τις δηλώσεις), με το CAS να επιφυλάσσεται να δώσει τελεσίδικη απάντηση πάνω σε αυτές αργότερα.

Ότι καταλάβατε, καταλάβαμε, και μένει να δούμε μετά τον αγώνα της Valencia τι θα γίνει.

Για την ώρα, ότι και να κάνουν οι υπόλοιποι, ο Valentino Rossi θα εκκινήσει τελευταίος από τη σχάρα εκκίνησης. Θα μπορούσε αυτό να είναι καταστροφικό για τον Ιταλό, θα μπορούσε να αποτελέσει και πεδίο δόξης λαμπρό. Όπως και να έχει ο αγώνας αναμένεται συναρπαστικός!

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την απόφαση του CAS.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 23:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon