.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 09:40

Δημόσιο ξέσπασμα Rossi εναντίον Marquez!

 

Ψυχολογικά παιχνίδια από τον γιατρό;

 

 

Στη συνέντευξη τύπου των αναβατών στη Sepang, είδαμε ένα σπάνιο δημόσιο ξέσπασμα του Valentino Rossi ενάντια στον πρώην φίλο του Marc Marquez, όπου ο “γιατρός” κατηγόρησε τον Ισπανό πως “έπαιζε” μαζί τους στο Phillip Island, βοηθώντας τον Lorenzo!

Ο Rossi προχώρησε τόσο πολύ ώστε να χαρακτηρίσει τον Marquez “τον νέο υποστηρικτή του Jorge”, μην ρίχνοντας μάλιστα ούτε μία ματιά στον Ισπανό αναβάτη που βρισκόταν δίπλα του την ώρα που ο Vale έλεγε όσα έλεγε. Μπορεί να χαμογελούσε μετά από κάθε πρόταση, αλλά... ούτε βλέμμα στον Marc!

“Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν πιο δύσκολο να καταλάβεις τι γινόταν, όμως όταν είδα τον αγώνα σε βίντεο μετά, ήταν ξεκάθαρο πως ο Marquez έπαιζε μαζί μας. Και αυτό γιατί πιστεύω πως ο στόχος του δεν ήταν απλώς να κερδίσει τον αγώνα, αλλά ταυτόχρονα να βοηθήσει τον Lorenzo να απομακρυνθεί και να κόψει βαθμούς από τη διαφορά μας. Οπότε, από το Phillip Island, είναι ξεκάθαρο πως ο Jorge έχει ένα νέο οπαδό. Τον Μάρκ. Αυτό αλλάζει πολλά, γιατί ο Marc έχει τη δυνατότητα να φύγει μπροστά μόνος, και αυτός θα είναι άλλου τύπου αγώνας.”

Στη συνέχεια ο Rossi σταμάτησε να μιλάει, ρίχνοντας μια ματιά στον Lorenzo -που έτριβε το σαγόνι του σκεφτικά όσο μιλούσε ο Rossi. Και πάλι... ούτε μια ματιά στον Marc!

Όταν ο Lorenzo ρωτήθηκε αν τον βοήθησε ο Marquez, εκείνος απάντησε ειρωνικά: “ναι, ειδικά στον τελευταίο γύρο”.

Όμως ο Iannone συμφώνησε με τον Rossi στο ότι ο Marquez έπαιζε με τον ρυθμό των υπολοίπων, αν και δεν ξεκαθάρισε το γιατί το έκανε αυτό. “Ίσως είχε μια στρατηγική.”

Μετά ήρθε η σειρά του Marquez να απαντήσει: “Φυσικά και δεν είναι έτσι. Αν ήθελα να βοηθήσω τον Lorenzo δεν θα τον πέρναγα στον τελευταίο γύρο, ούτε θα τον έσπρωχνα στο όριο. Είναι αλήθεια πως φύλαγα τα ελαστικά μου, και για αυτό δεν πήγαινα τέρμα στην αρχή. Πιθανώς να βοηθήσω έναν αναβάτη, μόνο όμως αν εκείνος είναι ομόσταυλος μου, αλλιώς θα παλέψω για τη νίκη.

Κι οι τόνοι ανέβηκαν κι άλλο μετά τη συνέντευξη τύπου, με αιχμηρές δηλώσεις Rossi στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ άλλων ο Rossi είπε και τα εξής:

“Ο Marquez θα προτιμούσε τον Lorenzo να νικήσει. Είναι θυμωμένος με μένα, γιατί πιστεύει πως στην Αργεντινή εγώ ήμουν υπεύθυνος για την πτώση του. Και ακόμα σκέφτεται τι έγινε στο τελευταίο εσάκι στο Assen. Από τότε είναι θυμωμένος και σκέφτεται σαν παιδάκι: δεν κέρδισα, αλλά ούτε κι εσύ θα κερδίσεις! Κι έτσι προτιμά να κερδίσει ο Lorenzo. Αν κερδίσω ένα ακόμα τίτλο, τότε ο Marquez ξέρει πως θα πρέπει να κερδίσει ένα ακόμη τίτλο για να με ξεπεράσει. Αν στους τελευταίους 2 αγώνες ο Marc είναι ταχύτερος από εμάς αλλά γυρίζει σκόπιμα πιο αργά για να αναμιχθεί στις μάχες και να αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα εξέλιξης, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα για μένα. Είμαι στεναχωρημένος και θυμωμένος. Πραγματικά... αυτός ο αναβάτης λέει πως με είχε ως είδωλο; Πως είχε την αφίσα μου στο δωμάτιο του; Δεν ξέρω αν πρέπει να τον πιστέψω. Στο τέλος να πως πως προτιμούσα τη συμπεριφορά του Max Biaggi. Μπορεί να φερόμασταν άσχημα ο ένας στον άλλο, όμως τουλάχιστον ήμασταν έντιμοι και καθαροί στη συμπεριφορά μας”.

Γιατί να κάνει τώρα τέτοιες δηλώσεις ο Rossi; Πιθανότατα για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στον Marc, καθώς τώρα όλες οι κινήσεις του τελευταίου θα τύχουν εξαντλητικής ανάλυσης. Και αν πράγματι ο Ισπανός έχει σκοπό να καθορίσει τον αναβάτη που θα κερδίσει τον τίτλο, τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν για κάτι τέτοιο.

Από ότι φαίνεται η μέχρι πρότινος “ιστορία αγάπης” μεταξύ Marquez και Rossi έλαβε τέλος. Για τα καλά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 17:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon