.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014 10:56

H Michelin επίσημος προμηθευτής ελαστικών στα MotoGP!

 

Από το 2016

 

H Dorna Sports, που διοργανώνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και είναι εξουσιοδοτημένη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετισμού (FIM), ανακοίνωσε ότι η Michelin θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στους αγώνες MotoGP από το 2016.

«Η πολιτική μας, που είναι να μεταφέρουμε την τεχνολογία από τις πίστες στους δρόμους, ταιριάζει με το νέο τεχνικό κανονισμό που πρόκειται να εισαχθεί από το 2016 και ορίζει τη χρήση τροχών 17 ιντσών. Αυτός είναι και ο λόγος που η Michelin αποφάσισε να υποβάλλει υποψηφιότητα συμμετέχοντας στη διαδικασία διαγωνισμού της Dorna Sports. Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν σήμερα. Αυτή η εμπιστοσύνη έρχεται ως αναγνώριση στην εξειδίκευση της Michelin και στους 26 παγκόσμιους τίτλους που έχει κατακτήσει», εξηγεί ο διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος της MICHELIN, Pascal COUASNON.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP διαθέτει τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά πρωτότυπες μοτοσυκλέτες των οποίων η ιπποδύναμη ξεπερνά τους 250hp. Το επίπεδο των επιδόσεών τους, όσον αφορά στα μηχανολογικά και δυναμικά χαρακτηριστικά τους, είναι πολύ υψηλό. Επίσης, οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου συμμετέχουν και η απόδοσή τους στον αγώνα σύνδέεται άμεσα με την εμπιστοσύνη που έχουν στις μοτοσυκλέτες τους και ιδιαίτερα στα ελαστικά τους. Πρόκειται, λοιπόν, για το κορυφαίο πεδίο δοκιμών για τις τεχνολογικές εξελίξεις του αύριο.

Χάρη στη φιλοσοφία MICHELIN Total Performance, η οποία συνίσταται στη συνεχή και ταυτόχρονη ανάπτυξη όλων των επιδόσεων των ελαστικών, η Michelin πρόκειται να προσφέρει στους πιλότους αυξημένη πρόσφυση τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014 11:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon