.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 11:30

1η-2η θέση για την ομάδα της Repsol Honda στο RedBull Argentina GP

 

O Marquez κερδίζει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του!

 

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP 2013 Marc Marquez πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση στον τρίτο αγώνα του Πρωταθλήματος στην Αργεντική κερδίζοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, έχοντας κερδίσει και την pole position του αγώνα. Η εμφάνιση του Marquez είναι αντίστοιχη με αυτή του Valentino Rossi το 2001 και του Giacomo Agostini το 1971.

Ο δεύτερος οδηγός της ομάδος Dani Pedrosa πραγματοποίησε και αυτός με τη σειρά του μία πολύ καλή εμφάνιση, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του Red Bull Argentina GP. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Pedrosa έχει καταφέρει να τερματίζει στο βάθρο των νικητών στους τελευταίους επτά αγώνες του MotoGP. Ταυτόχρονα ο Pedrosa γίνεται ο τρίτος αναβάτης με τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία του πρωταθλήματος MotoGP, έχοντας συγκεντρώσει 2092 βαθμούς (1η θέση Rossi – 3884 βαθμούς, 2η θέση Doohan – 2298 βαθμούς, 3η θέση Pedrosa – 2092 βαθμούς και 4η θέση Barros – 2079 βαθμούς).

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν δύσκολη καθώς ο Marc και ο Dani από την 1η και 2η θέση αντίστοιχα έπεσαν στην 2η και 5η θέση στην πρώτη στροφή. Στη συνέχεια του αγώνα των 25 γύρων, ο Marquez έπεσε στην 6η θέση και ο Perdosa στην 7η στον τρίτο γύρο. Όταν ο αγώνας άρχισε να βρίσκει το ρυθμό του οι δύο αναβάτες της Repsol Honda ξεκίνησαν να κερδίζουν θέσεις, με αποτέλεσμα ο Marc να ανέβει στη 2η θέση πίσω από το Lorenzo και στον ένατο γύρο ο Dani βρεθηκε στην 3η θέση πίσω από το Lorenzo και το Marc, προσπερνώντας σταδιακά 4 προπορευόμενους αναβάτες.

Ο Marc Marquez βρισκόταν στη δεύτερη θέση πίσω από το Lorenzo για 13 γύρους μέχρι το 17ο γύρο όπου τον προσπέρασε και δημιούργησε απόσταση ασφαλείας. Στη συνέχεια ο Dani Petrosa ξεκίνησε να κλείνει τη διαφορά του από τον Lorenzo και πραγματοποίησε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με χρόνο 1’39.233 στον 22ο γύρο. Τελικά στον πρoτελευταίο γύρο προσπέρασε το Lorenzo ανεβάζοντας την ομάδα της Repsol Honda στην 1η και 2η θέση του βάθρου των νικητών.

Με την επιτυχία του o Marc Marquez αύξησε τη διαφορά του στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος έχοντας συγκεντρώσει 75 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Pedrosa με 56 βαθμούς. Οι επιτυχίες των δύο αναβατών της Repsol Honda, της δίνουν και την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών με 28 βαθμούς. Επόμενο ραντεβού των αναβατών είναι το Ισπανικό GP στην πίστα του Jerez την Κυριακή 4 Μαΐου 2014.

Δηλώσεις Marc Marquez

“Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την ομάδα μου. Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό αγώνα ο οποίος χαρακτηρίστηκε από πολλές προσπεράσεις και προσέφερε πλούσιο θέαμα στους χιλιάδες θεατές. Χρειάστηκε να καταβάλω αρκετή προσπάθεια για να φτάσω τον Jorge Lorenzo και να τον προσπεράσω κερδίζοντας στο τέλος της ημέρας τους 25 πολύτιμους βαθμούς της πρώτης θέσης. Δεν εφησυχάζουμε καθώς έχουμε πολλούς αγώνες μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το βλέμμα μου είναι στραμμένο στο Ισπανικό Moto GP όπου ο Dani και ο Jorge είναι πολύ γρήγοροι.”

Δηλώσεις Dani Pedrosa

"Ευχαριστήθηκα τον αγώνα αν και έχασα πολύτιμο χρόνο στην εκκίνηση. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα είχα ένα πολύ καλό ρυθμό και είμαι σίγουρος ότι με το ρυθμό αυτό θα μπορούσα να πιέσω και για τη νίκη. Στην αρχή του αγώνα πρόσεξα πολύ τα ελαστικά μου καθώς οδηγούσα με το γκρουπ των πρώτων αναβατών. Ευτυχώς έχουμε βρει τις σωστές ρυθμίσεις για τη μοτοσυκλέτα μου, γεγονός που μας επιτρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και αυτό είναι πολύ θετικό.”

 Αποτελέσματα στον 3ο γύρο του Πρωταθλήματος MotoGP

1 Marc Marquez 41m39.821s  ESP  HONDA  Repsol Honda Team
2 Dani Pedrosa 1.837 ESP  HONDA  Repsol Honda Team
3 Jorge Lorenzo 3.201 ESP  YAMAHA  YamahaFactoryRacing
4 Valentino Rossi 4.898 ITA  YAMAHA  YamahaFactoryRacing
5 Stefan Bradl 15.029 GER  HONDA  LCR Honda MotoGP
6 Andrea Dovizioso 19.447 ITA  DUCATI  DucatiTeam
7 Bradley Smith 24.192 GBR  YAMAHA  MonsterYamahaTech 3 
8 Pol Espargaro 29.118 ESP  YAMAHA  MonsterYamahaTech 3 
9 Andrea Iannone 33.673 ITA  DUCATI  PramacRacing
10 Hiroshi Aoyama 43.279 JPN  HONDA  Drive M7 Aspar

 

 Βαθμολογία αναβατών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP

1 Marc Marquez 75 pts ESP  HONDA  Repsol Honda Team
2 Dani Pedrosa 56 pts ESP  HONDA  Repsol Honda Team
3 Valentino Rossi 41 pts ITA  YAMAHA  YamahaFactoryRacing
4 Andrea Dovizioso 37 pts ITA  DUCATI  DucatiTeam
5 Stefan Bradl 24 pts GER  HONDA  LCR Honda MotoGP
6 Jorge Lorenzo 22 pts ESP  YAMAHA  YamahaFactoryRacing
7 Andrea Iannone 22 pts ITA  DUCATI  PramacRacing
8 Aleix Espargaro 21 pts ESP  FORWARD YAMAHA  NGM ForwardRacing
9 Bradley Smith 20 pts GBR  YAMAHA  MonsterYamahaTech 3 
10 Pol Espargaro 18 pts ESP  YAMAHA  MonsterYamahaTech 3 

 

{gallery}agonistiki_kinisi/nea_pagkosmio/2014/motogp/honda/argentina_gp/{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 12:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon