Η Red Bull KTM Tech3 επιβεβαίωσε ότι ο Maverick Viñales θα επιστρέψει στη δράση του MotoGP αυτό το Σαββατοκύριακο στο Monster Energy Grand Prix της Καταλονίας, σηματοδοτώντας μια πολυαναμενόμενη επιστροφή μετά από μια περίοδο ανάρρωσης από χειρουργική επέμβαση στον ώμο. Ο Ισπανός, έχει μείνει εκτός από τότε που αποσύρθηκε από το USGP λόγω επιπλοκών που σχετίζονται με έναν προηγούμενο τραυματισμό στον ώμο. Ο Viñales έπρεπε να υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση στα τέλη Μαρτίου και στη συνέχεια έχασε τους αγώνες στη Jerez και το Le Mans, καθώς επικεντρώθηκε στην ανάκτηση της πλήρους φυσικής του κατάστασης, με την ομάδα να δίνει προτεραιότητα στη μακροπρόθεσμη υγεία και την απόδοσή του έναντι μιας πρόωρης επιστροφής.
Αφού ολοκλήρωσε ένα εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης και έλαβε άδεια μετά από τελικές ιατρικές αξιολογήσεις, ο Viñales είναι τώρα έτοιμος να επανενταχθεί στην ομάδα με την KTM RC16 για ένα από τα Grand Prix της έδρας του.
Maverick Viñales: «Είμαι χαρούμενος που γύρισα και επιτέλους επιστρέφω στους αγώνες. Οι τελευταίες εβδομάδες δεν ήταν εύκολες. Δούλεψα σκληρά κάθε μέρα για να αναρρώσω, με στενή υποστήριξη από την Red Bull στο APC και επιστρέφω στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τώρα νιώθω δυνατός και έχω κίνητρο να επιστρέψω στη μοτοσυκλέτα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την υποστήριξη και την υπομονή τους, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που ξεκινάω ξανά στο Grand Prix της πατρίδας μου στην Καταλονία».
Nicolas Goyon, Διευθυντής Ομάδας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε το Maverick πίσω αυτό το Σαββατοκύριακο. Από την αρχή, η προτεραιότητά μας ήταν πάντα η υγεία του και η διασφάλιση της επιστροφής του στο 100%. Η εμπειρία και η ταχύτητά του θα είναι το κλειδί για την ομάδα καθώς συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο και η Καταλονία είναι το ιδανικό μέρος για να επανεκκινήσει. Ταυτόχρονα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Jonas που ανέλαβε δράση στο Le Mans. Έκανε φανταστική δουλειά σε μια δύσκολη κατάσταση και η συμβολή του ήταν πραγματικά πολύτιμη για την ομάδα».










