.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 31 Μαϊος 2013 11:06

Ο Cyril Despres στην Yamaha!

 

Θα βαφτεί μπλε το Dakar;

 


Η Yamaha Motor France ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου με τον νικητή του Rally Dakar 2013, Cyril Despres. Ο Despres έχει κερδίσει το Rally Dakar το 2005, 2007, 2010, 2012, και 2013, και είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης του θεσμού την τελευταία δεκαετία.

Ρεκόρ νικών

Θα συμμετάσχει το 2014 με στόχο την νίκη στο Dakar Rally πάνω σε μία ειδικά προετοιμασμένη Yamaha YZ450F με τον Γάλλο Michael Metge σαν αναβάτη υποστήριξης.

Τα ρεκόρ νικών του Despres έχουν ξεπεραστεί μόνο από τον επίσης Γάλλο, Stéphane Peterhansel, ο οποίος μετράει έξι νίκες στο Rally Dakar, πάνω σε μία Yamaha.

Η μοτοσυκλέτα με την οποία θα αγωνιστεί ο Despres δοκιμάστηκε την χρονιά που μας πέρασε με αναβάτες τους David Casteu και Frans Verhoeven οι οποίοι κέρδισαν ειδικές και ο Olivier Pain διατήρησε την πρωτοπορία στον αγώνα για τέσσερις μέρες.

Η ιστορία της Yamaha με το Rally Dakar ξεκινάει από το 1979 και τον Jean-Claude Olivier, γνωστός σαν ‘JCO’, ο οποίος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι της Yamaha France μέχρι την παραίτηση του το 2010, ύστερα από 45 χρόνια προσφοράς.

Πολλοί αναβάτες συνδέθηκαν με το Rally Dakar πάνω σε Yamaha, με τους κυριότερους να είναι οι Cyril Neveu, Franco Picco, Serge Bacou, Jean-Claude Olivier, Thierry Magnaldi, David Frétigné, David Casteu, Helder Rodrigues και φυσικά ο Stéphane Peterhansel.
Αναμένουμε να δούμε το Dakar να βάφεται ξανά μπλε από μία Yamaha, στα χέρια αυτή τη φορά του Cyril Despres!

Cyril Despres

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με την ιδέα της υπογραφής με την Yamaha, θυμάμαι που έβλεπα στην τηλεόραση τις ομάδες και ονειρευόμουν. Βρίσκομαι σε μία μεγάλη οικογενειακή ομάδα με πολύ καλή επικοινωνία και τεχνικούς που είναι ανοιχτοί στις βελτιώσεις. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή ομάδα εστιασμένη στην νίκη. Είμαι χαρούμενος επίσης γιατί θα έχω τον Michael Metge σαν αναβάτη υποστήριξης, είναι πολλά υποσχόμενος νέος που μπήκε στο πρώτο του Dakar φέτος πολύ δυνατά.”

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαϊος 2013 11:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon