.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 31 Μαϊος 2013 10:12

Erzbergrodeo 2013 North Star Enduro Touring*

 

Σε αληθινά extreme συνθήκες

 


Μετά από περίπου 2.000 χιλιόμετρα μέσα από πέντε χώρες και σχεδόν δύο μέρες ταξιδιού, βρεθήκαμε στο Erzberg της Αυστρίας για να αντικρύσουμε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό. Κι αν στην Ελλάδα βρισκόμασταν στην αρχή του καλοκαιριού, εδώ στην Αυστρία είναι λες και μεταφερθήκαμε στην καρδιά ενός σκληρού χειμώνα. Με θερμοκρασίες κάτω από τους 10ο Κελσίου, συνεχή βροχή και, από χθες βράδυ, χιόνι, ο αγώνας πρόκειται να είναι ένας από τους δυσκολότερους στην ιστορία του θεσμού, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι διοργανωτές.

Σήμερα, Παρασκευή, ο αναβάτης της North Star, Ανδρέας Παραγιός με τον αριθμό συμμετοχής 1097, μαζί με τους περίπου 1.500 αναβάτες από όλο τον κόσμο, πρόκειται να μπει στο κυρίως μέρος του αγώνα, συμμετέχοντας στο Ά Σκέλος του Generali Iron Road Prologue. Στόχος είναι ένα ταχύ και αλάνθαστο ανέβασμα στην κορυφή του βουνού και ένας χρόνος ανάμεσα στους 500 πρώτους, που θα χαρίσει την πρόκριση στο Red Bull Hare Scramble της Κυριακής. Στην διαδρομή του Προλόγου, αρκετές κρυμμένες πέτρες, μικροί βράχοι, λάσπη και ανοιχτές ευθείες μέχρι την κορυφή του βουνού. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των οργανωτών, σχεδόν το 40% του προγραμματισμένου αγώνα πρόκειται να αλλάξει, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Μαζί με τον Ανδρέα Παραγιό, άλλοι δύο Έλληνες συμμετέχουν στον αγώνα φέτος και πρόκειται σήμερα Παρασκευή να συμμετάσχουν στο Ά Σκέλος του Generali Iron Road Prologue, ο Λευτέρης Νότου με αριθμό 1669 και ο Θοδωρής Βασιλάκης με αριθμό συμμετοχής 1524, αμφότεροι από την Κατερίνη. Το πρωί της Κυριακής, 2 Ιουνίου, στις 11.00 π.μ ώρα Ελλάδος, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση τον αγώνα, μέσα από το διαδικτυακό κανάλι της Red Bull. Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και τα αποτελέσματα της πρόκρισης στον αγώνα της Κυριακής, επισκεφθείτε το επίσημο site της οργάνωσης: http://www.erzbergrodeo.at/en/erzbergrodeo/xix


[* Η North Star (www.enduro-touring.gr) είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία Enduro Touring, η οποία παρέχει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης, σε μερικά από τα πιο όμορφα μονοπάτια που μπορεί κανείς να συναντήσει στα Βαλκάνια.]
Φωτό: racephoto.gr

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαϊος 2013 11:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Erzberg – Μία νέα περιπέτεια Ο Cyril Despres στην Yamaha! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon