.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 11:26

McCanney στο βάθρο του Tough One

Με το δεξί η Gas Gas

 





O Βρετανός αναβάτης της Gas Gas τερμάτισε με μια εξαιρετική 3η θέση στον Extreme Enduro αγώνα «Tough One 2013» που πραγματοποιήθηκε  στο λατομείο Nantmawr κοντά στο Oswestry της Ουαλίας.

Στην 3η θέση

Ο McCanney έφτασε στον τερματισμό μόλις 12 λεπτά πίσω από τον θρύλο του Extreme Enduro Graham Jarvis και τρία λεπτά πίσω από Jonny Walker.

O McCanney πήρε μέρος σ΄αυτήν την πρώτη διοργάνωση Extreme Enduro της σεζόν που πραγματοποιήθηκε υπό συνθήκες παγετού, σαν εξάσκηση για τους επερχόμενους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro και με προσδοκίες όχι μεγαλύτερες από μία θέση στο top-10.  Ωστόσο, μετά από μια πολύ καλή εκκίνηση, ο McCanney οδήγησε όλο και καλύτερα, αφήνοντας για τον τελευταίο 12ο γύρο την προσπέραση του Paul Bolton και την κατοχύρωση της 3ης θέσης στο βάθρο.

«Την προηγούμενη χρονιά, πήρα μέρος για πρώτη φορά και ήμουν δεύτερος μέχρι που αντιμετώπισα κάποια προβλήματα. Έτσι ήθελα να κάνω μία δεύτερη προσπάθεια για να δώ τι μπορώ να δώσω σ΄έναν τέτοιο αγώνα, αν δεν συμβούν απρόοπτα».

«Ευτυχώς δεν είχε τόσο κρύο όσο περίμενα,  αλλά και πάλι ο αγώνας ήταν σκληρός και δεν μπορούσες να χαλαρώσεις ούτε μία στιγμή, καθώς το έδαφος γλιστρούσε πάρα πολύ. Ένιωθα σε φόρμα και οι τρεις ώρες δεν ήταν πρόβλημα για μένα – στον τελευταίο γύρο προσπέρασα τον Paul Bolton και πήρα την τρίτη θέση. Το Extreme enduro δεν είναι στην πραγματικότητα ο τομέας μου, αλλά απλώς μια εξάσκηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, νομίζω όμως πως σήμερα άξιζε τον κόπο»!

Αποτελέσματα - The Tough One 2013



1. Graham Jarvis (Husaberg) 12 laps, 03:05:02;
2. Jonny Walker (KTM) 12 laps, 03:13:56;
3. Danny McCanney (Gas Gas) 12 laps, 3.17:10;
11.Alex Wigg (Gas Gas) 11 laps

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 12:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Beta στο Tough One 2013 H Honda στον τερματισμό του Dakar 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon