.
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 19:09

Carmelo Ezpeleta - Επιβεβαίωσε επαφές νέων κατασκευαστών από το 2027

Με το MotoGP να έχει αυτή τη στιγμή πέντε κατασκευαστές μετά την αποχώρηση της Suzuki στα τέλη του 2022, οι νέοι κανονισμοί του 2027 φέρνουν και νέες πιθανές εισόδους εργοστασίων.

Και μάλιστα με τρόπο... επίσημο, αν και χωρίς να αναφέρει ονόματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπήρξαν οι σχετικές προσεγγίσεις:

«Μας έχουν προσεγγίσει διαφορετικοί κατασκευαστές, αλλά προφανώς όλοι περίμεναν να μάθουν πώς θα είναι οι τεχνικοί κανόνες για το μέλλον για να αποφασίσουν οτιδήποτε. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι τώρα με τους πέντε κατασκευαστές που συμμετέχουν στο MotoGP. Είναι μια απίστευτη συνεργασία στον τρόπο που μιλάμε με όλους τους και μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε τους νέους κανόνες, κάτι που ήταν σημαντικό. Αλλά προφανώς, ναι. Υπήρξαν διάφοροι κατασκευαστές που έδειξαν ενδιαφέρον να είναι μέρος του πρωταθλήματος στο μέλλον. Προφανώς υπάρχει εμπιστευτικότητα μεταξύ αυτών και εμάς».

Ο Carmelo Ezpeleta ανέφερε ότι τώρα που παρουσιάστηκαν οι κανονισμοί, πρέπει να περιμένουν τις εξελίξεις: «Μετά την παρουσίαση των κανόνων, αναμένουμε πώς θα εξελιχθεί. Όμως, η επιτυχία του MotoGP μέχρι στιγμής και όλοι όσοι περιμένουν τους νέους κανόνες προκαλούν ενδιαφέρον για όλους τους άλλους κατασκευαστές να μάθουν πώς ακριβώς θα είναι οι τεχνικοί κανόνες από το 2027».

Παρά τις προσεγγίσεις άλλων κατασκευαστών, ο Ezpeleta, ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετείχαν άμεσα στη σύνταξη των κανόνων: «Η πραγματικότητα είναι ότι όχι. Προσπαθούμε να κάνουμε το άθλημα όσο το δυνατόν καλύτερο με τους σημερινούς κατασκευαστές μας. Υποθέτουμε ότι θα προσελκύσει νέους κατασκευαστές ή ίσως θα προσελκύσει νέους κατασκευαστές στο μέλλον επειδή έχει νόημα και επειδή αυτό θα κάνει το MotoGP καλύτερο – όχι πως συγκεκριμένα τυχόν συζητήσεις που είχαμε ποτέ με άλλους κατασκευαστές έχουν επηρεάσει ή συμμετάσχει στις συζητήσεις για τους κανονισμούς του 2027».

Τα παραπάνω συμβαίνουν με ήδη έντονη και επίσης επίσημη τη φημολογία για την ένταξη της BMW Motorrad στο MotoGP, όπως είδαμε και εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon