.
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 19:50

Marc Marquez – Και σενάριο… «δανεικού με option αγοράς» στο τραπέζι

Μια αξιοσημείωτη νέα υπόθεση για το μέλλον του Marc Marquez υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να φύγει από τη Honda και στη συνέχεια να επιστρέψει μετά από ένα χρόνο!

Ο Marquez αναμένεται να ενταχθεί στην Gresini Ducati το 2024, παρά το γεγονός ότι αυτός είναι ο τελευταίος χρόνος του εξαιρετικά επικερδούς συμβολαίου του με τη Honda. Κάπου εδώ έρχεται ισπανική εφημερίδα AS -η οποία όπως αναδημοσιεύει το crash.net- αναφέρει ότι η Honda θα μπορούσε να «δανείσει» τον Marquez στη Gresini για την επόμενη χρονιά.

Αυτό θα επέτρεπε στον Marquez να τηρήσει μερικώς τη συμφωνία του με το μεγάλο «H», χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο στη Honda. Σε αντάλλαγμα για την παραίτηση από το τέλος ποινής, η Honda θα μπορούσε να αφήσει στο τραπέζι την επιλογή να φέρει τον Marquez πίσω το 2025, όταν είναι ελεύθερος.

Ουσιαστικά, ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα υποχωρούσε στην απαίτηση του Marquez για μια πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα την επόμενη σεζόν, την οποία η Gresini θα μπορούσε να του προσφέρει με τη μορφή της Desmosedici προδιαγραφών 2023. Η Honda θα είχε στη συνέχεια περισσότερο από ένα χρόνο για να διευθετήσει τη δική της ανταγωνιστικότητα, τόσο όσον αφορά τη μοτοσυκλέτα της όσο και το προσωπικό της στο γκαράζ.

Μία από τις κρίσιμες απαιτήσεις του Marquez για να παραμείνει δυνητικά στη Honda ήταν να προσλάβει κορυφαίους μηχανικούς με βάση την Ευρώπη. Η Honda θα μπορούσε να δώσει χρόνο στον εαυτό της για να προσλάβει αυτούς τους μηχανικούς που στη συνέχεια θα αναζωογονούσαν την ομάδα πριν από το 2025, όταν θα μπορούσαν να επανενωθούν με τον Marquez.

Η θεωρία του «δανεισμού» είναι μία από τις πολλές πιθανές εκδοχές που πρέπει να εξεταστούν προτού ο Marquez επιβεβαιώσει επίσημα ότι θα ενταχθεί στη δορυφορική ομάδα της Ducati μαζί με τον αδελφό του Alex Marquez, την επόμενη σεζόν.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στο ιαπωνικό Grand Prix, ο Marquez αναμένεται να συναντήσει τα μεγάλα αφεντικά της Honda, αν και μπορεί να μην δημοσιοποιήσει ακόμα τη μεγάλη του απόφαση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon