.
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 16:10

Repsol Honda – Παρουσιάστηκε η ομάδα του 2023

Λίγο διαφορετικά χρώματα και φυσικά η είσοδος του Joan Mir στην ομάδα, συνθέτουν την παρουσίαση της Repsol Honda για το 2023.

Σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, η Repsol Honda παρουσίασε την ομάδα της και τα χρώματα της για το 2023. Marc Marquez και Joan Mir πέφτουν «στα βαθιά» με την νέα Honda RC213V, στην προσπάθεια κατάκτησης των πρωταθλημάτων του 2023 και, φυσικά, της «εξιλέωσης» της  Big-H μετά από 3 πολύ κακές χρονιές.

Με την παρουσίαση της φετινής ομάδας, η Repsol και η Honda κλείνουν 29 χρονιές συνεργασίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια συνεργασία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όλων των εποχών. Μέσα από αυτή, η ομάδα της Repsol Honda έχει κατακτήσει 15 παγκόσμια πρωταθλήματα, 183 νίκες και 454 βάθρα στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Marc Marquez, στα 30 του πλέον έτη, επιστρέφει σε κάλλιστη φυσική κατάσταση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ανάλογο δελτίο του MotoGP, στην προσπάθεια να κατακτήσει τον 9ο παγκόσμιο τίτλο του. Μαζί του, θα αγωνίζεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020 με την Suzuki, Joan Mir. O 26χρονος Mir κατέκτησε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία Moto3, το 2017.

O Marc Marquez δήλωσε επί τη ευκαιρία της παρουσίασης: «Η μοτοσυκλέτα είναι και πάλι πολύ όμορφη για φέτος! Πραγματικά είμαι ανυπόμονος να οδηγήσω ξανά στα χρώματα της Repsol Honda στις δοκιμές της Πορτογαλίας. Είναι θαυμάσιο για εμένα το να είμαι εδώ με όλη την οικογένεια της Repsol που ήταν μαζί μου και μαζί με την ομάδα, για τόσο πολύ καιρό. (…) Είμαι πρόθυμος να συνεχίσω την δουλειά μου και να ξεκινήσω την σεζόν, αισθάνομαι καλά σε φυσική κατάσταση και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ».

Ο Joan Mir με την σειρά του δήλωσε: «Είναι απίστευτη αίσθηση το να φοράς τα χρώματα της Repsol Honda για πρώτη φορά και να επιδεικνύεις την πιο πρόσφατη εκδοχή της RC213V. Είναι τιμή μου που γίνομαι μέλος αυτής της εμβληματικής ομάδας και στόχος μου είναι να φέρω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, τα οποία είναι στις προσδοκίες όταν μπαίνεις σε μία ομάδα σαν αυτή (…)»

Δηλώσεις έκανε και ο Tetsuhiro Kuwata, διευθυντής του HRC: «Ερχόμαστε στην σεζόν του 2023 μετά από κάποια δύσκολα χρόνια, αλλά δεν έχουμε χάσει ακόμα το πνεύμα μας και την ενέργεια μας για δράση. Η Honda έχει κερδίσει 25 πρωταθλήματα στην μεγάλη κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων 24 πρωταθλημάτων κατασκευαστών και ξέρουμε για τι είμαστε ικανοί, σαν εταιρεία και σαν κατασκευαστές. Ο ανταγωνισμός στο MotoGP είναι πιο δύσκολος από ποτέ, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε στα μέγιστα των δυνατοτήτων μας, για να δώσουμε στους αναβάτες μας αυτό που χρειάζονται (…)».  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 20:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon