.
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 20:01

MotoGP 2022, Motegi – Από τους τυφώνες στις φωτιές

Οι άτυχοι της μέρας στο Motegi σήμερα ήταν ο Sam Lowes και η ομάδα του, αφού το pitbox της Elf Marc VDS πήρε φωτιά.

Η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ της ομάδας, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των Suzuki και Aprilia στο ιαπωνικό pitlane. Ευτυχώς όμως, περιορίστηκε γρήγορα και κανένα μέλος της ομάδας δεν τραυματίστηκε. Οι μοτοσυκλέτες της Kalex επίσης απομακρύνθηκαν αμέσως από το χώρο, αφήνοντας μόνο τα πέριξ του pitbox να υποστούν τις φλεγόμενες συνέπειες.

Η ανακοίνωση της Marc VDS αναφέρει: «Μετά την κατάσβεση της φωτιάς στο γκαράζ, οι κατάλληλες επιθεωρήσεις έδειξαν ότι η φωτιά ξεκίνησε όταν λίγο νερό της βροχής μπήκε στο γκαράζ και έφτασε στο πάτωμα, όπου προκάλεσε βραχυκύκλωμα σε φορτιστή. Αυτό με τη σειρά του άφησε μερικές σπίθες, οι οποίες στη συνέχεια γρήγορα μετατράπηκαν σε φωτιά.

Ευτυχώς, λόγω της εκπληκτικής δουλειάς που έκαναν όλοι οι άνθρωποι του χώρου που βρίσκονταν εκεί, η ασφάλεια και οι πυροσβέστες της πίστας, οι ζημιές ευτυχώς περιορίστηκαν στο ελάχιστο. Η ομάδα Elf Marc VDS θέλει να ευχαριστήσει δημόσια το έργο και την τεράστια βοήθεια που παρείχαν όλοι οι συνάδελφοί μας στο paddock με ειδική μνεία στην ομάδα της Suzuki που συνεργάστηκε μαζί μας για τον καθαρισμό και την ανοικοδόμηση του γκαράζ σαν να ήταν δικό τους.

Με όλα τα μέλη της ομάδας μας ασφαλή και το γκαράζ ανακατασκευασμένο, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το ιαπωικό grand prix αύριο».

Για την ιστορία, η συσκευή που φόρτιζε και βραχυκύκλωσε, ήταν μια εξωτερική μίζα με την οποία ξεκινούν οι κινητήρες των αγωνιστικών μοτοσυκλετών. Ειρωνεία κατά κάποιο τρόπο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 09:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon