.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 17:11

MotoGP - Ο Fabio Quartararo για άλλα δύο χρόνια με τη Yamaha

Ο Γάλλος πρωταθλητής ανανέωσε με τη Yamaha ως και τη σεζόν του 2024.

Στην αρχή αυτής της σεζόν το συμβόλαιο του Fabio Quartararo ήταν πιο πιο υποψήφιο να μετατραπεί σε θρίλερ με πολλούς πρωταγωνιστές, καθώς φερόταν να είναι στόχος πολλών ομάδων – αναφέρθηκαν σχεδόν όλες στις κατά καιρούς φήμες – ενώ ο ίδιος συχνά-πυκνά κατηγορούσε τη Yamaha πως δεν του δίνει ανταγωνιστικό όπλο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ωστόσο πίσω από τις δηλώσεις του μάνατζέρ του πως μιλά και με άλλα εργοστάσια, ο Quartararo θα ήθελε να μείνει με τη Yamaha και αυτό δεν το έκρυψε ποτέ. Έτσι την ημέρα που έφτασαν στη Βαρκελώνη ενόψει του αγώνα της Κυριακής 5/6, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για άλλα δύο χρόνια, δηλαδή για τις σεζόν 2023 και 2024.

Οπωσδήποτε εδώ έπαιξε ρόλο και η αποχώρηση της Suzuki, η οποία ως αυτή τη στιγμή έχει αφαιρέσει από τη σχάρα εκκίνησης του 2023 δύο μοτοσυκλέτες, ενώ την ίδια στιγμή έχει προσθέσει δύο πρωτοκλασάτους (παγκόσμιος πρωταθλητής 2020 ο Joan Mir) και πλέον αδέσμευτους αναβάτες στο πανηγυράκι της μεταγραφολογίας.

Παράλληλα, η ανακοίνωση της WithU Yamaha (πρώην Petronas) πως από του χρόνου θα αλλάξει το δεύτερο συνθετικό του ονόματός της σε Aprilia, την ώρα που η Yamaha ανεπίσημα φέρεται να έχει αποφασίσει να μην έχει καθόλου δορυφορική ομάδα στο πρωτάθλημα, σημαίνει πως οι δύο “τρύπες” που αφήνουν πίσω οι GSX-RR ενδέχεται να μην αναπληρωθούν. Τα σενάρια ως τότε είχαν την Aprilia να ψάχνει για δεύτερη ομάδα και τη Leopard Racing (από Moto3 και Moto2) να εξετάζει να γίνει αυτή η εκλεκτή του Noale γεμίζοντας τις θέσεις των δύο Suzuki με νέες μοτοσυκλέτες.

Αυτά τα σενάρια ωστόσο έχουν εκλείψει, τουλάχιστον προσωρινά για τη Leopard, κι έτσι οι διαθέσιμες σέλες λιγόστεψαν ενώ οι αναβάτες που ψάχνονται πλήθυναν.

Οπωσδήποτε αυτά στοιχεία που έδωσαν λίγο παραπάνω κίνητρο στον Quartararo να μην κουνηθεί από τη βασιλική του θέση και να συνεχίσει να είναι αυτός που θα δίνει την κατευθυντήρια ρότα στην εξέλιξη της Μ1. Κι ας είναι από του χρόνου το μόνο εργοστάσιο χωρίς δορυφορική ομάδα.

Για λεφτά δεν γίνεται καν λόγος, κατά πάγια τακτική στο MotoGP, πάντως οι φήμες πως ο Γάλλος είχε ζητήσει αστρονομικό ποσό για να ανανεώσει με τη Yamaha μάλλον δεν ευσταθούσαν, ή τουλάχιστον δεν ισχύουν πια άπαξ και άλλαξαν οι ισορροπίες σε προσφορά και ζήτηση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 17:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon