.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 10:43

Το σίριαλ με τον Quartararo – Οι προτάσεις στο τραπέζι. Τι λέει ο μάνατζέρ του, τι απαντά ο Lin Jarvis

Τα πάντα είναι ανοιχτά στην περίπτωση του Fabio Quartararo και το που θα είναι όταν λήξει το συμβόλαιό του. Άλλωστε ο Γάλλος μόνο ευχαριστημένος δεν είναι στην Yamaha, παρά την κατάκτηση του τίτλου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Fabio Quartararo απ’ όταν στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν έχανε ευκαιρία να εκφράζει την απογοήτευσή του για την πορεία εξέλιξης της M1.

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο χρονικό διάστημα έβγαιναν προς τα έξω δηλώσεις του μάνατζέρ του, οι οποίες δυναμίτιζαν λίγο το κλίμα και τις σχέσεις των δύο πλευρών.

Τώρα έρχεται ο Lin Jarvis, ο ισχυρός άνδρας της Yamaha, να κάνει αυτός με τη σειρά του δηλώσεις, σε μια προσπάθεια να ρίξει λίγο τους τόνους.

Η μεγάλη δυσαρέσκεια του Quartararo εκφράστηκε κατά τη διάρκεια (και μετά) του τεστ στην Jerez.

Εκεί, ο 22χρονος Γάλλος ήταν φανερά δυσαρεστημένος με το ότι η Yamaha δεν κατάφερε να του δώσει το ένα και μοναδικό πράγμα που έχει πει (πολλές φορές) ότι χρειάζεται: την παραπάνω ιπποδύναμη.

Μάλιστα λίγες ημέρες μετά, ο Eric Mahe (ο μάνατζέρ του) έλεγε ότι η Yamaha ούτε λίγο ούτε πολύ θα αντιμετωπιστεί όπως οι άλλες προτάσεις που έχει στο τραπέζι  ο πελάτης του.

Δεν θα δοθεί καμμία προτεραιότητα στον κατασκευαστή με τον οποίο ο Fabio κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.

Μάλιστα ο Mahe αποκάλυπτε ότι ο Quartararo ήδη – αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα – έχει δύο προτάσεις στη διάθεσή του από αντίπαλα εργοστάσια.

Τα πράγματα δεν δείχνουν καλά στη σχέση Yamaha-Quartararo και ο Lin Jarvis βγήκε προς τα έξω και με δηλώσεις του στην Marca προσπαθεί να ηρεμήσει λίγο την κατάσταση.

Quartararo-Sirial-Protaseis-Manager-Jarvis-psf2.jpg

Την ίδια ώρα, η τελευταία του πρόταση γίνεται με νόημα…

«Θα μιλήσουμε με τον Fabio. Αυτό είναι βέβαιο», εξηγεί ο Jarvis. «Θέλουμε να κερδίσουμε μαζί και τη νέα χρονιά. Θα συζητήσουμε για πολλά πράγματα».

«Εννοείται ότι τον θέλουμε στην εργοστασιακή μας ομάδα κι έτσι είναι σίγουρο ότι θα διαπραγματευτούμε την ανανέωση του συμβολαίου του».

Ωστόσο… «…είναι όμως καλύτερα όταν μπορούν να αποφευχθούν οι περίπλοκες διαπραγματεύσεις».

Αυτή η τελευταία πρόταση σημαίνει ότι η Yamaha θα υποχωρήσει μπροστά στον πρωταθλητή της, ή ότι θα κρατήσει μια «κόκκινη γραμμή» στις διαπραγματεύσεις της με τον Γάλλο, έτοιμη και να τον χάσει ακόμα αν αυτές δεν πάνε καλά.

Για την ώρα αυτό είναι κάτι που μπορεί να το απαντήσει μόνο ο Lin Jarvis. Αυτό που εμείς ξέρουμε σίγουρα, είναι ότι στο επόμενο τεστ της Sepang, η γλώσσα του σώματος αλλά και οι δηλώσεις του Fabio Quartararo θα ξεκαθαρίσουν αρκετά τα πράγματα.

Άλλωστε στην πίστα της Μαλαισίας και ειδικότερα στους πρώτους γύρους που θα κάνει με τη νέα μοτοσυκλέτα της Yamaha ο Quartararo, θα πάρει και την απάντησή του…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 10:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon