.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 16:11

MotoGP – Valentino Rossi: Όταν είσαι νέος είσαι λίγο... ανόητος!

Την αυτοκριτική του έκανε ο Valentino Rossi για κάποιες στιγμές της καριέρας του τις οποίες δεν διαχειρίστηκε σωστά. Βέβαια όταν είσαι νέος, όπως είπε, δεν είσαι και πολύ έξυπνος…

Την παραδοχή ότι αν είχε συμπεριφερθεί πιο έξυπνα σε κάποιες στιγμές της καριέρας του θα τα πήγαινε ακόμα καλύτερα, έκανε ο Valentino Rossi.

Ο Ιταλός σούπερ σταρ έδωσε συνέντευξη στο SportWeek λέγοντας: «Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κυνηγούσα τα ρεκόρ».

«Θα μπορούσα να πετύχω περισσότερα, αλλά όταν είσαι νέος είσαι λίγο ανόητος και μόνο με την εμπειρία μαθαίνεις».

Και προσθέτει: «Τα κίνητρα στην καριέρα μου προερχόντουσαν κυρίως από τους αντιπάλους μου. Είχα την τύχη να αντιμετωπίσω δύο γενιές πρωταθλητών».

«Στην αρχή ήταν ο Biaggi, ο Capirossi και ο Gibernau και ήμουν ο νέος που ήρθα και ήθελα να κερδίσω τους μεγάλους».

«Μετά, στο δεύτερο μισό της καριέρας μου βρήκα άλλους και πιο δυνατούς, τον Lorenzo, τον Stoner, τον Pedrosa και τον Marquez. Και τότε ήμουν εγώ ο μεγάλος που ήθελαν να κερδίσουν».

Rossi-Otan-eisai-neos-oki3.jpg

Είκοσι έξι ολόκληρα χρόνια καριέρας, ένα νούμερο που πολύ δύσκολα κάποιος άλλος θα το φτάσει στο μέλλον.

«Κοιτάζω τις φωτογραφίες από παλιούς αγώνες που κερδίσαμε… τότε ήμασταν πιο αργοί απ’ ότι σήμερα. Δούλεψα πολύ και κατάφερα να βελτιωθώ μέσα στα χρόνια».

«Τι είναι αυτό που μετανοιώνω περισσότερο; Ότι όλο αυτό τελείωσε πια… όμως ολοκλήρωσα την καριέρα μου όντας στους δέκα καλύτερους οδηγούς του κόσμου. Ήταν σημαντικό και θα το θυμάμαι στα χρόνια που έρχονται».

Όπως πάντα, υπήρξαν και επώδυνες μνήμες από τη μεγάλη του καριέρα, όπως το 2015 ή ο χαμός του φίλου του, του Marco Simoncelli.

«Πάντα θα θυμάμαι τις στιγμές μετά το ατύχημα ως τις χειρότερες της ζωής μου. Όταν επέστρεψα στο γκαράζ ήμουν απεγνωσμένος. Είναι από εκείνες τις στιγμές που δεν ξέρεις τι να κάνεις… ένα συναίσθημα που ποτέ δεν θα ξεχάσω».

«Μετά όλα έγιναν ακόμα χειρότερα γιατί χάσαμε έναν μεγάλο οδηγό που θα μπορούσε να δώσει σπουδαίους αγώνες και μάχες με τους καλύτερους… έχασα όμως κι έναν πολύ καλό φίλο».

Rossi-Otan-eisai-neos-oki2.jpg

Ολοκληρώνοντας είπε: «Μέχρι το 2019 φοβόμουν να εγκαταλείψω τους αγώνες».

«Μετά σκεφτόμουν ότι αφού θα έχω πολύ περισσότερο χρόνο ας κάνουμε ένα παιδί και σε πέντε ημέρες η Franci έμεινε έγκυος. Είναι ποιητικό και ρομαντικό ότι αυτό συνέβη όταν αποφάσισα να σταματήσω!»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 16:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon