.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 15:04

MotoGP – Honda και Ducati είχαν το 53% των πτώσεων φέτος!

Σε μια σεζόν που είχαμε συνολικά 278 πτώσεις, σε ό,τι αφορά στα εργοστάσια, αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν η Honda και η Ducati.

Η Honda είναι αυτή που έχει τα πρωτεία στις πτώσεις στο φετινό πρωτάθλημα.

Από τις 278 που καταγράφηκαν φέτος στους 18 Γύρους, η Honda είχε τις 75 που σημαίνει ότι από ένα σύνολο 4 μοτοσυκλετών το εργοστάσιο πήρε ένα ποσοστό της τάξης του 27%.

Τις περισσότερες είχε ο Marc Marquez, που έφτασε τις 22 φέτος ενώ ο Ισπανός είναι αυτός που έχει και το all-time-record των 27 πτώσεων σε μια σεζόν (2017).

Τη δεύτερη θέση στα εργοστάσια παίρνει η Ducati με 72 πτώσεις (26%) αλλά και με δύο περισσότερες μοτοσυκλέτες στο grid σε σχέση με την Honda.

Επιπλέον οι κόκκινοι είχαν και τρεις rookies στο πρωτάθλημα φέτος.

Ο Enea Bastianini είχε 15 πτώσεις, με τον Jorge Martin να ακολουθεί με 14 στο σύνολο, ενώ ο Pecco Bagnaia είχε τις λιγότερες: μόλις 7.

Πέρα από τον Pecco, εφτά μόλις πτώσεις είχε και ο Fabio Quartararo, με τους δύο αυτούς πιλότους να κάνουν τα λιγότερα λάθη φέτος, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους (κανονικές συμμετοχές).

Η KTM είχε 58 πτώσεις (21%) με τον Iker Lecuona να παίρνει τον «τίτλο» του πρωταθλητή φέτος με 26 στο σύνολο.

Στα υπόλοιπα εργοστάσια είχαμε την Aprilia με 32 πτώσεις (11.5%), την Yamaha με μόλις 21 πτώσεις και τη Suzuki με τις λιγότερες: 20 συνολικά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 15:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon