.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 11:17

MotoGP – Πως ο τίτλος του Quartararo δίνει αυτοπεποίθηση στον Bagnaia!

Ο Fransesco Bagnaia πιστεύει ότι βρίσκεται στην ίδια θέση με τον Fabio Quartararo κι επομένως έχει βλέψεις για πρωτάθλημα το 2022.

Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε.

Φέτος, ο Pecco Bagnaia ήταν ο πιο δυνατός αντίπαλος του Fabio Quartararo στη μάχη για τον τίτλο.

Στο δεύτερο μισό της χρονιάς πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να φέρει τα πάνω-κάτω, ωστόσο ήταν αδύνατον να κάμψει την αντίσταση του Γάλλου.

Η αποτυχημένη απόπειρα του Ιταλού στο δεύτερο μισό της χρονιάς, μοιάζει ως ένα σημείο με την κατάρρευση του Γάλλου στους τελευταίους αγώνες του 2020.

Κι αυτό είναι κάτι που μόνο αυτοπεποίθηση δίνει στον πιλότο της εργοστασιακής ομάδας της Ducati!

«Πέρυσι ο Fabio έχασε στο τέλος τον τίτλο και τώρα ήταν πιο προετοιμασμένος για να παλέψει… για τις μάχες».

«Φαίνεται ότι η φετινή χρονιά για μένα είναι ό,τι η περσινή χρονιά για εκείνον. Είμαι στην ίδια κατάσταση. Έμαθα πολλά φέτος και θεωρώ ότι βελτιωθήκαμε θεαματικά».

«Επομένως θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι τη νέα σεζόν».

Bagnaia-pws-titlos-voithise-trr3.jpg

Ο Pecco Bagnaia και ο Fabio Quartararo έφτασαν την ίδια χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, με μια ειδοποιό διαφορά όμως: τη μοτοσυκλέτα.

Έτσι, ενώ ο Γάλλος είχε στη διάθεσή του την ιδανική για τους rookies Yamaha, ο Ιταλός χρειάστηκε περισσότερο χρόνο να προσαρμοστεί στην πιο δύσκολη Ducati.

Το 2020 ήταν καλύτερη χρονιά και φέτος έφτασε στο σημείο να διεκδικεί το πρωτάθλημα, ενώ όπως φαίνεται θα πάρει εύκολα τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία.

«Είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που κάναμε φέτος. Ήταν καταπληκτική η βελτίωσή μας και ειδικά στους τελευταίους αγώνες».

«Άλλωστε δεν είχαμε για φέτος στόχο το πρωτάθλημα. Ούτε η ομάδα. Ήρθα εδώ χωρίς να έχω κερδίσει αγώνα, χωρίς να έχω παλέψει για τίποτα. Ήμουν 16ος πέρυσι».

«Φέτος όμως έμαθα πολλά και βελτιώθηκα πολύ και μεγάλωσα πολύ. Νομίζω ότι οι αγώνες μας φέτος θα αποτελέσουν τη βάση για το 2022».

«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι η μοτοσυκλέτα μας τη νέα χρονιά θα είναι καταπληκτική. Περισσότερο από αυτή που ήδη είναι απίστευτη! Κι έτσι θα είμαι περισσότερο έτοιμος για τον τίτλο».

Bagnaia-pws-titlos-voithise-trr2.jpg

Τέλος, αναφέρθηκε σε τρεις αγώνες που πιστεύει ότι χάθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις το πρωτάθλημα φέτος.

Ο πρώτος ήταν στο Mugello, όταν έπεσε κι ενώ είχε την πρώτη θέση, παραδεχόμενος μετά ότι στο μυαλό του στριφογύριζε ο θάνατος του Jason Dupasquier.

Ο δεύτερος ήταν στην Αυστρία, όταν το ελαστικό του δεν δούλευε όπως θα έπρεπε και ο τρίτος στο Silverstone, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Γενικότερα θέματα με τα ελαστικά είχαν και άλλοι οδηγοί μέσα στη χρονιά, συμπεριλαμβανομένου του Fabio Quartararo.

«Δεν είναι σωστό να σκέφτομαι έτσι», πρόσθεσε όμως ο Bagnaia. «Έχασα το πρωτάθλημα, αλλά τη νέα σεζόν θα μάθω από τα λάθη μου και θα προσπαθήσω να είμαι πάντα μπροστά. Όπως σ’ αυτούς τους τελευταίους 4 αγώνες».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 11:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon