.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 08:10

Valentino Rossi - Ducati GP 11

 

Στα κόκκινα!

 



Αυτό που περίμεναν οι funs του Valentino Rossi έγινε τελικά πραγματικότητα. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ντύθηκε τελικά στα κόκκινα, και βρέθηκε στη σέλα της Ducati GP 11 νωρίτερα από το τέλος της χρονιάς.

Το συμβόλαιό του με τη Yamaha ήταν δεσμευτικό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 ώστε να μην οδηγήσει άλλη μοτοσυκλέτα. Ωστόσο, ως δείγμα καλής θελήσεως και συνεργασίας, για τα όσα πρόσφερε ο Valentino στην Yamaha όλα αυτά τα χρόνια,  Masao οFurusawa, υπεύθυνος αγωνιστικού της μπλε εταιρίας, έδωσε την απαραίτητη άδεια. Έτσι, δύο μέρες μετά τον αγώνα της Valencia, ο Valentino βρέθηκε στην πίστα Ricardo Torno πάνω στην νέα του μοτοσυκλέτα, με την οποία θα τον βλέπουμε τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Desmosedici GP 11

Η Desmosedici GP 11, μαύρη με το carbon κοστούμι της, ήταν διαθέσιμη για τον Ιταλό πρωταθλητή προκειμένου να πάρει την πρώτη γεύση. Όπως είχε δηλώσει και ο αρχιμηχανικός του, Jeremy Burgees, ο οποίος τον ακολούθησε στην Ducati, όπως είχε κάνει το 2004 στην Yamaha από την Honda: “Δεν έχει νόημα να φτιάξουμε την Ducati όπως του άρεσε να οδηγεί την Yamaha. Αυτή είναι μία τελείως διαφορετική μοτοσυκλέτα, και πρέπει να την βελτιώσουμε στα μέτρα του, αλλά σαν γνήσια Ducati.”

Γνωρίζοντας ο Valentino ότι ήθελε να πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμή με στόχο να επιλέξει ποιον κινητήρα θα χρησιμοποιήσει την νέα χρονιά, φόρεσε την μαύρη – πράσινη φλούο Dainese του με το μεγάλο 46 στην πλάτη και ξεκίνησε τους γύρους.

Όπως ήταν φυσικό, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στην πρώτη επαφή του Rossi με την Ducati GP 11 μιας και αποτελεί την σημαντικότερη μεταγραφή των τελευταίων ετών.

Ξεκίνησε να γράφει γύρους οδηγώντας την Desmosedici GP 11 ώστε να πάρει μία πρώτη αίσθηση. Την πρώτη μέρα κατάφερε να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των δοκιμαστικών και τελικά, μετά από δύο μέρες οδήγησης και 141 γύρους, σημείωσε τον 15ο ταχύτερο γύρο.

Πολλοί θα βιαστούν να πουν πως το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό αλλά ο στόχος του συνδυασμού Valentino – Ducati δεν ήταν αυτός. Έπρεπε καταρχάς να επιλεγεί ο κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί. Όπως δήλωσε ο magager της Ducati Corse, Fillipo Presiozi: “Ήξερα ήδη από τον Nicky Hayden πως ο κινητήρας τύπου screamer δεν ήταν τόσο φιλικός στην οδήγηση. Περίμενα και τον Valentino να δοκιμάσει τους δύο διαφορετικούς στην απόδοση κινητήρες για να κατασταλάξω. Στον Rossi άρεσε περισσότερο ο κινητήρας bing bang μιας και είναι πιο φιλικός στην οδήγηση, βοηθάει στην πρόσφυση στις στροφές. Θα επιλέξουμε τον κινητήρα bing bang για την επόμενη χρονιά”.

Το αποτέλεσμα

Ο Valentino έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των δοκιμών, το οποίο έγινε την κατάλληλη στιγμή, πριν εισαχθεί στο χειρουργείο για να “επισκευάσει” τον χτυπημένο του ώμο, από προπόνηση motocross. Να θυμίσουμε ότι τον ταλαιπώρησε πέραν από τη μισή αγωνιστική χρονιά και επέλεξε να μην χάσει άλλους αγώνες φέτος, παρά να τον εγχειρήσει αμέσως μετά τα δοκιμαστικά, στο διάλλειμα πριν τη νέα χρονιά.

Η ομάδα ελπίζει να είναι έτοιμος ο Valentino στα δοκιμαστικά στο Qatar, τον Φεβρουάριο, με τις αλλαγές που ήδη σημειώθηκαν.

Ο Filippo Preziosi δήλωσε επίσης: “Θα δουλέψουν πάνω στην φιλικότητα του κινητήρα, την λιγότερη ακαμψία του πλαισίου, την αίσθηση του μπροστινού συστήματος αλλά και το ζύγισμα της μοτοσυκλέτας.”
“είναι απίστευτο να δουλεύεις με τον Valentino. Είναι μεταδοτικός, ξέρει ακριβώς τι του φταίει και τι χρειάζεται για να πάει γρήγορα. Είναι ένας μεγάλος αναβάτης που παραμένει χαλαρός όχι μόνο όταν βρίσκεται στην πρώτη τριάδα, αλλά και στην 15η θέση των δοκιμαστικών.”

O Jeremy Burgees όμως δήλωσε: “Η Ducati θα πρέπει να ακούει τον Rossi, γι’ αυτό τον πλήρωσε. Αλλιώς δεν θα είχε κανένα νόημα να δώσουν τόσα λεφτά. Φαίνεται πως ο Valentino θα παίρνει κάθε βράδυ τηλέφωνο τον Presiozi για να του λέει τι χρειάζεται και απ’ ότι φαίνεται, ο Filippo θέλει ακριβώς αυτό.”

Στατικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες οδήγησης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 14:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Max Biaggi & Aprilia Roof of Africa 2010 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon