.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 13:51

Η Ducati είναι «πέντε βήματα μπροστά» από την Suzuki – Alex Rins

Σύμφωνα με τον Alex Rins, η Ducati έχει καταφέρει να ξεπεράσει κατά πολύ την GSX-RR, τη μοτοσυκλέτα που κατέκτησε τον τίτλο με τον Joan Mir πέρυσι.

Η Ducati είναι η πρωταγωνίστρια στα δύο τελευταία Grand Prix του MotoGP, με τον Fransesco Bagnaia να κατακτά δύο συνεχόμενες νίκες.

Την πρώτη την πήρε δίνοντας σπουδαία μάχη με τον Marc Marquez στην Aragon και τη δεύτερη έχοντας αντέξει την πίεση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Fabio Quaratararo στο Misano.

Με αυτές τις επιτυχίες, η Ducati έφτασε τις πέντε νίκες μέσα στο 2021, ενώ και όλοι σχεδόν οι πιλότοι με μοτοσυκλέτα της Ducati στο πρωτάθλημα, έχουν ανέβει στο βάθρο.

Το μόνο εργοστάσιο που έχει ξεπεράσει σε νίκες τους κόκκινους είναι η Yamaha, μόνο που στην περίπτωση των μπλε δεν υπάρχει ο πλουραλισμός που συναντούμε στην Ducati.

Για λογαριασμό της Yamaha άλλωστε, τις πέντε από τις έξι νίκες του εργοστασίου τις έχει πάρει ο Fabio Quartararo.

rins-ducati-suzuki-5vimata-drt2.jpg

Η Suzuki από την άλλη δεν έχει πάρει ούτε μία νίκη ακόμα…

«Ναι… είδα την Ducati και είναι πέντε βήματα μπροστά από εμάς», έλεγε μετά τον αγώνα της Ιταλίας ο Alex Rins.

«Είναι πολύ δυνατοί… κι εγώ έπεσα επειδή προσπαθούσα να διατηρήσω το ρυθμό του Bastianini… ο Joan παλεύει για τον τίτλο ενώ εγώ δεν έχω τίποτα να χάσω».

«Γι’ αυτό και προσπάθησα να είμαι όχι επιθετικός, αλλά λίγο πιο κοντά στο όριο. Κάποιες φορές όμως το ξεπερνάω και πέφτω».

Επιστρέφοντας την κουβέντα στην Ducati, επανέλαβε: «Είναι καλύτεροι από εμάς. Στο παρελθόν ήταν καλοί μόνο στις stop-and-go πίστες, αλλά τώρα είναι καλοί σε όλες τις πίστες».

«Στην Aragon ο Pecco έκανε φανταστική δουλειά και η μοτοσυκλέτα τους έστριβε τέλεια. Αλλά και εδώ, στο Misano που είναι μικρή πίστα, τα πήγαν καλά».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 13:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon