.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 12:00

«Είμαι ένας εκ των τριών κορυφαίων!» Τι εννοούσε με αυτά τα λόγια ο Aleix Espargaro;

Αμέσως μετά τη σπουδαία του εμφάνιση στην Αγγλία και την κατάκτηση του πρώτου βάθρου της Aprilia στη σύγχρονη εποχή του MotoGP, στο μυαλό αρκετών ήρθαν τα λόγια του Aleix Espargaro, όταν δήλωνε ότι είναι ένας εκ των τριών κορυφαίων στο πρωτάθλημα! Τι ακριβώς εννοούσε ο Ισπανός;

Ο Aleix Espargaro έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση στο Grand Prix του Silverstone το περασμένο Σ/Κ, εξασφαλίζοντας το δεύτερο προσωπικό του βάθρο και το πρώτο της Aprilia στο MotoGP.

Αυτή του η εμφάνιση ήρθε λίγα 24ωρα αφότου δήλωνε ότι η έλευση του Maverick Vinales στην ομάδα, θα αποδείξει ότι ο ίδιος είναι ένας εκ των κορυφαίων τριών οδηγών του πρωταθλήματος.

Μια δήλωση που προκάλεσε έκπληξη και προκάλεσε το ειρωνικό χαμόγελο πολλών. Ο Aleix όμως σπεύδει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ήθελε να πει.

«Ποτέ δεν είπα ότι είμαι ένας από τους τρεις καλύτερους, αλλά αυτό που είπα είναι ότι έτσι όπως οδηγώ τώρα νοιώθω ότι είμαι στους τρεις καλύτερους».

«Πραγματικά αυτό το πιστεύω. Όμως στο άθλημά μας πρέπει να έχεις και μια καλή μοτοσυκλέτα για να το αποδείξεις».

aleix-espargaro-treis-korifaious-ght1.jpg

«Οι κρύες συνθήκες επηρέασαν το ρυθμό μας γιατί είχαμε δείξει και το Σάββατο και το πρωί στο ζέσταμα ότι μπορούσαμε κάτι παραπάνω από την 3η θέση».

«Όμως με το κρύο έβαλα το μεσαίο ελαστικό μπροστά και δεν είχα τον ίδιο ρυθμό. Είδα που ο Fabio άλλαξε σε μαλακό, αλλά εγώ φρενάρω πολύ δυνατά και το μεσαίο ήταν η ασφαλέστερη επιλογή».

«Πάντως έχω αποδείξει ότι οδηγώ καλά και σε υψηλό επίπεδο. Η μοτοσυκλέτα μου βελτιώνεται πολύ, αν και δεν είναι ακόμα σε θέση να κερδίζει».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως δεν πιστεύει ότι κάποιος άλλος, πλην του Fabio Quartararo, είναι ταχύτερος από αυτόν.

«Αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι ότι αυτό το βάθρο δεν ήρθε επειδή κάποιος έπεσε ή επειδή έβρεχε».

Rinaldi-ananeose-ArubaitDucati-2021-fgt3.jpg

«Ήμασταν κοντά πολλές φορές φέτος. Είμαστε δυνατοί και όχι εξαιτίας της πίστας. Όταν σταμάτησε η μοτοσυκλέτα στο Le Mans ήμουν στην πεντάδα και ήμουν πολύ δυνατός και στην Αυστρία όταν πάλι σταμάτησε».

«Είμαι βέβαιος ότι αν δεν είχαμε τις ατυχίες θα παλεύαμε για τις τρεις πρώτες θέσεις στη βαθμολογία. Άλλωστε δεν είμαστε και πολύ μακριά».

«Ελπίζω στους επόμενους αγώνες να το επιβεβαιώσω. Ξέρω όμως ότι δεν θα είναι εύκολο, ότι δεν θα παλεύουμε σε κάθε αγώνα για το βάθρο».

«Όμως πιστεύω ότι είμαστε περισσότερο κοντά από ποτέ και όλοι είμαστε σχεδόν ίσοι, εκτός του Fabio που είναι ένα βήμα πιο μπροστά απ’ όλους».

«Όμως δεν βλέπω ότι κάποιος από τους άλλους είναι πιο γρήγορος από εμένα κι ελπίζω ότι θα είμαι στο βάθρο και στους επόμενους αγώνες».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 12:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon