.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 00:10

Η Husqvarna No 1!

 

 

Antoine Meo No 1!


Δελτίο τύπου

Ο αναβάτης της ομάδας CH Racing Husqvarna, Antoine Meo, είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro 1 για το 2010.

 

Υπερασπίζοντας επάξια τη φήμη της "ιδιαίτερα απαιτητικής τελικής διοργάνωσης πρωταθλήματος", το Γκραν Πρι της Γαλλίας, που φέτος διεξάχθηκε στο Noiretable, μόνο εύκολο δεν αποδείχτηκε τελικά, λόγω της καταρρακτώδους βροχής την πρώτη ημέρα των αγώνων. Και ενώ ο καιρός έκανε την πίστα εξαιρετικά ολισθηρή και γεμάτη ροδιές στη διάρκεια των ειδικών δοκιμών της διοργάνωσης, τη δεύτερη ημέρα βελτιώθηκε, χωρίς όμως να διευκολύνει σημαντικά την κατάσταση.

Enduro 1:

"Κλειδώνοντας" τον πρώτο του τίτλο Παγκόσμιου Πρωταθλητή Enduro με τη νίκη του την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος στο γαλλικό Γκραν Πρι, ο πρώην αναβάτης αγώνων motocross πρόσθεσε απλώς την τελευταία "πινελιά" σε μια άκρως επιτυχημένη σεζόν.

Φέρνοντας την TE250 του στην κορυφή της κατάταξης στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία Enduro 1 του πρωταθλήματος, μπροστά από το συμπατριώτη του Johnny Aubert και τον Φινλανδό Eero Remes, ο Antoine εξασφάλισε τη νίκη στο 46ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro για λογαριασμό της Husqvarna.

Ο Antoine, έχοντας ένα μόνο πράγμα στο μυαλό του, από την έναρξη κιόλας της διοργάνωσης, να κατακτήσει τη νίκη στην κατηγορία Enduro 1 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro 2010, έκανε μια "επιφυλακτική" εκκίνηση την πρώτη ημέρα. Λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, η πίστα ήταν σχεδόν πλημμυρισμένη και γεμάτη λάσπη, προκαλώντας έτσι προβλήματα σε πολλούς αναβάτες. Ωστόσο, βελτιώνοντας σταθερά το ρυθμό του, καθώς οι συνθήκες γίνονταν πιο στεγνές, και αναπτύσσοντας ταχύτητα στον τελευταίο γύρο, ο Meo κατάφερε να τερματίσει τρίτος στην κατηγορία.

Έτσι, με τον τίτλο πολύ κοντά στα χέρια του, ο Antoine ξεκίνησε σταθερά και τη δεύτερη ημέρα, αλλά σύντομα άρχισε να δίνει σκληρή μάχη για τη νίκη στην κατηγορία. Διατηρώντας το ρυθμό του και χωρίς μοιραία λάθη, κατάφερε να εξασφαλίσει τελικά μια διαφορά δύο δευτερολέπτων που του χάρισε την όγδοη νίκη στη φετινή σεζόν και, το πιο σημαντικό απ' όλα, τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή 2010 στην κατηγορία Enduro 1.

Antoine Meo:

"Είμαι ενθουσιασμένος, καθώς αυτός είναι ο πρώτος μου παγκόσμιος τίτλος, αλλά, εκτός αυτού, χαίρομαι πάρα πολύ επίσης για την Husqvarna, την ομάδα CH Racing και το μηχανικό μου, τον Fred. Έτσι ακριβώς ήθελα να κερδίσω το πρωτάθλημα: κατακτώντας τη νίκη την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος. Πραγματικά, είμαι απίστευτα χαρούμενος που κατάφερα να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής."

Enduro 2:

Εκπροσωπώντας μόνος του την ομάδα BMW Husqvarna Motorsport στη διοργάνωση, λόγω της απουσίας του Marko Tarkkala που είχε τραυματιστεί στον καρπό, ο αναβάτης της ομάδας BMW Husqvarna Motorsport, Juha Salminen, πάλεψε σκληρά με τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες της πρώτης ημέρας, τερματίζοντας τελικά στη 10η θέση.

Στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, ο Juha είχε αισθητά βελτιωμένες επιδόσεις, χάρη στις οποίες ο πρώην επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε ανοδικό άλμα τεσσάρων θέσεων στην κατάταξη, για να βρεθεί στην έκτη θέση στην κατηγορία. Με σταθερά καλή εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο Salminen κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία Enduro 2 στην τελική ακραία δοκιμή.

Enduro 3:

Ο Seb Guillaume φρόντισε ώστε η ομάδα CH Racing Husqvarna να έχει έναν ακόμα λόγο να πανηγυρίζει στο Noiretable, καθώς ο Γάλλος βετεράνος εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος στην κατηγορία Enduro 3 με την WR300 του.

Κι ενώ ο τίτλος είχε ήδη κριθεί πριν από τη γαλλική διοργάνωση, ο Seb έδωσε σκληρή μάχη εναντίον του Ιταλού Simone Albergoni και τις δύο ημέρες του Γκραν Πρι της Γαλλίας, καταφέρνοντας να "κλειδώσει" τη δεύτερη θέση μετά από δύο νίκες στην κατηγορία.

Έχοντας ξεκινήσει τη σεζόν τραυματισμένος και με κατάγματα στο χέρι, ο Seb τελείωσε τη σεζόν του πρωταθλήματος και πάλι τραυματισμένος. Αν και αναγκασμένος να αγωνιστεί με τραυματισμένο γόνατο στο γαλλικό Γκραν Πρι, ο Seb έκανε μια άψογη εμφάνιση και τις δύο αγωνιστικές ημέρες.

Seb Guillaume:

"Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας για μένα. Όχι τόσο εξαιτίας των συνθηκών, αλλά λόγω της σκληρής αναμέτρησής μου με τον Simone Albergoni για τη δεύτερη θέση στην κατηγορία E3. Η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, ύστερα από μια δύσκολη αγωνιστική χρονιά λόγω του τραυματισμού μου στο χέρι στην αρχή της σεζόν, είναι σαν νίκη για μένα."

Fabrizio Azzalin (Manager ομάδας CH Racing Husqvarna): "Είμαι τόσο περήφανος για τον Antoine και τον Seb, καθώς και για όλα τα παιδιά της ομάδας. Ο Antoine είχε μια φανταστική σεζόν. Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα στην Ελλάδα, επίσης δεν έκανε και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στους αγώνες στην Τουρκία, αλλά εδώ στη Γαλλία έδειξε πραγματικά πόσο κορυφαίος αναβάτης είναι. Αξίζει πραγματικά τον τίτλο του. Η νίκη αυτή σημαίνει πάρα πολλά για όλα τα μέλη της ομάδας, αλλά και για όλους μας στη Husqvarna."

Αποτελέσματα:

Enduro 1

Ημέρα 1:

1. Johnny Aubert (KTM), 2. Marc Germain (Yamaha), 3. Antoine Meo (Husqvarna), 4. Eero Remes (KTM), 5. Cristobal Guerrero (Yamaha), ... 7. Matti Seistola (Husqvarna), ...11. Chris Hollis (Husqvarna)

Ημέρα 2:

1. Antoine Meo (Husqvarna), 2. Julien Gauthier (Honda), 3. Johnny Aubert (KTM), 4. Eero Remes (KTM), 5. Marc Germain (Yamaha), 6. Matti Seistola (Husqvarna) ... 10. Chris Hollis (Husqvarna)

Enduro 2

Ημέρα 1

1. Mika Ahola (Honda), 2. Pierre Alexandre Renet (KTM), 3. Thomas Oldrati (KTM), 4. Ivan Cervantes (KTM), 5. Marc Bourgeois (Husqvarna), ...10. Juha Salminen (BMW Husqvarna Motorsport)

 

Ημέρα 2

1. Pierre Alexandre Renet (KTM), 2. Thomas Oldrati (KTM), 3. Rodrig Thain (TM), 4. Oscar Balletti (Honda), 5. Nicolas Paganon (Kawasaki), 6. Juha Salminen (BMW Husqvarna Motorsport)

Enduro 3

Ημέρα 1:

1. Seb Guillaume (Husqvarna), 2. Simone Albergoni (KTM), 3. Christophe Nambotin (Gas Gas), 4. Bartosz Oblucki (Husqvarna), 5. Oriol Mena (Husaberg)

Ημέρα 2:

1. Seb Guillaume (Husqvarna), 2. Simone Albergoni (KTM), 3. David Knight (KTM), 4. Marcus Kehr (KTM), 5. Bartosz Oblucki (Husqvarna)

Τελική κατάταξη:

E1: 1. Meo 337, 2. Aubert και Remesje 312, 4. Guerrero 241, 5. Seistola 234

E2: 1. Ahola 358, 2. Cervantes 323, 3. Oldrati 291, 4. Renet 286, 5. Ljunggren 228, ...8. Salminen 172, 9. Tarkkala 148

E3: 1. Knight 348, 2. Guillaume 313, 3. Albergoni 308, 4. Nambotin 271, 5. Kehr 251, ...9. Oblucki 198


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Ανδρέας Γκλαβάς Γράφτηκε από Ανδρέας Γκλαβάς
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ετοιμάζει ομάδα ο Rossi στην Moto2! Χτύπησε ο Pedrosa! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon