.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 00:48

Honda 1η γενικής στις Σέρρες!

 

 

H HONDA – ΗΜ κατακτά την Νο 1 Γενικής στο WEC - GREECE


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ

1η Ελληνική ομάδα (Honda Racing Hellas) & 1ος Έλληνας οδηγός - Β. Σιαφαρίκας με Honda

Με μία τεράστια επιτυχία της Honda επισφραγίστηκε το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της πατρίδας μας για το 2010. Η Honda -HM κατέκτησε την πρώτη θέση Γενικής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro (World Champion Enduro) στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε από τις 27-29/08/2010 στις Σέρρες. Η εργοστασιακή ομάδα HM HONDA ZANARDO της Jolly Racing Team με οδηγό τον Mika Ahola κατέλαβε την 2η και 1η θέση, αντίστοιχα στην Ε2 και κατέκτησε την 1η θέση Γενικής.

Η χαρά ήταν διπλή για όλους εμάς αφού και η δική μας ομάδα Honda Racing Hellas σημείωσε άλλη μια μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (EWC), με τον Βασίλη Σιαφαρίκα να τερματίζει Νο 1 Έλληνας αναβάτης σημειώνοντας 19 ολόκληρους βαθμούς στο WEC.

Ο ρόλος της Ελληνικής ομάδας Honda Racing Hellas ήταν πολλαπλός. Εκτός από την αγωνιστική μας συμμετοχή , αναλάβαμε την τεχνική υποστήριξη και διάθεση ανταλλακτικών σε όλους τους αναβάτες μοτοσυκλετών Honda. Ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη αποτέλεσε η παροχή τεχνικής υποστήριξης στους αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας HM HONDA ZANARDO Jolly Racing Team αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου το service στο Σ.Ε.Χ. 1 αλλά και της Γαλλικής HM Euroboost με αναβάτες τους Julien Gauthier & Jeremy Joly.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Γενική Αυτοκινήτων ΑΕΒΕ του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη έχει δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια μια ιδιαίτερη σχέση φιλίας και συνεργίας με την Jolly Racing Team, γι αυτό και ήταν και χορηγός της σε αυτό το GP.

Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να συγχαρούμε και ευχαριστήσουμε και τον Franco Mayr (ιδιοκτήτη και manager της ομάδας) για την πολύτιμη βοήθεια του όλα αυτά τα χρόνια.

Η Honda Racing Hellas συμμετείχε στον αγώνα με τους αναβάτες μας στις παρακάτω κατηγορίες:
Ε1 Σιαφαρίκας Βασίλης CRE F 250R ie
E3 Τράντζας Μιχάλης CRE F 500X
EJ Δήμου Αντώνης CRE F 250R ie

Επίσης φιλοξενούμενος μας στην EJ, ο πρωταθλητής Motocross, Παναγιώτης Κουζής, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά πάνω σε μια CRE F450 R ie,


 

Κατηγορία Ε1
Για άλλη μια χρονιά ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν μακράν ο καλύτερος Έλληνας αναβάτης πλησιάζοντας την απόδοση των αθλητών του παγκοσμίου και ξεπερνώντας εαυτό κατέκτησε με την αξία του την 9η και 10η θέση στην κατηγορία Ε1. Εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια είναι μαζί μας και συνεχίζει με το ίδιο πείσμα και αγάπη να μας κάνει υπερήφανους με τις επιτυχίες του.

Άτυχος στάθηκε ο Fabio Mossini που εγκατέλειψε την 1η ημέρα και τερμάτισε στην 8η θέση την Κυριακή.


Βασίλης Σιαφαρίκας
Εδώ είναι παγκόσμιο και δεν χωρούν αστεία. Βάλαμε το κεφάλι κάτω και προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Νομίζω ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Είχαμε καινούργιες ειδικές που ήταν πολύ απαιτητικές αλλά και οι παλιές είχαν σκαφτεί από τις πολλές προπονήσεις και τους τοπικούς αγώνες και ήταν πλέον επικίνδυνες για τους ρυθμούς του παγκοσμίου.

Είμαι πολύ χαρούμενος και τυχερός που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα και οφείλω να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά την Honda Σαρακάκης και τον Νίκο Ζουρνατζή που είναι πάντα στο πλευρό μου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για μένα να αγωνίζομαι κοντά στον 2 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Mika Ahola και την εργοστασιακή ομάδα Jolly Racing. Νομίζω ότι έχω να μάθω πολλά ακόμα και βλέπω ότι βελτιώνομαι συνέχεια. Ελπίζω να είμαστε όλοι καλά και να συνεχίσουμε τις επιτυχίες και του χρόνου.

Κατηγορία Ε2
Δυστυχώς η ομάδα μας δεν είχε Έλληνα αναβάτη στην κατηγορία Ε2 λόγο έκτακτης απουσίας του Γιώργου Κοινωνά CRE F 450R.

Η HM HONDA ZANARDO Jolly Racing Team, συμμετείχε με τον πρωταθλητή Mika Ahola και τον ανερχόμενο Oscar Balletti, ο οποίος έκανε τον καλύτερο αγώνα της χρονιάς του, τερματίζοντας 6ος το Σάββατο και 5ος την Κυριακή.

Κατηγορία Ε3

Δεύτερος Έλληνας, ο Μιχάλης Τράντζας, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος με την απόδοση του CRE 500X, έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, χωρίς προβλήματα και τερμάτισε για μία ακόμα φορά κάνοντάς μας χαρούμενους με τις επιτυχίες του.

Κατηγορία Ε Junior
Ο Αντώνης Δήμου έκανε τον πρώτο του αγώνα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εnduro και κατάφερε να τερματίσει με την CRE F 250R την πρώτη ημέρα, παρά την πτώση του στην ειδική extreme. Δυστυχώς όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την δεύτερη ημέρα λόγω τραυματισμού του, στο γόνατο.

Επίσης ο φιλοξενούμενος μας στην EJ και πρωταθλητής Motocross, Παναγιώτης Κουζής, αγωνίστηκε πάνω σε μια CRE F450 R ie και έκανε την μεγάλη έκπληξη αφού οδήγησε ταχύτερα από όλους τους έλληνες στην κατηγορία του, μόλις στον πρώτο αγώνα Εnduro της καριέρας του.

 


Νίκος Ζουρνατζής (Τeam Μanager)
Το πρώτο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και απόλυτα ικανοποιημένος από όλη την ομάδα μας και αυτά που καταφέραμε. Το δεύτερο είναι ότι, η κούραση θα μας μείνει εξίσου αξέχαστη, με τις επιτυχίες μας. Μια πραγματικά κουραστική προετοιμασία που διήρκησε όλο το καλοκαίρι και κορυφώθηκε σε αυτό τον αγώνα του Παγκοσμίου. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν δύσκολες , τόσο η ζέστη ,όσο και η σκόνη, έκαναν τον τερματισμό, ένα πραγματικό κατόρθωμα. Αλλά τίποτε δεν μετρά μπροστά στην ικανοποίηση που πήραμε από τα αποτελέσματα μας.

Η μόνη μας πικρία ήταν για τον Παναγιώτη Κουζή, που σημείωσε μεν τους τρίτους καλύτερους χρόνους από τους Έλληνες αναβάτες αλλά ακυρώθηκε από τους αγωνοδίκες λόγω μη ηχομέτρησης της μοτοσυκλέτας του, στο τερματισμό της 1 ημέρας.

Όμως οι κανόνες είναι κανόνες, πόσο μάλλον σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και οφείλουμε να σεβόμαστε και να τηρούμε όλες τις διαδικασίες.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλη η ομάδα και προπάντων την Honda - Σαρακάκης, η οποία στέκεται αρωγός όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε μας προσπάθεια.

Δεν θα μπορούσα όμως να ξεχάσω και όλους τους "αφανείς ήρωες" που άντεξαν ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο και τους 42ο C, τρέχοντας μαζί μας στα βουνά προκειμένου να βοηθήσουν και να εμψυχώσουν τους όλους τους αναβάτες ώστε να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την δύσκολη προσπάθειά τους.

Είμαστε για άλλη μια φορά υπερήφανοι που σηκώσαμε την σημαία της Honda ψηλά.
RED Champions!!!
 
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους έλληνες αναβάτες, σε αυτούς που κατάφεραν να τερματίσουν αλλά και σε αυτούς που προσπάθησαν αλλά στάθηκαν άτυχοι.

 

 

 


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Ανδρέας Γκλαβάς Γράφτηκε από Ανδρέας Γκλαβάς
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon