.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 23:16

Honda 1η γενικής στο WEC στις Σέρρες!

 

Η Honda 1η γενικής στο WEC στις Σέρρες!

 


Με μία τεράστια επιτυχία της Honda επισφραγίστηκε το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της πατρίδας μας για το 2010. Η Honda -HM κατέκτησε την πρώτη θέση Γενικής Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro ( World Champion Enduro) στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε από τις 27-29/08/2010 στις Σέρρες.

Η εργοστασιακή ομάδα HM HONDA ZANARDO της Jolly Racing Team με οδηγό τον Mika Ahola κατέλαβε την 2η και 1η θέση στην Ε2 τις δύο ημέρες και κατέκτησε την 1η θέση Γενικής.
Η χαρά ήταν διπλή για όλους εμάς αφού και η δική μας ομάδα Honda Racing Hellas σημείωσε άλλη μια μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (EWC) με τον Βασίλη Σιαφαρίκα να τερματίζει πρώτος έλληνας αναβάτης και 9ος και 10ος στην Ε1 σημειώνοντας 19 ολόκληρους βαθμούς στο WEC.

Ο ρόλος της ελληνικής ομάδας Honda Racing Hellas ήταν πολλαπλός. Εκτός από την αγωνιστική μας συμμετοχή , αναλάβαμε την τεχνική υποστήριξη και διάθεση ανταλλακτικών σε όλους τους αναβάτες μοτοσυκλετών Honda. Ιδιαίτερη τιμή αλλά και ευθύνη αποτέλεσε η παροχή τεχνικής υποστήριξης στους αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας HM HONDA ZANARDO Jolly Racing Team αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου το service στο Σ.Ε.Χ. 1 βοηθώντας ταυτόχρονα και τους Γάλλους αναβάτες της HM Euroboost Julien Gauthier & Jeremy Joly.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Γενική Αυτοκινήτων ΑΕΒΕ του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη έχει δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια μια ιδιαίτερη σχέση φιλίας και συνεργίας με την Jolly Racing Team, γι αυτό και ήταν και χορηγός σε αυτό το GP. Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να συγχαρούμε και ευχαριστήσουμε και τον Franco Mayr (ιδιοκτήτη και manager της ομάδας) για την πολύτιμη βοήθεια του όλα αυτά τα χρόνια.
Η Honda Racing Hellas συμμετείχε στον αγώνα με τους αναβάτες μας στις παρακάτω κατηγορίες:
Ε1 Σιαφαρίκας Βασίλης CRE F 250R ie
E3 Τράντζας Μιχάλης CRE F 500X
EJ Δήμου Αντώνης CRE F 250R ie
Επίσης φιλοξενούμενος μας στην EJ ο πρωταθλητής Motocross Παναγιώτης Κουζής, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά πάνω σε μια CRE F450 R ie,
Κατηγορία Ε1
Για άλλη μια χρονιά ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν μακράν ο καλύτερος Έλληνας αναβάτης πλησιάζοντας την απόδοση των αθλητών του παγκοσμίου και ξεπερνώντας εαυτό κατέκτησε με την αξία του την 9η και 10η θέση στην κατηγορία Ε1. Εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια είναι μαζί μας και συνεχίζει με το ίδιο πείσμα και αγάπη να μας κάνει υπερήφανους με τις επιτυχίες του, άτυχος στάθηκε

Βασίλης Σιαφαρίκας
Εδώ είναι παγκόσμιο και δεν χωρούν αστεία. Βάλαμε το κεφάλι κάτω και προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Νομίζω ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Είχαμε καινούργιες ειδικές που ήταν πολύ απαιτητικές αλλά και οι παλιές είχαν σκαφτεί από τις πολλές προπονήσεις και τους τοπικούς αγώνες και ήταν πλέον επικίνδυνες για τους ρυθμούς του παγκοσμίου. Είμαι πολύ χαρούμενος και τυχερός που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα . Είναι πολύ σημαντικό για μένα να αγωνίζομαι κοντά στον 2 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Mika Ahola και την εργοστασιακή ομάδα Jolly Racing. Νομίζω ότι έχω να μάθω πολλά ακόμα και βλέπω ότι βελτιώνομαι συνέχεια. Ελπίζω να είμαστε όλοι καλά και να συνεχίσουμε τις επιτυχίες και του χρόνου.

Κατηγορία Ε3
Δεύτερος έλληνας, ο Μιχάλης Τράντζας, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος με την απόδοση του CRE 500X, έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, χωρίς προβλήματα και τερμάτισε για μία ακόμα φορά κάνοντάς μας χαρούμενους με τις επιτυχίες του.

Κατηγορία Ε Junior
ο Αντώνης Δήμου έκανε τον πρώτο του αγώνα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εnduro, και κατάφερε να τερματίσει με την CRE F 250R την πρώτη ημέρα, παρά την πτώση του στην ειδική extreme. Δυστυχώς όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την δεύτερη ημέρα λόγω τραυματισμού του στο γόνατο.
Επίσης ο φιλοξενούμενος μας στην EJ και πρωταθλητής Motocross, Παναγιώτης Κουζής, αγωνίστηκε πάνω σε μια CRE F450 R ie και έκανε την μεγάλη έκπληξη αφού οδήγησε ταχύτερα από όλους τους έλληνες στην κατηγορία του, μόλις στον πρώτο αγώνα Εnduro της καριέρας του.

Νίκος Ζουρνατζής (Τeam Μanager)
Καταρχήν θέλω να εκφράσω την χαρά μου και την ευχαρίστηση μου για όλη την ομάδα μας και το αποτέλεσμα μας . Δεύτερον θέλω να επισημάνω ότι δεν έλλειψε η κούραση ,η οποία θα μας μείνει εξίσου αξέχαστη με την επιτυχία μας .Μια πραγματικά κουραστική προετοιμασία που διήρκησε όλο το καλοκαίρι ,και κορυφώθηκε στον αγώνα .Αλλά τίποτε δεν μετρά μπροστά στην ικανοποίηση των αποτελεσμάτων. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν δύσκολες ,η ζέστη τόσο ,όσο και η σκόνη ,έκαναν τον τερματισμό ένα πραγματικό κατόρθωμα, η μόνη πικρία που μου άφησε αυτός ο αγώνας είναι για τον Παναγιώτη Κουζή ,που ναι μεν σημείωσε τους τρίτους καλύτερους χρόνους από τους έλληνες αναβάτες αλλά ακυρώθηκε από τους αγωνοδίκες ,λόγω μη μέτρησης ήχου της μοτοσυκλέτας του στο τερματισμό της 1 ημέρας . Αλλά οι κανόνες είναι κανόνες ,πόσο μάλλον σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και οφείλουμε να σεβόμαστε και να τηρούμε ,όλες τις προϋποθέσεις. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω εγώ προσωπικά και όλη η ομάδα από καρδιάς την Honda Σαρακάκης η οποία στέκεται αρωγός όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε μας προσπάθεια και όλους τους αφανείς "ήρωες" που στάθηκαν ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο και την θερμοκρασία ανεβασμένη όσο την αδρεναλίνη μας στους 42,τρέχοντας μαζί μας στα βουνά για την επίτευξη του τελικού μας στόχου ,και την εμψύχωση των αναβατών χαρίζοντάς μας κουράγιο για να συνεχίσουμε σε αυτή την δύσκολη μας προσπάθεια .
Επίσης στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους έλληνες αναβάτες ,σε αυτούς που τα κατάφεραν αλλά και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν ,σημασία άλλωστε πάντα έχει η προσπάθεια .
Είμαστε όλοι μας πολύ υπερήφανοι που σηκώσαμε την σημαία της HONDA ψηλά.
Σας ευχαριστώ όλους .


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Ανδρέας Γκλαβάς Γράφτηκε από Ανδρέας Γκλαβάς
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon