.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 10:56

MotoGP - Γιατί ο Rossi αποφάσισε να μην συνεχίσει με την ομάδα του; «Το ρίσκο ήταν μεγαλύτερο από την επιβράβευση»

Η είδηση της απόσυρσης του Valentino Rossi έκανε το γύρο του κόσμου χτες, καθώς ο Ιταλός αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του μετά από 25 χρόνια. Κι όμως, εναλλακτική για να συνεχίσει υπήρχε. Γιατί δεν άρπαξε αυτή την ευκαιρία;

Ήταν γύρω στις 17:20 το απόγευμα της 5ης Αυγούστου του 2021, όταν ο Valentino Rossi, σε μια ειδική συνέντευξη τύπου, μας εξηγούσε γιατί αποφάσισε να σταματήσει και να μην αγωνιστεί για άλλη μια σεζόν με τη δική του ομάδα στο MotoGP.

Ο 42χρονος πιλότος πήρε την απόφασή του αυτή κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος του MotoGP, ύστερα από μια πολύ άσχημη παρουσία που είχε στο πρώτο μισό της σεζόν.

Πέρασε από τη σκέψη του η ιδέα να αγωνιστεί με την Aramco VR46 για μία ακόμη σεζόν και δέχτηκε πίεση γι’ αυτό, αλλά τελικά αποφάσισε να μην το κάνει.

Η VR46 του Vale ιδρύθηκε κυριολεκτικά από το μηδέν το 2014 και ξεκίνησε την παρουσία της από την Moto3, ενώ το 2017 μπήκε και στην κατηγορία της Moto2.

Η ομάδα σαν ομάδα πήρε τον πρώτο της τίτλο το 2018 στην Moto2, ενώ μια χρονιά νωρίτερα ο οδηγός της Ακαδημίας VR46 του Rossi, ο Franco Morbidelli έπαιρνε το πρωτάθλημα στην ίδια κατηγορία.

_dsc0729.gallery_full_top_fullscreen.jpg

Τη νέα χρονιά η Aramco VR46 θα πάρει τις δύο θέσεις της Avintia στο grid και θα ξεκινήσει την πορεία της στη μεγάλη κατηγορία με τον Luca Marini να είναι ο ένας από τους δύο οδηγούς της.

Ο δεύτερος θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο Valentino… «Έχω πρόταση και από την ομάδα μου. Επίσημη πρόταση!» έλεγε γελώντας χτες, στην ειδική συνέντευξη τύπου ο «Γιατρός».

«Το σκέφτηκα πολύ να συνεχίσω γιατί θα μου άρεσε να αγωνιστώ με την ομάδα μου. Έχουμε παρουσία και στην Moto3 και στην Moto2, με πολλούς ανθρώπους τους οποίους πλέον γνωρίζω για πολλά χρόνια».

«Για παράδειγμα υπάρχουν μηχανικοί με τους οποίους είμαστε μαζί από την εποχή των 250cc! Θα ήταν συναρπαστικό να αγωνιστώ με την ομάδα μου, αλλά στο τέλος αποφάσισα να μην το κάνω για διαφορετικούς λόγους».

Ένας βασικός λόγος ήταν το γεγονός ότι, στα 42 του χρόνια πια, θα έπρεπε να ξεκινήσει να μάθει να οδηγεί μια νέα μοτοσυκλέτα, την Ducati, μιας και με Desmosedici θα αγωνιστεί η ομάδα του στη μεγάλη κατηγορία.

Και από το 2013 και μετά οδηγεί μόνο Yamaha στο MotoGP.

vr46-078.gallery_full_top_fullscreen.jpg

«Θα έπρεπε να αλλάξω μοτοσυκλέτα. Θα ήταν καλό project αν είχα 2-3 χρόνια μπροστά μου, αλλά για μία σεζόν μάλλον το ρίσκο ήταν μεγαλύτερο από την επιβράβευση και γι’ αυτό αποφάσισα να μην το κάνω».

Τι κρύβει το μέλλον του Rossi; Όπως το περιμέναμε, ο Ιταλός επιβεβαίωσε χτες ότι θα συνεχίσει πλέον στους τέσσερις τροχούς.

«Πάντα μου άρεσαν οι αγώνες με τα αυτοκίνητα. Είχα ξεκινήσει με go-kart, δοκίμασα μετά Minibikes και μετά ξεκίνησαν οι αγώνες με μοτοσυκλέτες. Ήταν η σωστή επιλογή».

«Σε όλη μου την καριέρα με τις μοτοσυκλέτες, πάντα έβρισκα τρόπο να βελτιώνομαι και στα αυτοκίνητα, να κάνω χιλιόμετρα και να προετοιμάζομαι γι’ αυτή τη στιγμή».

«Ωστόσο δεν ξέρω το επίπεδό μου και σίγουρα δεν είναι το ίδιο με αυτό στις μοτοσυκλέτες. Βέβαια ποτέ δεν αγωνίζεσαι για πλάκα αν είσαι πραγματικός οδηγός ή αναβάτης. Αγωνίζεσαι για νίκες και καλά αποτελέσματα».

«Πάντως ακόμα δεν ξέρω με τι αυτοκίνητα θ’ αγωνιστώ ή σε ποιους αγώνες. Θέλω να είμαι στον 24ωρο αγώνα του Le Mans αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι αγώνες στον κόσμο».

Να θυμίσουμε ότι ο Valentino Rossi έχει καταφέρει να κερδίζει εφτά φορές τον Rally της Monza και στο παρελθόν, στα τέλη του 2000, είχε φλερτάρει με την ιδέα να περάσει από το MotoGP στην F1 μετά από κάποιες δοκιμές που είχε κάνει με Ferrari.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 10:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon