.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 12:54

Ο Zarco «δεν γίνεται» να ξεκουραστεί, ακόμα κι αν το 2021 είναι καλύτερο του αναμενόμενου!

Ο πιλότος της Pramac Ducati, Johann Zarco, επισημαίνει μεν ότι η φετινή χρονιά είναι «καλύτερη από τις προσδοκίες του», ωστόσο τονίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού από την πλευρά του.

Ο Johann Zarco είναι και πάλι εργοστασιακός αναβάτης φέτος (έχει υπογράψει συμβόλαιο απευθείας με την Ducati), για πρώτη φορά απ’ όταν εγκατέλειψε την KTM πριν από δύο χρόνια.

Ο Γάλλος έχει καταφέρει να είναι δεύτερος στη βαθμολογία του πρώτου μισού, έχοντας τέσσερα βάθρα (όλα 2ες θέσεις) και μια διαφορά 34β από τον Quartararo.

Αξιολογώντας την απόδοσή του στο πρώτο μισό, έλεγε: «Είναι καλύτερα απ’ ότι περίμενα, αλλά τώρα που είσαι εκεί πρέπει να αδράξεις την ευκαιρία. Ο στόχος μου είναι να παλέψω για τον τίτλο και να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής στο MotoGP».

«Επομένως πρέπει να φερθώ έξυπνα στη συνέχεια. Άρα, ναι, είναι καλύτερα απ’ ότι περίμενα αλλά σίγουρα δεν μπορώ να ξεκουραστώ απλά επειδή είναι καλύτερα».

«Πρέπει να αρπάξω την ευκαιρία. Αυστηρά κοιτώντας το πρωτάθλημα, είναι κρίμα που έχασα βαθμούς από τον Fabio στο Assen. Από την άλλη όμως, είμαι χαρούμενος γιατί κέρδισα σε σχέση με τους πιλότους που είναι πίσω μου».

zarco_2021_fgd.jpg

Ο Zarco δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει αγώνα στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο είναι αυτός η κορυφαία Ducati τη φετινή σεζόν. Αυτό όμως του είναι αδιάφορο, όπως λέει, αφού ο στόχος του είναι να κερδίσει τον Quartararo στη μάχη για το πρωτάθλημα.

«Ο στόχος μου είναι να είμαι μπροστά από τον Fabio και όχι να είμαι η πρώτη Ducati», σχολιάζει ο Γάλλος.

«Είναι καλό που είμαι η καλύτερη Ducati, αλλά αυτός δεν είναι ο βασικός μου στόχος. Με τόσο καλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα, στόχος μου είναι να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και να κάνω το όνειρο πραγματικότητα».

«Έχουμε καλή κατανόηση με τον Miller και τον Bagnaia κι αυτό σημαίνει ότι η Ducati έχει τρεις αναβάτες πολύ καλούς που δεν αντιμάχεται ο ένας τον άλλον».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 12:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon