.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 12:01

FIM και AMA SX διέκοψαν τη συνεργασία τους

Λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού, ο διοργανωτής του Monster Energy AMA Supercross, Feld Motor Sports, δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Πρωταθλήματος με τη FIM, με τον θεσμό να φεύγει από την ομπρέλα της από το 2022, χάνοντας παράλληλα τον τίτλο του «Παγκοσμίου» Πρωταθλήματος που κατείχε, για να επιστρέψει στον έλεγχο της American Motorcyclist Association (AMA).

Η επιτυχημένη συνεργασία FIM & AMA SX μετρά δυο ολόκληρες δεκαετίες, ενώ από το 2002 έως το 2006 το Πρωτάθλημα ξεκινούσε τον Δεκέμβριο και επισκεπτόταν την Ελβετία, την Ολλανδία, την Ισπανία και τον Καναδά, πριν περάσει στις Η.Π.Α..

Από το 2008 το Τορόντο του Καναδά ήταν τακτικός σταθμός του θεσμού, παίζοντας τον ρόλο του μοναδικού διεθνούς γύρου, μέχρι το 2017, όπου το AMA SX έγινε αποκλειστικά υπόθεση των Η.Π.Α., διατηρώντας όμως περιέργως τον τίτλου του «Παγκοσμίου» Πρωταθλήματος λόγω της σχέσης με τη FIM.

Η ακύρωση και η αναβολή πολλών event πρόσφατα, λόγω της Covid-19, ανάγκασε τον διοργανωτή του Πρωταθλήματος να περιορίσει το budget του, κόβοντας και τις όποιες σχέσεις με τη FIM.

Παρόλα αυτά, τo AMA SX συνεχίζει να προσελκύει τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο, με την Feld Entertainment να συνεχίζει να επεκτείνει τις παγκόσμιες συνεργασίες της, αλλά και να προωθεί τα event της μέσω της δικής της δικτυακής πλατφόρμας που έχει συνδρομητές σε περισσότερες από 113 χώρες. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon