.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 12:42

Moto3 – Παραλίγο αποκεφαλισμός για τον Deniz Öncü στη Jerez [βίντεο]

Ο νεαρός Τούρκος αναβάτης έκανε ένα σοβαρό λάθος που παραλίγο να πληρώσει πολύ ακριβά.

Jerez de la Frontera, Κυριακή 2 Μαΐου 2021, αγώνας Moto3, τελευταίος γύρος. Παραδοσιακά για τη μικρή κατηγορία, το μπουλούκι αναβατών που διεκδικεί μια θέση στο βάθρο δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ούτε στη διάρκεια του τελευταίου γύρου και στην τελευταία στροφή της πίστας ένα λάθος του Öncü έχει δραματικό αποτέλεσμα.

Ακούμε τον ίδιο να περιγράφει τι έγινε:

“Οδηγούσα τον αγώνα για πολλούς γύρους. Δυστυχώς στη στροφή 6 φρέναρα πάρα πολύ αργά και δύο αναβάτες με πέρασαν, έτσι στην τελευταία στροφή της πίστας έφτασα τρίτος. Στην είσοδό της φρέναρα όπως συνήθως μα δεν μπόρεσα να κατεβάσω σε πρώτη, έτσι μπήκα με δευτέρα και προσπάθησα να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα, όμως κατέληξα να χτυπήσω τον Masia και να τον ρίξω κάτω και αυτόν. Νιώθω πολύ άσχημα γι’ αυτόν.

“Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα όμω ς. Για να είμαι δίκαιος, είμαι τυχερός που ζω ακόμη γιατί όταν η μοτοσυκλέτα του Darryn Binder πέρασε πάνω από το κεφάλι μου η δισκόπλακά του μου πήρε τον λαιμό...”

Στη συνέχεια ο Τούρκος πόσταρε μια φωτογραφία στο Instagram που μας δείχνει το σημάδι από τον δίσκο του Binder στον λαιμό του και είναι όντως ανατριχιαστική. Όχι τόσο για το τι έπαθε, όσο για το τι πολύ χειρότερο θα μπορούσε να έχει συμβεί.

oncu deniz 1620047340

Μια πολύ σύντομη αναδρομή στο παρελθόν μας θυμίζει τους αδικοχαμένους Marco Simoncelli και Shoya Tomizawa, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε παρόμοιες συνθήκες, δηλαδή χτυπήθηκαν στο κεφάλι από επερχόμενη μοτοσυκλέτα που δεν μπορούσε να τους αποφύγει αφότου έπεσαν – στον αγώνα MotoGP της Sepang το 2011 ο πρώτος, στον αγώνα της Moto2 στο Misano το 2010 ο δεύτερος.

Αυτό το νέο συμβάν σημάδεψε τον αγώνα της Moto3 στη Jerez καθώς έβγαλε από τη μέση τρεις πρωταγωνιστικούς αναβάτες στην τελευταία στροφή πριν τη μικρή ευθεία τερματισμού. Φαίνεται πως ο Öncü έκανε ένα σοβαρό λάθος στην επιλογή της γραμμής του, ενώ πέφτοντας πήρε μαζί του τον προπορευόμενο Jaume Masia και δεν άφησε καμιά επιλογή αποφυγής για τον επερχόμενο Darryn Binder.

Ευτυχώς τουλάχιστον ο αγώνας δεν σημαδεύτηκε από χειρότερα καθώς ο λαιμός του Öncü την έβγαλε σχετικά καθαρή από το συγκεκριμένο συμβάν - όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ατύχημα αναβάτες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το συμβάν της τελευταίας στροφής στον αγώνα της Moto3 στη Jerez.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 12:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon