.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 15:09

FIM MiniGP World Series – Νέα αγωνιστική πλατφόρμα με θέα στο MotoGP

Ένας νέος αγωνιστικός θεσμός επιχειρεί να προσφέρει έναν, κοινό για όλους, δρόμο για ταλαντούχους μικρούς αναβάτες προς το MotoGP.

Η νέα σειρά FIM MiniGP World Series θα αποτελείται από εθνικά πρωταθλήματα MiniGP που θα διοργανώνονται από τις εθνικές ομοσπονδίες μοτοσυκλέτας των χωρών που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην πλατφόρμα αυτή.

Σύμφωνα με όσα ορίζει η FIM, τα εθνικά πρωταθλήματα MiniGP θα πρέπει να διεξάγονται σε πίστες κάρτ με τις κατάλληλες προδιαγραφές που θα ορίσει η παγκόσμια ομοσπονδία.

Οι αναβάτες θα πρέπει να είναι μεταξύ 1- και 14 ετών και θα αγωνίζονται με κοινές Ohvale GP-0 160 μοτοσυκλέτες. Η σειρά θα έχει υποχρεωτικά ως επίσημο προμηθευτή ελαστικών την Pirelli, με συγκεκριμένο αριθμό ελαστικών ανά αναβάτη και ανά αγώνα.

Για να συμμετάσχει στο νέο MiniGP World Series μια χώρα θα πρέπει να τρέξει ένα πρωτάθλημα με τουλάχιστον 4 διπλούς αγώνες και κατ’ ελάχιστο 15 μόνιμες συμμετοχές σε κάθε αγώνα. Ο πρώτος αγώνας θα πρέπει να έχει γίνει ως τον Ιούλιο 2021 και το τέλος της σεζόν θα πρέπει να έχει έρθει ως τις 17 Οκτωβρίου 2021.

4c2406fad5921be11224b28f2b1c5692 XL

Ο πρωταθλητής κάθε χώρες θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε έναν Παγκόσμιο Τελικό, ο οποίος θα γίνει την εβδομάδα πριν τον τελευταίο αγώνα MotoGP της χρονιάς και ο νικητής του θα εξασφαλίσει μια θέση σε ένα από τα προγράμματα Road To MotoGP, που αναλαμβάνουν να φέρουν φρέσκο ταλέντο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Επίσης, οι κορυφαίοι κάθε χώρας θα έχουν απευθείας πρόσβαση σε παγκόσμιους θεσμούς ταλέντων: Idemitsu Asia Talent Cup, Honda British Talent Cup, Northern Talent Cup ή European Talent Cup, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας του αναβάτη και εφόσον βέβεια πληρούν τις εκάστοτε βασικές προδιαγραφές αυτών.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια κίνηση με μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς FIM, μιας και ολοκληρώνει την κλίμακα εξέλιξης αναβατών τοποθετώντας το πρώτο, χαμηλότερο σκαλοπάτι. Ήδη υπήρχαν διάφοροι θεσμοί που τροδοφοτούσαν με φρέσκο ταλέντο το πρωτάθλημα, όπως το Red Bull Rookies Cup ή τις ανάλογες πρωτοβουλίες της Yamaha (bLU cRU), μα τώρα η επίσημη σύνδεση με το MotoGP φτάνει ως τις ρίζες.

Η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται σε μια καλή θέση, καθώς διαθέτει ήδη Κύπελλο MiniGP εδώ και χρόνια. Το ταλέντο δεν λείπει από την Ελλάδα και το έχουν αποδείξει πολλάκις αναβάτες όπως οι Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης, Νότης Παπαπαύλου, Γιάννης Περιστεράς, Βασίλης Παντελεάκης και άλλοι.

Αυτό που λείπει είναι η εύκολη πρόσβαση στο ανώτερο επίπεδο, μα τώρα το MiniGP της FIM ανοίγει έναν δρόμο σε τέτοια γρήγορα και ταλαντούχα παιδιά χωρίς να πρέπει απαραιτήτως να βγουν εκτός Ελλάδας για να αγωνιστούν.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που, κατά την ταπεινή μας γνώμη, θα πρέπει να απασχολήσει πολύ ζεστά και άμεσα την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε., μιας και η πλατφόρμα υπάρχει και λειτουργεί ήδη στην Ελλάδα, αφετέρου η εύρεση νέων ταλέντων είναι το πρώτο και κρισιμότερο βήμα για την τόνωση της Ελληνικής αγωνιστικής σκηνής.

Οι ηλικίες του MiniGP είναι το θεμέλιο που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει, ειδικά για όσους έχουν το θεσμικό καθήκον να προάγουν τον Ελληνικό Μοτοσυκλετισμό. Η ευκαιρία ακούγεται μοναδική και ελπίζουμε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να μην περάσει ανεκμετάλλευτη.

Πηγή: MotoGP

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon