.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 10:44

MotoGP 2021 – Τελικό ρόστερ αναβατών, προσωρινό πρόγραμμα 20 αγώνων

Έκλεισαν όλες οι θέσεις αναβατών για το πρωτάθλημα του 2021, καθώς η Dorna έδωσε στη δημοσιότητα το φιλόδοξο καλεντάρι με 20 αγώνες.

Φέτος η σεζόν ξεκινούσε με βάση ένα διαρκώς διευρυνόμενο πρόγραμμα που είχε στο πλάνο επέκταση σε νέες χώρες όπως η Ινδονησία, η Ρωσία και η Φινλανδία. Μια πανδημία άλλαξε ριζικά τα σχέδια, καταλήγοντας σε ένα πρωτάθλημα 2020 με 15 αγώνες αποκλειστικά επί ευρωπαϊκού εδάφους, αλλά για το 2021 οι διοργανωτές του ξεκινούν ξανά με την ελπίδα πως η νέα σεζόν θα τιμήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος ως “παγκόσμιο”.

Στο νέο πρόγραμμα του 2021 όλα δείχνουν όσο παραδοσιακά τα περιμένουμε: 20 αγώνες, έναρξη από τον νυκτερινό αγώνα του Κατάρ στις 28 Μαρτίου 2021 και τερματισμός στη Βαλένθια στις 14 Νοεμβρίου.

Η διεξαγωγή του, εφόσον γίνει κανονικά, θα περάσει από 15 διαφορετικές χώρες του κόσμου: Κατάρ, Αργεντινή, ΗΠΑ, Ισπανία (4 αγώνες), Γαλλία, Ιταλία (2 αγώνες), Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία, Αγγλία, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Αυστραλία και Μαλαισία.

Η πρώτη νέα προσθήκη αφορά στη νεόκτιστη πίστα KymiRing στη Φινλανδία που παίρνει θέση ως 10ος αγώνας στις 11 Ιουλίου, με το αμέσως επόμενο GP να παραμένει ορφανό προς το παρόν.

Στη λίστα προβλέπονται επίσης τρεις πίστες ως καβάτζα για ενδεχόμενες αλλαγές: Portimao στην Πορτογαλία, Mandalika στην Ινδινησία και Igora στη Ρωσία.

Τονίζεται πως Ρωσία, Ινδονησία και Φινλανδία ανακοινώθηκαν μεν, μα περιμένουν για επίσημη ομολογκασιόν από τη FIM/Dorna, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα για τις νεόκτιστες αυτές πίστες.

Όσον αφορά στο Ρόστερ των Αναβατών, αυτό πλέον έχει ολοκληρωθεί και έχει ως εξής:

Repsol Honda Team: Marc Marquez και Pol Espargaro
Ducati Team: Jack Miller και Francesco Bagnaia
Monster Energy Yamaha MotoGP: Maverick Viñales και Fabio Quartararo
Team Suzuki Ecstar: Alex Rins και Joan Mir
Red Bull KTM Factory Racing: Brad Binder και Miguel Oliveira
Aprilia Racing Team Gresini: Aleix Espargaro και Lorenzo Savadori ή Bradley Smith
Petronas Yamaha SRT: Franco Morbidelli και Valentino Rossi
LCR Honda Castrol/Idemitsu: Alex Marquez και Takaaki Nakagami
Pramac Racing: Johann Zarco και Jorge Martin
Red Bull KTM Tech3: Danilo Petrucci και Iker Lecuona
Esponsorama Racing: Enea Bastianini και Luca Marini

Το ανακάτεμα στη Honda φέρνει τον Pol Espargaro δίπλα στον εξάκις πρωταθλητή MotoGP, Marc Marquez, ενώ ο Alex Marquez θα διπλασιάσει τις μοτοσυκλέτες της LCR, αλλά με εργοστασιακή HRC υποστήριξη, δίπλα στον Takaaki Nakagami.

Στη Yamaha η εικόνα είναι γνωστή, καθώς δεν αλλάζουν οι τέσσερεις αναβάτες της, πλην της τράμπας Fabio Quartararo-Valentino Rossi που θα ανταλλάξουν θέσεις.

Η Suzuki παραμένει ως είχε και ούτε φέτος παρουσιάζει δορυφορική ομάδα, όπως ακριβώς και η Aprilia. Στην περίπτωση των Ιταλών η οριστική τιμωρία του Andrea Iannone έφερε την προαγωγή στον Lorenzo Savadori, ωστόσο θα δοθεί μια μάχη με τον Bradley Smith για το ποιος εκ των δύο θα είναι ο επίσημος ομόσταυλος του Aleix Espargaro και ποιος ο αναβάτης δοκιμών. Σύμφωνα με το αφεντικό της ομάδας, Massimo Rivola, η δεύτερη εργοστασιακή σέλα θα αποκτήσει μόνιμο κάτοχο μετά το τέλος των χειμερινών δοκιμών και θα είναι ένας εκ των Savadori και Smith.

Στη Ducati η περσινή Pramac μετακομίζει φέτος στο εργοστασιακό ρόστερ, προωθώντας τον Johann Zarco και φέρνοντας δίπλα του έναν αναβάτη που διακρίθηκε στη Moto2, τον Jorge Martin.

Για την ΚΤΜ όλα ήταν ήδη γνωστά, καθώς ο Miguel Oliveira θα προωθηθεί στη θέση του Pol Espargaro, ενώ τη θέση του καλύπτει ο Danilo Petrucci που έφυγε φέτος από τη Ducati.

Τέλος, η Esponsorama Racing (πρώην Avintia) θα έχει δύο φρέσκους αναβάτες στις Ducati της, τους δύο πρώτους της κατάταξης της Moto2: τον πρωταθλητή Enea Bastanini και τον δευτεραθλητή Luca Marini.

Έτσι τα ντουέτα αδελφών πλέον ανέρχονται σε τρία: οι Marquez, οι Espargaro και οι ετεροθαλείς Rossi-Marini.

Αν κάνουμε κέφι λίγο παραπάνω νεποτισμό, υπάρχει στον ορίζοντας και αδελφός Darryn Binder (αγωνίζεται στη Moto3), ενώ δεν ξεχνάμε πως υπάρχει και ξάδερφος Issac Vinales (τρέχει με τη Yamaha στο WorldSSP).

Πέρα από την πλάκα, ας ευχηθούμε μέχρι τον Μάρτη να έχει εξομαλυνθεί αρκετά η κατάσταση για να δούμε ένα πλήρες πρωτάθλημα, το οποίο υπόσχεται να είναι άκρως συναρπαστικό μετά από τη φετινή τρελή χρονιά των 9 διαφορετικών νικητών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon