.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 13:31

MotoGP – O Jorge Lorenzo επιστρέφει στη Yamaha ως αναβάτης δοκιμών

Η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός, καθώς μόλις ανακοινώθηκε πως ο Lorenzo θα δουλέψει για την εξέλιξη της Μ1.

Τριπλό χτύπημα μέσα σε τρεις μέρες! Η Yamaha ανακοίνωσε κατά σειρά τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Maverick Vinales και Fabio Quartararo για το 2021-2022, ενώ σήμερα μόλις ανακοίνωσε ότι Jorge Lorenzo αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αναβάτη εξέλιξης/δοκιμών της εταιρείας για το MotoGP.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP αναλαμβάνει δράση από τη φετινή σεζόν και θα κάνει το ντεμπούτο του στην ερχόμενη επίσημη δοκιμή στη Sepang, στις 2-4 Φεβρουαρίου 2020!

Εκτός αυτού, θα συμμετάσχει σε όλες τις επίσημες δοκιμές του πρωταθλήματος, καθώς και σε ιδιωτικά τεστ που θα κάνει η ομάδα – όπου οι υπογεγραμμένοι αναβάτες της δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Η Yamaha ξεκαθαρίζει πως προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για ενδεχόμενες έκτακτες συμμετοχές του Lorenzo σε αγώνες ως wild card.

Η ομάδα δοκιμών, Yamaha Factory Racing Test Team, καθοδηγείται από τον Silvano Galbusera, που προωθήθηκε εκεί από την προηγούμενη θέση του ως αρχιμηχανικός του Valentino Rossi μέχρι και την περσινή σεζόν.

Από τη στιγμή που ο Lorenzo ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση είχαν κυκλοφορήσει φήμες για συνεργασία με την παλιά του ομάδα, ενώ και ο ίδιος επιβεβαίωνε πως θα επιστρέψει σύντομα στις πίστες του MotoGP από άλλο πόστο. Συχνά-πυκνά μάλιστα διαβάζαμε φήμες και “πληροφορίες” πως ο Ισπανός είχε πολλές προτάσεις και από άλλα εργοστάσια για τον ρόλο του αναβάτη εξέλιξης, γεγονός που απλά μεγαλώνει το μέγεθος της επιτυχίας της Yamaha να προλάβει να τον κλείσει.

Δεν υπάρχουν πολλοί αναβάτες εκεί έξω που να μπορούν να γράψουν τους χρόνους του Lorenzo, ειδικά πάνω στην Μ1 που του χάρισε τις κορυφαίες στιγμές τις καριέρας του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 13:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon