Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 10:14

Andrea Iannone - Θετικό σε αναβολική ουσία και το Β δείγμα σύμφωνα με το Corse di Moto

Από τις 7/1/2020 περιμέναμε την επίσημη ανακοίνωση για το Β δείγμα ούρων του Andrea Iannone, οι μέρες πέρασαν και το ιταλικό site “Corse di Moto” ανακοίνωσε πως και το δεύτερο δείγμα είναι θετικό στο αναβολικό στεροειδές Drostanolone, ουσία απαγορευμένη στους αγώνες.

Επειδή η είδηση δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα την αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη, όμως το ιταλικό site δείχνει να έχει λεπτομερή στοιχεία, καθώς αναφέρει πως ναι μεν βρέθηκε θετικό το Β δείγμα, όμως οι τιμές του αναβολικού είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Θυμίζουμε πως το πρώτο δείγμα ούρων του Iannone είχε βρεθεί θετικό στην προαναφερθείσα απαγορευμένη ουσία, με την FIM να του απαγορεύει οποιαδήποτε συμμετοχή σε αγωνιστικές δραστηριότητες μέχρι να διερευνηθεί πλήρως το θέμα.

Στη συνέχεια ο Iannone ζήτησε να εξεταστεί και το Β δείγμα ούρων του, όπως είναι το δικαίωμα του, δηλώνοντας πεπεισμένος πως θα αθωωθεί.

Τώρα το Β δείγμα δείχνει παρουσία της ουσίας ίση με 1.150 νανογραμμάρια στο χιλιοστό του λίτρου, εξαιρετικά χαμηλή συγκέντρωση. Η υπερασπιστική ομάδα που έχει αναλάβει τον πιλότο της Aprilia, θα προσπαθήσει να πείσει τους ιθύνοντες πως ο Ιταλός αναβάτης έπεσε θύμα μόλυνσης του φαγητού ή των συμπληρωμάτων διατροφής του, προσπαθώντας να αποφύγει την τετραετή απαγόρευση συμμετοχής του στους αγώνες, που θα είναι η τιμωρία του αν καταδικαστεί.

Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, τώρα θα περιμένουμε για την επίσημη παραπομπή του Iannone σε αθλητικό δικαστήριο, και ακολούθως για τη δίκη του.

Αν παρόλα αυτά καταδικαστεί, μπορεί να προσφύγει και στο TAS στη Λοζάνη, ενώ φαίνεται απίθανο να μπορέσει να λάβει μέρος στο τεστ της Sepang στις 7 Φεβρουαρίου.

Βρισκόμαστε εις αναμονή νεώτερων πληροφοριών.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 10:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube