.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 11:30

Triumph – O επαναπροσδιορισμός της Moto2 με έναν τρικύλινδρο 765 cc

[Δελτίο Τύπου Triumph]

Η πρώτη χρονιά της Triumph ως επίσημη και μοναδική προμηθεύτρια κινητήρων ολοκληρώθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία, προσφέροντας μερικούς από τους πιο αγωνιώδεις αγώνες, αναδεικνύοντας έναν νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή και γράφοντας νέα ρεκόρ στο 85% των αγώνων. Η Triumph έδωσε νέα πνοή στην κατηγορία.

Η μεσαία κατηγορία των GP, Moto2, χρησιμοποιούσε τον ίδιο προμηθευτή κινητήρων από το 2010 και πολύ λίγες αλλαγές συνέβησαν σε αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα να ασθενήσει η σύνδεση με τη σύγχρονη γενιά MotoGP, την οποία τροφοδοτεί με αναβάτες η Moto2. Η πρόκληση για την Triumph ήταν τεράστια σε όρους δύναμης και αξιοπιστίας, με υψηλό ρίσκο δεδομένου ότι επέστρεψε στην κορυφή των αγώνων μετά από μακρόχρονη απουσία και ενώπιον των παγκόσμιων ΜΜΕ.

Η εισαγωγή του τρικύλινδρου Triumph 765 cc έκανε ξανά συναρπαστική τη Moto2. Περισσότερη δύναμη και ισχύς δίνουν την ευκαιρία στους αναβάτες να χρησιμοποιούν διαφορετικές γραμμές χωρίς να χάνουν σε ταχύτητα εξόδου. Ο εναρκτήριος αγώνας στο Κατάρ κερδήθηκε για μόλις 2 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Απολαμβάνοντας μια σπουδαία σεζόν στην πέμπτη του χρονιά στην κατηγορία και έχοντας μόλις κερδίσει τον πρώτο τίτλο της Triumph στη Moto2, ο πρωταθλητής Álex Márquez είπε:

“Αυτός ο τίτλος φαντάζει ξεχωριστός και με κάνει ευτυχισμένο. Ήταν μια γεμάτη χρονιά και ήμασταν πάντοτε εκεί μπροστά, σε όλες τις πίστες και καιρικές συνθήκες. Είχαμε το πιο πλήρες πακέτο στο πρωτάθλημα και γι’ αυτό είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές. Με την επιπλέον ροπή της Triumph το οδηγικό μου στυλ έδεσε με φυσικότητα, έχω ταχύτητα στη στροφή όταν τη θέλω αλλά και στις αργές στροφές, όταν θέλω να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα και να τη σηκώσω, αυτός ο κινητήρας δουλεύει πολύ καλύτερα για μένα.”

Με την προώθηση του Álex στο πρωτάθλημα MotoGP για το 2020 , η Triumph απέδειξε ήδη πως το αγωνιστικό της συνεισφέρει στην εξέλιξη ως την κορυφή.

Μετά από περισσότερα από 300,000 km τέρμα γκάζι σε πίστες συνολικού μήκους 14,000 rpm το 2019, οι πρώτοι τρεις του πρωταθλήματος τέλειωσαν τη σεζόν με 12 βαθμούς διαφορά μεταξύ τους, τη μικρότερη από όλες τις κατηγορίες. Τα ρεκόρ έπεσαν μαζικά φέτος επίσης, ως και τον τελευταίο αγώνα στη Valencia που μας προσέφερε ένα νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου, απόλυτο ρεκόρ πίστας και ρεκόρ τελικής ταχύτητας.

Στο σύνολο καταγράφουμε 18 ρεκόρ γύρου πίστας και τελικής ταχύτητας το 2019, μεταξύ αυτών και 12 ρεκόρ απόλυτου ταχύτερου γύρου (δηλαδή συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμαστικών), καθώς και την πρώτη επίσημη καταγραφή μοτοσυκλέτας Moto2 πάνω από τα 300 km/h, με 301.8 στην Αυστραλία.

Με τη δύναμη της Triumph σημειώθηκε τουλάχιστον ένα ρεκόρ σε 16 από τους 19 αγώνες της χρονιάς – από τους υπόλοιπους τρεις οι δύο έγιναν υπό βροχή, ενώ το Misano είχε προβλήματα πρόσφυσης με την τελευταία του ασφαλτόστρωση.

Ο Steve Sargent, Chief Product Officer της Triumph, δήλωσε σχετικά:

“Η πρώτη μας σεζόν πέρασε τόσο γρήγορα μετά τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ και είμαστε πανευτυχείς που όλα εξελίχθηκαν έτσι, από τους κλειστούς αγώνες και τον αριθμό αναβατών που ανέβηκαν στο βάθρο, ως την αξιοπιστία και απόδοση του κινητήρα μας που έφερε τόσα νέα ρεκόρ. Ήταν μια απίστευτη σεζόν για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι.

“Συγχαρητήρια ξανά στον Álex Márquez και την Τeam VDS για τον απίστευτο τίτλο τους,καθώς και στην ομάδα Flexbox HP40 που τερμάτισε πρώτη στην κατάταξη Ομάδων. Ήταν ευχάριστο για τον κόσμο να δει πόσο σκληρή μάχη δόθηκε για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, με τον Brad Binder να την κατακτά μόλις δύο γύρους πριν κλείσει και ο τελευταίος αγώνας!

“Θα θέλαμε να προσθέσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στις ομάδες και τους αναβάτες για τον ρόλο που έπαιξαν στο να γίνει αυτή η χρονιά της Moto2 τόσο συναρπαστική. Δε βλέπουμε την ώρα για το 2020!”

Ο αγωνιστικός κινητήρας 765 cc της Triumph για τη Moto2 αποτελεί μια εξέλιξη του κορυφαίου κινητήρα δρόμου του Street Triple RS 765 και παράγει πάνω από 140 ίππους με τον ίδιο συναρπαστικό ήχο.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 11:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon