Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 10:39

MotoGP, Marc Marquez: Νέο ασύλληπτο ρεκόρ κλίσης με 65 μοίρες!

Ο πρωταθλητής ξάπλωσε τη Honda RCV του στις 65 μοίρες, για το βαθύτερο πλάγιασμα που έχει επιτευχθεί ποτέ σε MotoGP.

Η εμφάνιση του Marquez στα MotoGP το 2013 έφερε μαζί και ένα τσουνάμι ιστορικών επιδόσεων, καθώς ο Ισπανός μέσα στα δύο πρώτα του χρόνια στη μεγάλη κατηγορία συνέτριψε όλα σχεδόν τα ρεκόρ των οποίων η περιγραφή ξεκινά απ’ το “ο νεότερος αναβάτης που...”

Τώρα πια στα 26 του βλέπει τη νέα γενιά αναβατών να του παίρνει κάποιες κορυφαίες επιδόσεις – όπως για παράδειγμα ο Fabio Quartararo που στη Jerez έγινε αυτός ο νεότερος αναβάτης που παίρνει pole position στη μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο ο έμπειρος MM93 παίζει το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο πλέον. Στο Mugello η τηλεμετρία κατέγραψε τον ίδιο να διαγράφει την 14η και τελευταία στροφή της πίστας, Bucine, με τη Honda του πλαγιασμένη στις 65 μοίρες!

Η επίδοση αυτή συνιστά νέο απόλυτο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο που μετρούσε 64 μοίρες. Και μάλιστα ο Marquez δεν έκανε την επίδοση αυτή μόνο μια φορά, αλλά την επανέλαβε κάμποσες φορές στη διάρκεια του τριημέρου.

“Είναι η παρατεταμένη αυτή στροφή που σου δίνει την ευκαιρία να το κάνεις, ένιωθα εμπιστοσύνη γιατί είχα καλή πρόσφυση από την αριστερή πλευρά του λάστιχου και τώρα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και από τη δεξιά,” δήλωσε όταν ερωτήθηκε σχετικά.

Φυσικά, εκτός από το αναμφισβήτητα ανεξάντλητο οδηγικό ταλέντο του Marquez, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα εξωπραγματικά λάστιχα των MotoGP που επιτρέπουν τέτοιες κλίσεις στους αναβάτες. Με λάστιχα παραγωγής, όπως αυτά που φοράμε όλοι εμείς στις μοτοσυκλέτες μας, στις 65 μοίρες πιθανότατα θα είχαμε ήδη πέσει αρκετά νωρίτερα. Αλλά γι’ αυτό βλέπουμε MotoGP, για να απολαμβάνουμε τους κορυφαίους αναβάτες του πλανήτη σε μάχες με ό,τι πιο προηγμένο υπάρχει σε τεχνολογία μοτοσυκλέτας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Marquez τη στιγμή που επιτυγχάνει τη νέα κορυφαί επίδοση.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 10:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube