.
Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 17:23

MotoGP: Επένδυση εκατομμυρίων για να επιστρέψει το Spa-Francorchamps στο πρόγραμμα

Στις 7 Ιουλίου 1990 έτρεξαν τα GP για τελευταία φορά στη Βελγική πίστα του Spa-Francorchamps πριν αυτή βγει εκτός προγράμματος για λόγους ασφαλείας.

Τότε τον αγώνα είχε νικήσει ο Wayne Rainey με τη θρυλική Yamaha YZR500 0WC1, μα έκτοτε ο κόσμος των Grand Prix έχει αλλάξει ριζικά. Η ιστορική πίστα του Βελγίου, ωστόσο, με συνεχή παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων μοτοσυκλέτας από την κατασκευή της το 1920, ετοιμάζεται να κάνει τη μεγάλη επιστροφή της.

“Εγκρίναμε ένα επενδυτικό σχέδιο με τον τολμηρό στόχο να ξαναενώσουμε μοτοσυκλέτες και F1 στην πιο όμορφη πίστα του κόσμου,” απεκάλυψε σχετικά ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Βαλονίας, Pierre-Yves Jaholet.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει την επένδυση 29.5 εκατομμυρίων ευρώ ώστε η πίστα να ανανεωθεί και κυρίως να εκσυγχρονιστεί στα σημεία εκείνα που θα της επιτρέψουν να ικανοποιεί τις προδιαγραφές ασφαλείας των κορυφαίων παγκοσμίων πρωταθλημάτων σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

Και, εδώ που τα λέμε, ποιος μπορεί να αρνηθεί πως θα ήταν υπέροχα να ξαναδούμε GP μοτοσυκλέτες να ουρλιάζουν περνώντας το γρήγορο σικέιν της Eau Rouge. Αν μη τι άλλο, κάθε εκατοστό της ασφάλτου του Spa-Francorchamps μυρίζει ιστορία των GP.

Αν όλα πάνε καλά, οι ιθύνοντες της τοπικής κυβέρνησης θέτουν έναν ορίζοντα ως το 2024 για την επιστροφή τους.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 17:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon